Pokaż wyniki od 1 do 10 z 233

Wątek: #02 Sprowadzanie sprzetu z USA

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    czy ja dobrze rozumiem kupuje jakieś tam lansy przychodzą do domu kuzynki w stanach ona je ładnie pakuje wysyła do mnie podpisuje ze to gift zaniża wartość do jakiś śmiesznych pieniędzy np 100$ i to omija cło i VAT??
    Oczywiście. Tylko jak paczkę ukradną albo zniszczą w transporcie, to oddadzą to co zadeklarowano. Poza tym jeśli celnik jednak otworzy paczkę i znajdzie fabrycznie zapakowane pudełko z naklejką z ceną, to raczej ocli i przyłoży VAT. Ryzyko podwójne, ale czasami się opłaca jak ktoś lubi ryzyko.

BTW, cła nie nalicza się bodajże do 20EUR.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

czlowiekmpp
    Guest

Domyślnie Sprowadzanie to żadne podwójne ryzyko :-)

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Oczywiście. Tylko jak paczkę ukradną albo zniszczą w transporcie, to oddadzą to co zadeklarowano. Poza tym jeśli celnik jednak otworzy paczkę i znajdzie fabrycznie zapakowane pudełko z naklejką z ceną, to raczej ocli i przyłoży VAT. Ryzyko podwójne, ale czasami się opłaca jak ktoś lubi ryzyko.

BTW, cła nie nalicza się bodajże do 20EUR.
    Bzdura kompletna z celnikiem który wypakuje i ocli w/g własnego przepisu. Sprowadzam laptopy nowe o wartości w Polsce 5000 zł. Wartość znajomy podaje 100 $ i albo wcale nie wpada na cło albo zapłaciłem raz 90 zł. VATu (cła na elektronikę nie ma) jedyny problem to jak się zniszczy to masz stratę a cło to betka. Jak ktoś ma z tym problem to mpolaski@wp.pl powiem jak ominąć opłaty albo je zminimalizować do ziarnka piasku w porównaniu z wartością sprzętu.

Uprawnienia umieszczania postów