Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: NIech mnie ktoś przekona

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wujek Zobacz posta
    I teraz mam dylemata:
    - czy pchac się w analoga ale ryzykowac coraz trudniejszym dostępem do negatywów (nie zawsze pierwszej jakości)
    - czy kupic nowy 350D z kitem za niecałe 1400 zł
    - czy kupic nowe body 400D za około 1450 zł (po zwrocie 215 od CANONA)
    Obiektyw to drugi temat i zdaję sobie sprawę, że obok kitowego i tak trzeba kupic minimum 50/1.8.

Ciągnie mnie niestety (a może stety) w stronę analoga.
    Radzono Ci już tutaj w sumie dobrze. Jeśli masz analoga zostaw go, idź w kierunku cyfry. Aczkolwiek dobrze jakbyś określił swój budżet... Gdyż z tego co później piszesz, cytuje:

Jak chodzi o 300X to ten aparat ma to, czego potrzebuję:
    - E-TTL II
    - migawka do 1/4000s
    - samowyzwalacz 2 albo 10s - regulowany
    - synchronizacja błysku na pierwszą albo drugą kurtynę
    - podświetlany wyświetlacz
    - datownik do 2099 (30V ma datownik "tylko" do 2019)
    30V ma sterowanie okiem - rewelacja przy A-DEP - i kilka dodatkowych hebelków do sterowania (które w 300X można obejśc), no i jest mniej plastikowy.
    To bliższe jest Ci 40D, ponieważ 350D (nie wiem jak 400D bo krótko używałem) nie ma samowyzwalacza 2s. 40D ma do 1/8000s. No po prostu moim zdaniem lepiej już brać 40D albo 30D - inny komfort pracy ....

Błagam, niech ktoś mnie przekona, analog albo cyfra.
    A jeśli cyfra to:
    - czy wielkośc wyświetlacza w 350D da się przebolec?
    - czy podświetlenie punktów AF w 400D można ustawic na ciągłe (miałem ten aparat w rękach i np. podczas pracy w trybie A-DEP błyśnięcie punktów wydaje mi się za krótkie do poprawnej oceny ustawionego zakresu GO)
    Wielkość wyświetlacza w 350D da się przeboleć. Dwa lata robiłem nim zdjęcia i żyłem. 30D ma 2,5" LCD i jest rewelacyjny, ponieważ ma 230.000 pikseli, a 40D ma 3,0" LCD i również 230.000 pikseli co skutkuje za dużą ilością cali do pikseli na wyświetlaczu, przez co gdy powiększysz na LCD zdjęcie, może wydawać Ci się nieostre ... No ale jakoś przeboleje ten wyświetlacz, zwłaszcza, że w 1D(s) Mark III również są 3,0" LCD i również mają 230.000 pikseli - czyli Canon schrzanił to na maksa nie tylko w półprofesjonalnych lustrzankach ale również w tych profesjonalnych.

Jeśli nie możesz kupić 40D to bierz 400D, ale lepiej jest mieć szkło dobre a gorszą puszkę.

Dziękuję za opinie.
    Zna ktoś sposób, jak przekonac żonę do zakupu 400D za2k?
    Niektórzy narzekają na małe rozmiary a ja mam duże łapska i tylko czwarty palec nie miał czego trzymac, obciąc palec i spokój:-P

I jak to jest z podświetleniem punktów AF w 400D? Czy tylko migają czy mogą świecic światłem ciągłym?
    Do 400D kup sobie BG-E3 (grip) i problem małego aparatu powinien zniknąć - mi tak naprawdę dopiero 40D + grip dobrze leży w dłoniach
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 22-05-2008 o 19:58
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Do 400D kup sobie BG-E3 (grip) i problem małego aparatu powinien zniknąć -
    Nie zniknie. Trzeba jeszcze poxilinę:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12699.html
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów