wilekie dzieki. sprawdze. zawsze to lepiej kupic cos co wyprobowane a nie w ciemno.pozdrawiam.
zanazlem je na altec.pl. po 27PLN.
Ostatnio edytowane przez patart ; 03-06-2008 o 13:56
te premium gold które ja kupowałem miały (wszystkie dwa)
aaa kupowałem też tej firmy akumulatorek (a może dwa - nie pamiętam bo miałem aż cztery zamienniki) też miał dekielek i niczym się nie różnił od innych zamienników. Co prawda nie wiem dlaczego ale w 350 zamienniki działały jakby krócej niż oryginał - takie miałem wrażenie, szczególnie zimą![]()
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze
Witam to może podzielę się spostrzeżeniami na temat Premium Golda 3000 mAh. Ten, który kupiłem trzymał pojemność przez pierwsze 2 ładowania kiedy dało się na nim do tysiąca zdjęć zrobić. Później niestety (po paru miesiącach) pojemność tak spadła, że teraz da radę max 100-150 fotek zrobić. Coś mu się poprzestawiało, bo ładuje się w fabrycznej ładowarce w ciągu mniej niż 1h, a pamiętam, że na początku ładował się dłużej (mniej więcej jak oryginał), także podsumowując następnym razem dołożę do jakiegoś za 70zł bo szkoda pieniędzy na te tanie wynalazki.
PS. Żeby nie było że nie wiedziałem, że te akumulatory o kosmicznych pojemnościach faktycznie mają dużo niższą to dodam, że zamówiłem premium golda o pojemności ok 1700mAh jednak sprzedawca przysłał mi ten 3000, a że wyjeżdżałem zagranicę na dłużej to nie miałem czasu bawić się w reklamację
30d T17-50 C70-200/4
www.pawelnawrot.com
Ja kupowałem na ebayu, ale nie pamiętam już gdzie. Wziąłem jedną z tańszych i szybko okazało się, że źle zrobiłemZamiennik do 350d za to trzymał się lepiej od oryginału. Trzeba mieć szczęście albo kupować tam gdzie przyjmują reklamacje.
Moje Goldy bardzo szybko padły. Polecam sprawdzone firmy: Hama, GP, Ansmann, Hahnel. Ceny ok. 80-100 zł.
Ja także polecam zamienniki GP. Mam bardzo dobre doświadczenia jeżeli chodzi o ogniwa tej firmy, ich cena także nie przekracza pewnych "racjonalnych granic". Jeżei ktoś jest zainteresowany zamiennikami właśnie tej firmy, polecam bardzo dobrą wyszukiwarkę zamienników na ich stronie.
EOS + Speedlite
Nawet w tym wątku było o padających hanhelach i świetnych goldach.
Trzeba kupować gdzie dają gwarancję i tyle![]()