Kupiłem oryginał na Ebay w HK - zapłaciłem 70 zł.![]()
Kupiłem oryginał na Ebay w HK - zapłaciłem 70 zł.![]()
ROTFL.
Nie wiem jak mozna "lubic sie frajerzyc", kupujac rozmyslnie sporo drozszy akumulator.
Ale ja wlasnie czytalem w roznych miejscach opinie ludzie ktorzy mieli np. problemy z najtanszymi zamiennikami w gripach i zwyczajnie nie chcialem sie nadziac na taka sytuacje.Zamieszczone przez Krzychu
Na Hahnele ludzie nie narzekali, wiec nie widze problemu.
Kupiłem na Allegro dwa zamienniki NB-2LH ponad rok temu, Premium Gold od Fotoenergia czy jakoś tak, w gripie ponad 1000 fotek wytrzymują.
Do 40D też kupiłem teraz od nich dwa zamienniki BP-511A i czekam na paczkę![]()
Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z
Potwierdzam, mam 511 2xhanhel(~100zl sztuka) i 511 2xpg(27zl sztuka). Uzywam w gripie 40D, na oba komplety pracuja identycznie(zero problemow, trzymaja bardzo podobnie itd)...
Drugi raz nie przeplace...
Kupiłem zamiennik za jakieś 37 zł do cyfrowej minolty a konkretnie KM 5D, nazwy tego aku nie pamiętam.
Działał świetnie przez około rok czasu, potem zdechł a konkretnie ładuje się przez 5 min i ładowarka wykazuje pełne naładowanie co oczywiście nie jest prawdą bo po paru zdjęciach aku jest rozładowane, nie jest to odosobniony przypadek bo wielu kolegów na KKM miało podobne doświadczenia z zamiennikami.
Ja tam wole dołożyć i kupić Hahnela i nie martwić się że w najważniejszym momencie bateria zawiedzie, nie jest to znowu tak wielki wydatek biorąc pod uwagę to ile wydajemy na sprzęt, nie mniej dla tych co nie wymagają niezawodności to takie tanie baterie to dobre rozwiązanie w końcu za te 37 zł rok czasu aku sprawował się bardzo dobrze.
Pozdrawiam
C - lustra, szkła i błysk
Z doświadczenia w firmie zawsze warto dopłacić parę złoty i wybrać firmowe zamienniki
Pozdrawiam
Admin FOTOit
A ja mam dwojakie doświadczenia z nieoryginalnymi aku do 350-tki.
Kiedyś kupiłem coś bez jakiejkolwiek nazwy producenta i co ciekawe sprawuje się bez zarzutu do dziś trzymając dłużej niż oryginał. A jakieś pół roku temu dokupiłem 2 premium gold.
I tu niestety zawiodłem się dość mocno a mianowicie dlatego, iż 1 od nowości trzyma minimalnie krócej niż kilkuletni już canonowski a drugi padł zupełnie po 3 ładowaniach.
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Muszę kupić dodatkową baterię do aparatu [EOS 40D] i nie wiem który zamiennik wybrać. Na allegro jest pełno jakichś po 20-30zł, ale to trochę tanio nawet jak na baterię i nie chcę kupić czegoś co będzie kiepskie (jeszcze się coś wyleje itp.).
Na "allegro.pl" są też oryginały, ale 300zł za baterię to trochę dużo.
Przeszukałem stare wątki, ale są trochę nieaktualne. Część osób na forum pisała, że niektóre się grzały, potem odchodziły im naklejki, a jeszcze inne w ogóle nie działały. W końcu nie wiem które kupić. Zależy mi przede wszystkim na tym żeby były mniej więcej tak samo wydajne jak te canona (1390 [mAh]) i nie chcę żeby uszkodziły mi sprzęt. Będę wdzięczny za wszelkie rady.
No i skleili dwa wątki... czytając ten (którego wcześniej nie znalazłem) już mam ogólne pojęcie, ale jeżeli ktoś ma jakieś propozycje to wciąż czekam. Na allegro jest niestety pełno rozpadających się podróbek.