Witam
jestem amatorem i nie mam zbyt dużego doświadczenia po prostu lubię robić zdjęcia posiadam canona 10d z ob. EF 28-105mm f3.5-4.5 i EF 50mm 1.8II - szykuję się do zmiany aparatu na nowszy ale postęp techniczny tak szybko się rozwija że postanowiłem jeszcze poczekać - mam możliwość sprowadzenia z USA sprzętu i postanowiłem to wykorzystać niestety mam mało czasu więc proszę o pomoc - chodzi bowiem o dobrej jakości szkło i nie konkretnie do mojego modelu bo nie wiem jeszcze jak długo będę na nim pracował po prostu chcę zainwestować w coś dobrego - zainteresował mnie ob. Canon 28-300mm F/3.5-5.6 co o nim myślicie? gdzieś wyczytałem że jak ob. jest do wszystkiego to jest do niczego ale może w tym modelu to się nie sprawdza - następny na liście to Canon 35-350mm F/3.5-5.6 i Canon 100-400mm F/4.5-5.6 - widziałem zdjęcia z Canon 70-200mm F/2.8 i jestem pod wrażeniem na koniec dodam że jeśli nie wybiorę czegoś większego to może Canon 16-35mm F/2.8 też proszę o opinie na jego temat - mam mało czasu więc proszę o pomoc