Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 67

Wątek: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy 2008 - Góraszka (koło Warszawy) 7-8.06.2008

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Trochę moich : http://kzielinski.pl/Goraszka/index.html

Co do F-16 - wiadomo było że będzie tylko flyby, z Migami jutro będzie dokładnie to samo (rozkaz z dowództwa) i nie rozumiem oczekiwania poważnego pokazu z PSP na - bądź co bądź - pikniku organizowanym na trawiastym lądowisku (bo to lotnisko nawet nie jest).
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 07-06-2008 o 22:19
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany

Domyślnie

Jak zobaczyłem plan to stwierdziłem, że nie warto iść... W Góraszce rzeczywiście jest tylko trawiaste lądowisko, ale myślałem, że na 90. rocznicę sił powietrznych wykombinują coś lepszego. Zobaczymy za 10 lat - może będzie ciekawiej :) Samoloty wciąż wracają bo słyszę śmigła co chwilę :) Szczerze mówiąc to jakieś niesamowite te samoloty same w sobie nie są, a jak jeszcze pokazy były małe to w ogóle słabo. Żeby to było ciekawe to powinno być z kilka/kilkanaście samolotów w szyku, a nie tak po jednym - "o, patrz, samolot!". Zaprezentować maszynę to jedno, a zrobić z tego pokaz to już trochę trudniej.

Niektóre zdjęcia są fajne, szkoda, że większość była robiona przy tak krótkich czasach naświetlania. Ja jakoś wolę jak jest bardziej pokazany ruch. Wtedy mniej klatek jest do zatrzymania, ale jakoś bardziej mi się podobają.

Bardzo mi się podoba to z księżycem: http://kzielinski.pl/Goraszka/_MG_3966.html
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 08-06-2008 o 20:30

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Było iść - Kairys to absolutna światowa czołówka i dla niego samego warto pójść, strasznie słabe to nie było i jak się ma rzut beretem od domu to warto się przejść - w normalnych krajach na 90 rocznicę sił powietrznych urządza się mega pokazy, u nas nie ma absolutnie nic...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jakie siły, takie pokazy
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany

Domyślnie

Siły powietrzne nie są nawet jakieś tragiczne. Przynajmniej jeżeli mówi się o myśliwcach z silnikami odrzutowymi. Pilotów wysyłają do USA i tam ich szkolą więc piloci są tak samo dobrzy. 48 samolotów F-16 lata, czasami się któryś zepsuje, ale z tego co widać w wiadomościach to chyba już sobie poradzili z naprawami Gorzej z resztą samolotów, tych gdzie nie ma takiego nacisku na szkolenia bo nie są to samoloty bojowe. Dobrym przykładem jest hiszpański, transportowy samolot CASA C-295, który się rozbił. Jeden z nowszych samolotów transportowych. Ogólnie mówiąc to nie jest źle, ale mamy kiepskie siły lotnicze w porównaniu do innych krajów :P
    Ostatnio edytowane przez asdfasfd ; 08-06-2008 o 21:54

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    48 samolotów F-16 lata, czasami się któryś zepsuje,
    Nie lata 48 bo nie wszystkie zostały dostarczone...

Gorzej z resztą samolotów, tych gdzie nie ma takiego nacisku na szkolenia bo nie są to samoloty bojowe.
    Nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz - eskadry z Mińska i Malborka to są zdecydowanie samoloty bojowe (jakie - sam sobie odszukaj sam wypisywanie głupot), a F-16 nie mają jeszcze statusu operacyjnego, który osiągną (OIDP) w 2010. Oprócz tego jest Świdwin i Mirosławiec jeżeli chodzi o samoloty bojowe (też sobie odszukaj jakie).

Dobrym przykładem jest hiszpański, transportowy samolot CASA C-295, który się rozbił. Jeden z nowszych samolotów transportowych.
    Przykładem na co ? Samolot jest nowy i bardzo dobry, rozbił się z przyczyn niezależnych od samolotu.

Ogólnie mówiąc to nie jest źle, ale mamy kiepskie siły lotnicze w porównaniu do innych krajów :P
    Do jakich innych ? US, Ruskich czy Indii ? To wiadomo. Do Słowacji czy Czech - niespecjalnie. Za bardzo generalizujesz ewidentnie nie wiedząc nic w temacie - wstyd że masz szachownicę w avatarze...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Jak było w niedziele w prównaniu do soboty, był ktoś dwa razy?

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

w niedzielę byli
    żelaźni
    dwa migi
    i tyle różnic (chyba)
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    w niedzielę byli
    żelaźni
    dwa migi
    i tyle różnic (chyba)
    Nie jestem specem od lotnictwa, ale wydaje mi się, że widziałem te migi w okolicy Mińska Maz. w niedzielę ok. 14-15...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Nie jestem specem od lotnictwa, ale wydaje mi się, że widziałem te migi w okolicy Mińska Maz. w niedzielę ok. 14-15...
    I nic dziwnego... tam mają gniazdo 8) .

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów