Strona 80 z 148 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

comatus, sniper88 dzięki za szybką odpowiedź!
    Czyli jest taka jak myślałem :-)
    Pozdrawiam!
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Aaaaaa to może dlatego że za pierwszym razem było coś koło południa chyba a za drugim już popołudnie było. Dzięki
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

toguko
    Guest

Domyślnie

czy ktos mi moze wytlumaczyc tak ogromna roznice w cenie? czy to sa dwa rozne modele czy moze ten tanszy to jakas podroba?

http://www.amazon.co.uk/Hoya-67mm-Di...0670958&sr=8-6

http://www.amazon.co.uk/Hoya-67-SHMC...0670958&sr=8-6

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Hoya 67mm PRO1 Digital Circular PL Filter vs Hoya 67 SHMC PRO-1 PL-CIR. No to one sie chyba różnią tym, że jeden jest SHMC. Super Hoya Multi Coated

toguko
    Guest

Domyślnie

a co to dokladnie oznacza to Super Hoya Multi Coated i czy warto wydac na to dodatkowe 30 funtow?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toguko Zobacz posta
    a co to dokladnie oznacza to Super Hoya Multi Coated i czy warto wydac na to dodatkowe 30 funtow?
    Jedne z najlepszych jakościowo powłok oferowane przez firmę HOYA. Seria Super HMC charakteryzuje się tym iż z każdej strony szkła napylane jest po 12 powłok.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

a ja mam 2 pytania:
    - czy kenko pro digital to to samo so hoya pro digital? - sa na allegro i wygladaja podobnie
    - czy warto kupować B+W NC (no-coated)? czy lepiej Marumi DHG - z jednej strony bardzo dobre szkło z drugiej powłoki.

bartsim
    Guest

Domyślnie

No to teraz mam poważny problem, panowie i panie - kupiłem tego F-Pro B+W, założyłem... no i dziadostwo nie chce zejść. Próbowałem:
    - zamrażarki (na godzine i nic)
    - płyn izopropylowy (bez zmian)
    - WD-40 (bez zmian)
    ... i połączenia zamrażarki z WD-40 (bez zmian).

Pliisss, kochani, poradźcie coś mi, bo mnie coś trafi za chwile. Właśnie przed momentem próbowałem delikatnie takimi szczypcami zaciskowymi (obłożyłem całość dookoła irchą ofkors, jednakże i tu niestety delikatnie się rysnęło zarówno na pierścieniu filtra, jak i troszeczkę na końcówce obiektywu) i nie pomogło. Sam już nie wiem, jak mam na to poradzić Dalej działać z hibernacją i próbować odkręcić? A może źle kręcę, bo już głupieję chyba :/ (w lewo próbowałem). Kurde, tak swoją drogą to kto wymyślił tak wąski pierścień do odkręcania/przykręcania - on ma chyba tylko 1.5 milimetra szerokości...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartsim Zobacz posta
    No to teraz mam poważny problem, panowie i panie - kupiłem tego F-Pro B+W, założyłem... no i dziadostwo nie chce zejść. Próbowałem:
    - zamrażarki (na godzine i nic)
    - płyn izopropylowy (bez zmian)
    - WD-40 (bez zmian)
    ... i połączenia zamrażarki z WD-40 (bez zmian).

Pliisss, kochani, poradźcie coś mi, bo mnie coś trafi za chwile. Właśnie przed momentem próbowałem delikatnie takimi szczypcami zaciskowymi (obłożyłem całość dookoła irchą ofkors, jednakże i tu niestety delikatnie się rysnęło zarówno na pierścieniu filtra, jak i troszeczkę na końcówce obiektywu) i nie pomogło. Sam już nie wiem, jak mam na to poradzić Dalej działać z hibernacją i próbować odkręcić? A może źle kręcę, bo już głupieję chyba :/ (w lewo próbowałem). Kurde, tak swoją drogą to kto wymyślił tak wąski pierścień do odkręcania/przykręcania - on ma chyba tylko 1.5 milimetra szerokości...
    Może: http://www.the-digital-picture.com/R...ch-Review.aspx

Jak kiedyś miałem ten sam filtr to też mi się to czesto zdarzało - ja jakoś odkręcałem, normalnie ręką, czasem delikatnie punkąłem w niego.

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=9826

Podobno otwieracz do słoików jest najbardziej skuteczny.

Strona 80 z 148 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów