Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: efekt unoszącego się materiału

Uzależniony

Domyślnie efekt unoszącego się materiału

Witam!
    W jaki sposób uzyskać taki lub podobny efekt? :
    http://onephoto.net/info.php3?id=285018

Jak robi sie fotografie na których materiał unosi sie, owiewa, faluje? Próbowałem wentylatory i niestety nie moge czegos takiego uzyskać. Próbowałem też wentylator + długie czasy, ale niestety modelka poruszona. Będę wdzięczny za każda poradę.

Domyślnie

na tej fotce to chyba druty były - nawet widać dziwne załamania materiału na przedniej krawędzi płachty, natomiast ogólnie to może krótki czas żeby nie było rozmazania,nie wietrzyć wentylatorem tylko poprosić modelkę o machanie płachtą i robić serię?
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poss Zobacz posta
    na tej fotce to chyba druty były - nawet widać dziwne załamania materiału na przedniej krawędzi płachty, natomiast ogólnie to może krótki czas żeby nie było rozmazania,nie wietrzyć wentylatorem tylko poprosić modelkę o machanie płachtą i robić serię?
    to juz pomysł jest. Spróbuję napewno. choć ciekawiej by wyglądał rozmyty, powiewający materiał. Dzieki za porade.

Domyślnie

photoshop... zadne druty

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

mi też to wygląda na PS
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    mi też to wygląda na PS
    Cytat Zamieszczone przez ABJ Zobacz posta
    photoshop... zadne druty
    Miałem przyjemność rozmawiać z Katarzyną Rzeszowską na temat unoszenia się tego materiału na jej fotografiach jak i ogólnie na temat jej prac. Utrzymuje się on z mocą modelki oraz wiatraków. Nie ukrywam, jest to bardzo ciężkie bo próbowałem, aczkolwiek mnie osobiście efekty tego typu bardzo się podobają.

Wiesz jak do tego dojdziesz to w sumie nieistotne - czy wiatraki z pomocą modelki czy druty, czy Photoshop, liczy się efekt. Osobiście jakoś wolałbym się pomęczyć z wiatrakami.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uprawnienia umieszczania postów