Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy 2008 - Góraszka (koło Warszawy) 7-8.06.2008

Domyślnie XIII Międzynarodowy Piknik Lotniczy 2008 - Góraszka (koło Warszawy) 7-8.06.2008

"Według najnowszych informacji, w tym roku na Pikniku w Góraszce zobaczymy m.in. łódź latającą PBY-5 Catalina, radziecki samolot myśliwski z czasów II wojny światowej Jak-3, legendarny brytyjski myśliwiec Supermarine Spitfire oraz znany już góraszkowej publiczności najpopularniejszy na świecie samolot transportowy - DC-3 Dakota. Po raz pierwszy pojawi się również lekki amerykański samolot rozpoznawczo-szturmowy OV-10 Bronco."

http://www.goraszka.info/
    http://www.piknik-goraszka.pl/

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wśród zapowiadanych atrakcji wymieniają Battle of Britain Memorial Flight.
    Jeśli rzeczywiście cała ta formacja się pojawi to ujrzeć Lancastera w locie i to w formacji będzie naprawdę niezłą atrakcją:

http://pl.youtube.com/watch?v=MjmkhZHaFv0

To mniej więcej ta sama klasa bombowców co Handley Page Halifax i B-17 Flying Fortress.

Do tego słynna C-47 Dakota - ktokolwiek widział filmy wojenne z okresu II wojny światowej w których pokazywany był jakikolwiek desant spadochronowy ten zna ten samolot

Spitfire'a myślę że reklamować nie trzeba .

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Takie pytanko. Wg planu pokazy w sobotę i niedzielę są takie same. A jak to jest w praktyce (poprzednie lata)?
    I czy ten darmowy autobus z Wawy do Góraszki to często jeździ i czy da się do niego normalnie wsiąść?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Takie pytanko. Wg planu pokazy w sobotę i niedzielę są takie same. A jak to jest w praktyce (poprzednie lata)?
    I czy ten darmowy autobus z Wawy do Góraszki to często jeździ i czy da się do niego normalnie wsiąść?
    Nie są - jednego dnia mają być F-16 z Krzesin, drugiego Mig 29 - z tym że raczej to będą przeloty niż pokaz w pełnym tego słowa znaczeniu...
    Mi się tam jechać szczerze mówiąc nie chce...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Większośc pokazu to to samo ale czasem osobne smaczki się trafiały. Ja może będę w oba dni.

Rozkład jazdy będzie podany, chyba jakoś co 40 min jeździł? Przed godziną 10 tą (2 lata temu) luz. Ten ok 11-12 (rok temu) zapchany niemiłosiernie, i to jeszcze z zablokowanymi oknami a klima nie wyrabiała - mocno podduszeni z niego wysiadaliśmy. W tym roku kombinuję z kimś samochodem się załapać 8) .

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Rozkład jazdy będzie podany, chyba jakoś co 40 min jeździł? Przed godziną 10 tą (2 lata temu) luz.
    I tak najpewniej będę jechał pierwszym dostępnym więc powinno być OK

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    W tym roku kombinuję z kimś samochodem się załapać 8) .
    A ja kombinuję jakiś nocleg w Wawie żeby nie sterczeć od 5 rano na dworcu Rok temu sobie powiedziałem, że w tym roku to już na pewno będę to i czekanie na dworcu jakoś powinienem znieść w razie kłopotów z noclegiem

Domyślnie

W sumie bylem kilka razy ale dawno temu, jak wczesnie trzeba byc zeby wybrac sobie miejscowke przy barierce?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez colinSTi Zobacz posta
    W sumie bylem kilka razy ale dawno temu, jak wczesnie trzeba byc zeby wybrac sobie miejscowke przy barierce?
    Jakoś koło 11 max. I dobrze być w dwie osoby jakby sie zachciało do toalety...

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Pewnie się wybiorę, ale jednak samochodzikiem, jakoś się zburżuiłem ostatnio i się w autobus pchać nie chcę
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Domyślnie

"Maszyny wojskowe znowu na góraszkowym niebie!

Okazuje się, że Pan Minister Obrony Narodowej wysłuchał naszego (i Waszego - Góraszkowych Gości) apelu o zaprezentowanie maszyn wojskowych na tegorocznej imprezie. Będziemy zatem mieli przyjemność gościć:

2 x Migi-29 (niski przelot)
    2 x F-16 (niski przelot)
    Mi-14
    W-3RM Anakonda
    Mi-24
    W-3 Sokół
    Zespół Akrobacyjny "Orliki""

Uwielbiam takie informacje. Co to znaczy niski przelot? Dla odrzutowca 500m to pewnie jest nisko...

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów