Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Czemu takie mi powychodziły zdjęcia?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teoysta Zobacz posta
    Podczas dnia swiatlo moze meic roznice ponad 4000K, tryb awb moze zawodzic. Ustawienie poprawnej temp mogloby troche pomoc. Napewno pomogloby posiadanie chociazby 70-2004L... Moglby byc troche lepszy aparat...
    Ale ogolnie nie jest zle, szczegolnie jak na sprzet jakim byly robione fotki.
    BZDURY.....
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    BZDURY.....
    pierwszy byłem

Bywalec

Domyślnie

broń boże nie chciałem Cię wyprzedzić - tylko poparłem Twoją opinię.:-D
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuję za opinie.Wszystkie się przydadzą.Jeszcze nie raz będę w zoo to się zobaczy co i jak.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Coś już napisał

Domyślnie

Coz z tego co napisalem to bzdury? Moze powiecie mi ze swiatlo dzienne nie zmienia temp? Moze lepsze szklo nie przenosi lepiej barw? Moze lepsza puszka ich lepiej nie rejestruje? Albo moze zdjecia kolegi sa totalnie do kitu??

Bzdura jest to ze profil landskape wplywa na kolory. Radze spojzec dokladnie w menu. Troche ciezko sfotografowac zwierzeta w klatce pod slonce...
    ds II 17-40 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

profil landskype wpływa na kolory. Podbite jest nasycenie zieleni i niebieskiego. Co do problemu autora wątku jak dla mnie korekta -1 EV uratowałaby trochę kontrastu - te zdjęcia wdają się być prześwietlonymi. Robiłeś je na Av, czy M?bo jeśli M to może źle dobrałeś parametry i dlatego prześwietliłeś?
    Miłego dnia
    moja www

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teoysta Zobacz posta
    Coz z tego co napisalem to bzdury? Moze powiecie mi ze swiatlo dzienne nie zmienia temp? Moze lepsze szklo nie przenosi lepiej barw? Moze lepsza puszka ich lepiej nie rejestruje? Albo moze zdjecia kolegi sa totalnie do kitu??

Bzdura jest to ze profil landskape wplywa na kolory. Radze spojzec dokladnie w menu. Troche ciezko sfotografowac zwierzeta w klatce pod slonce...
    Całość (prawie) w kontekscie tych zdjęć to BYZYDUURY !
    Teoretyzujesz w oderwaniu od konkretnych zdjęć ... mniej wiecej tak jakbyś poczatkującemu kierowcy Golfa narzekającemu na powolna jazdę polecał zmianę na Porsche i jazdę tylko i wyłącznie autostradami oraz unikanie przeciwnego wiatru zamiast kazać mu po prostu wrzucić drugi bieg ...

To nie sprzęt robi zdjęcia tylko fotograf. To nie patelnia robi kotlety ...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów