A mogę prosić o jakieś namiary na sklep? Kupię te same - i tak będą tylko jako awaryjne. Jeszcze nie zdarzyło mi się wyczerpać świeżo naładowanej oryginalnej baterii w ciągu jednego dnia.
Tak przy okazji - bardzo ładne zdjęcia samolotów (i samoloty ładne same w sobie też :)
A co myślicie o zamiennikch Hamy? 5 lat gwarancji![]()
1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)
www.eltec.alpha.pl - dodatkową ich zaletą jest to że doładowuję je kiedy chcę nie martwiąc się rozładowaniem do zera.
Z dwiema sztukami NB-2L do 350D mam podobnie dobre doświadczenia.
ja też mam z eltecu 2 zapasowe - mam je od września - zero problemów, wcześniej miałem 3 do 350d i też bez problemów
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ja uzywam jakiegos noname'a (ale ma parametry realne, a nie jakies tam 2-3 tysiace mAh!! kosztowal mnie ok 40PLN), oryginalnego BP-511 oraz zamiennik Hama (5 lat gwary, zakup via allegro).
Wszystkie trzy formatowalem zgodnie z zaleceniami.
Uzytkowalem dosc intensywnie przez tydzien - praktycznie zero problemow jak dotad...
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
(40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)
Powierdzam ze premium gold z eltecu sa bdobre mam je nie tylko do aparatu ale tez kilka sztuk do kamer i spisuja sie rewelacyjnie w tej cenie nic lepszego nie ma
pewne i sprawdzone
60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen
Witam,
Chciabym kupic dodatkowa bateria do mojego 40D.
Nie musi byc oryginal, ze wzgl na cene moze byc zamiennik.
Macie jakies dosiwadczenia z zamiennikami tej baterii?
Jesli dobre to prosze sie podzielic zrodlem.
Wdzieczny bede.
kupowałem dwa zamienniki - około 35 zł sztuka (z upustemnie na allegro i nie przez internet - po prostu w zaprzyjaźnionym sklepie)
firmatzn. napisane na nim Premium Gold
takie jak na tej aukcji http://www.allegro.pl/item371198991_...fvat_w_wa.html
Zastrzegam że kupowałem nie na allegro tylko w sklepie w kielcach a podany w linku sprzedawca nie jest mi znany i nic nie wiem o jego rzetelności
mają dekielki - to spory plus
ładowałem już po kilkanaście/dziesiąt razy i dalej działają - na plus
Nie spowodowały awarii aparatu- na plus
koszują niewiele ponad 10% ceny oryginału - na plus
niestety nie wiem czy więcej da się na nich zrobić zdjęć czy mniej niż na oryginalnym bo tego nie porównywałem i się nad tym nie zastanawiałem.
Minusów nie stwierdziłem
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze