Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: CF 4 GB King memory - testował ktoś?

Domyślnie CF 4 GB King memory - testował ktoś?

W sprzedaży 4 GB za niecałe 50 zł.

Parametry:

Szybkość odczytu: 40 Mbps
    Szybkość zapisu: 40 Mbps

Czy to jakas ściema czy błąd w opisie? 40 Mbps czyli 5 MB/s (celowe mataczenie?)
    i jeszcze może ktos używał:
    TEKQ CF 4GB ULTRA PROfessional x233

Użytkownicy proszeni o opinie.
    Ludzie listy noszą...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bucefal14 Zobacz posta
    W sprzedaży 4 GB za niecałe 50 zł.

Parametry:

Szybkość odczytu: 40 Mbps
    Szybkość zapisu: 40 Mbps

Czy to jakas ściema czy błąd w opisie? 40 Mbps czyli 5 MB/s (celowe mataczenie?)
    i jeszcze może ktos używał:
    TEKQ CF 4GB ULTRA PROfessional x233

Użytkownicy proszeni o opinie.
    Nie ryzykowałbym :/ Jakoś już bardziej czułem się przekonany do PQI, o których chodzą pozytywne opinie na forum.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Nie ryzykowałbym :/ Jakoś już bardziej czułem się przekonany do PQI, o których chodzą pozytywne opinie na forum.
    A ja sie niestety na PQI przejechałem (po 3/4 pojemności miała dużo uszkodzonych sektorów) teraz czekam już 3 tydzień na wymianę, w między czasie i tak kupiłem san diska, ceny kart teraz niskie nie ma co się łakomić na 50-70 zl oszczędności
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bucefal14 Zobacz posta
    Bardzo możliwe iż sprzedawca celowo podał szybkość w Mb zamiast w MB aby przyciągnąć uwagę potencjalnych kupujących. Wiele osób przy wyborze szybkości karty sugeruje się tylko "liczbami" nie zwracając uwagi na literowe oznaczenia jednostek. W takim przypadku zapewne wiele osób nie zwróciło by uwagi na to iż w jednostce zamiast "B" jest "b" i kupiło w/w kartę mając potem pretensje do sprzedawcy.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    A ja sie niestety na PQI przejechałem (po 3/4 pojemności miała dużo uszkodzonych sektorów) teraz czekam już 3 tydzień na wymianę, w między czasie i tak kupiłem san diska, ceny kart teraz niskie nie ma co się łakomić na 50-70 zl oszczędności
    Mam to samo, po poczatkowym zachwycie okazalo sie ze srednio 3-4 rawy na karcie sa nie do odczytania. Mozna sie wkurzyc delikatnie mowiac...

Dopiero zaczyna Awatar krzyrog
    Miasto
    Czechowice

Domyślnie

Ja używam Kingstona, tu dane i polecam. Działa jak na razie bardzo dobrze. Mam też San Disca i porównując obie karty to kingston nie wiele ustępuje sandisc'owi.
    C40D + szklarnia + światło
    www.studio-rogol.pl

darkon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzyrog Zobacz posta
    Ja używam Kingstona, tu dane i polecam. Działa jak na razie bardzo dobrze. Mam też San Disca i porównując obie karty to kingston nie wiele ustępuje sandisc'owi.
    Też używam tych Kingstonów i nie mam z nimi żadnych kłopotów

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
    Chłopie, znajomy kupił Sandisk'a wadliwego od początku, cały czas błąd CF, a w drugiej puszcze jak robił fotki to pokazywało, że na karcie nie ma zdjęć. I przepraszam tzn. że mam się pozbyć Sandisków jakie mam, skreślić firmę i odradzać na prawo i na lewo bo JEDNA sztuka na Bóg wie ile okazała się wadliwa? To się może zdarzyć i Kingstonowi, i PQI, a nawet Sandiskowi. Nie rozumiem stwierdzenia ja się "przyjechałem na PQI" to dobrze, że na PQI, a nie na czymś innym

Cytat Zamieszczone przez krzyrog Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Też używam tych Kingstonów i nie mam z nimi żadnych kłopotów
    Miałem Kingstona Elite 50x (3lata), Sandisk Extreme III(2lata) i mam obecnie PQI 120x (6 miesiecy) - WSZYSTKIE KARTY DZIAŁAJĄ BEZ ZARZUTU. Więc przyjmijmy wersje, że u każdego producenta może się trafić wada.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

zdenek795
    Guest

Domyślnie

Ja niestety kupiłem kartę tej firmy - nie do aparatu ale do telefonu K750i i kompletny szajs. Zawiesza telefon lub muli niesamowicie. NIe można z niej odczytać piosenek itp.
    Na tescie w czytniku PC wychodzi że karta pracuje z odczytem ok 5MB/s

Odesłałem własnie do sprzedawcy - byc może dostanę zwrot kasy????

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdenek795 Zobacz posta
    Ja niestety kupiłem kartę tej firmy - nie do aparatu ale do telefonu K750i i kompletny szajs.
    A mówili : "Oszczędny dwa razy płaci ...".
    EOS + Speedlite

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów