Zobacz wyniki ankiety:

Głosujących
0. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1693

Wątek: Canon 40D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez soss Zobacz posta
    mam pytanie, ze względu na atrakcyjną cenę body wliczając cashback. Myślałem o kupnie 450D, wraz z kitowym 18-55 is, pozniej jeszcze 55-250 is. ale mam okazję kupna nówki 40d wraz z tym 18-55 is, za cenę (wliczając cashback) 2790.Z chęcią dołożę do 40d, problem w tym, że na długo pozostanę przy tym kicie i wspomnianym tele 55-250is (wg mnie to chyba najlepsza propozycja z tele do 900 zł). pytanie, czy wykorzystując stosunkowo słabe obiektywy (ludzie z 40d najczesciej biegają z eLkami uzyskam w miarę znośny efekt, wiem że im lepszy aparat tym mniej błedów wybacza szkłom, inaczej, czy te szkła , jak i ew. inne, podobne cenowo, czyli włascowie najniższa półka "godne są" tego body?? czy odpuścić sobię całą zabawę i pozostać przy kupnie 450d, u którego te szkła są z zasadzie kitowe. Tylko proszę nie mówić dozbieraj na tamrona 18-55 i 70-200 L to na prawdę kres moich możliwości. chciałbym być dobrze zrozumiany, zależy mi na ficzerach z 40d typu fps, af, iso 3200 itd. o ile to zagra z wspomnianymi obiektywami, no i 50 1,8 II
    Głównie jakość zdjęć zależy od szkła - i oczywiście trochę od matrycy - w skrócie to z tymi szkłami osiągniesz raczej to samo tyle że z 40D szybciej/łatwiej, ale na wyjściowych fotkach wielkiej różnicy nie będzie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Głównie jakość zdjęć zależy od szkła - i oczywiście trochę od matrycy - w skrócie to z tymi szkłami osiągniesz raczej to samo tyle że z 40D szybciej/łatwiej, ale na wyjściowych fotkach wielkiej różnicy nie będzie..
    Pojawil sie wlasnie test 450D (Rebel XSi) na stronie PopPhoto.

http://www.popphoto.com/cameras/5326...rebel-xsi.html

Jak mozna sie spodziewac (i co widze sam) ogolna jakosc obrazkow jest troche lepsza niz 40D. Nawet mowia, ze 450D robi ogolnie najlepsze zdjecia (oczywisie chodzi o roznice, ktorym trzeba sie bardzo uwaznie z lupa przygladac, zeby dostrzec ) ze wszystkich DSLR do $2000 z wyjatkiem Nikona D300.

Sam majac 20D zdecydowalem sie przeskoczyc jeszcze 40D, i zainteresowac sie dopiero 50D albo 6D (tylko z super hi-res ekranem). Pozbylem sie XTi (400D), nabylem Rebela XSi (450D), i bardzo mi sie podoba. W ten sposob mam wszystkie nowosci, a kiedy mam ochote potrzymac cos ciezszego wyciagam z szafy 20D.

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nawet mowia, ze 450D robi ogolnie najlepsze zdjecia (oczywisie chodzi o roznice, ktorym trzeba sie bardzo uwaznie z lupa przygladac, zeby dostrzec ) ze wszystkich DSLR do $2000 z wyjatkiem Nikona D300.
    moglbys zacytowac ta wypowiedz? przeczytalem caly test i jakos musialem ja przeoczyc...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    moglbys zacytowac ta wypowiedz? przeczytalem caly test i jakos musialem ja przeoczyc...
    Na pierwszej stronie przy koncu "Great image quality":

"For example, the 14.6MP Pentax K20D ($1,130 street, body only), tested in the March 2008 issue, had slightly higher resolution at ISO 100 but dropped off more quickly at higher ISOs, and it had serious color-accuracy and noise problems in JPEGs over ISO 400. For that matter, Canon's own EOS 40D ($1,140 street, body only), while providing Excellent image quality, is a tick behind the XSi across all indicators. Of cameras costing under $2,000, only the Nikon D300 provides better imaging overall."

Czyli, ze 40D jest o dzialeczke gorszy. Co nie znaczy, ze nie ma powodow , zaleznie od potrzeb i upodoban, zeby jednak wybrac 40D, bo czysta jakosc obrazkow to nie wszystko.

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

heh, dzieki! : )

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Czyli, ze 40D jest o dzialeczke gorszy. Co nie znaczy, ze nie ma powodow , zaleznie od potrzeb i upodoban, zeby jednak wybrac 40D, bo czysta jakosc obrazkow to nie wszystko.
    a jak dla mnie to sprawy zwiazane z wyborem, po raz kolejny, sie skomplikowaly. cos czuje, ze dopiero przelom sierpnia/wrzesnia moze wyjasnic na czym sie stoi kupujac 450d albo 40d albo nowe modele, o ktorych cialgle slychac pogloski.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)a jak dla mnie to sprawy zwiazane z wyborem, po raz kolejny, sie skomplikowaly. cos czuje, ze dopiero przelom sierpnia/wrzesnia moze wyjasnic na czym sie stoi kupujac 450d albo 40d albo nowe modele, o ktorych cialgle slychac pogloski.
    Ale ja nie bardzo rozumiem w czym masz problem? Co się wyjaśni? 450D czy 40D zaczną robić gorsze lub lepsze zdjęcia w zależności od tego jakie będą nowości :rolleyes
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

heh, dzieki! : )
    a jak dla mnie to sprawy zwiazane z wyborem, po raz kolejny, sie skomplikowaly. cos czuje, ze dopiero przelom sierpnia/wrzesnia moze wyjasnic na czym sie stoi kupujac 450d albo 40d albo nowe modele, o ktorych cialgle slychac pogloski.
    Na nowa puszke w segmencie xxxD czy xxD do września bym nie liczył.
    Czekanie na nastepcow tych aparatów jest w/g mnie bez sensu.
    Z ekonomicznego punktu widzenia lepiej wziac teraz 40D, jesli wolisz nowszy, mniejszy aparat wez 450D. Sam wiesz jakie sa dokladne roznice miedzy nimi i pewnie wiesz co Ci bardziej potrzebne.

Pozdrawiam
    Paweł
    40D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 70-200/4 L

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale ja nie bardzo rozumiem w czym masz problem? Co się wyjaśni? 450D czy 40D zaczną robić gorsze lub lepsze zdjęcia w zależności od tego jakie będą nowości :rolleyes
    Ale lepsze lub gorsze zdjecia robi przeciez fotograf, nie? :rolleyes:

Mialem na mysli to , ze trwa w tej chwili przepozycjonowanie lustrzanek u Canona - vide 1000d/XS albo zrobienie semi-semi-profi z 450d. Reszta w tej chwili to spekulacje, ale spekulacje dosc wyrazne i w miare jednoznaczne - brakuje tylko szczegolow. Znajac te szczegoly nie zastanawialbym sie czy czekac na FF czy wchodzic jeszcze w kropa. Bo taki mam dylemat wlasnie. I dlatego byc moze, powtarzam - byc moze, koniec wakacji moglby mi rozjasnic w glowie.

Ale nie - to czy bede robil zdjecia semi-semiprofi czy entry-level nie wplywa na to jak dobrze bede je robil - zwlaszcza, ze to wciaz ta sama puszka (pisze w tym wypadku o 450-tce). Lepsze jest wrogiem dobrego, w moim wypadku; a i jeszcze dochodzi pewne niezdecydowanie i spora obawa przed dysonansem pozakupowym. Eh... zycie

Cytat Zamieszczone przez setes Zobacz posta
    Z ekonomicznego punktu widzenia lepiej wziac teraz 40D, jesli wolisz nowszy, mniejszy aparat wez 450D. Sam wiesz jakie sa dokladne roznice miedzy nimi i pewnie wiesz co Ci bardziej potrzebne.

Pozdrawiam
    Paweł
    Gdybym wiedzial, to bym sie nie zastanawial tyle ; )
    Pozdrawiam wzajemnie,
    P.
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 26-05-2008 o 16:43

Uprawnienia umieszczania postów