Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 294

Wątek: 40d

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Do canona nie ma szkieł z pierścieniem przysłony.
    pozdrawiam

bio3y
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Obraca sie.
    Czy to naprawde powod do "zniesmaczenia"?
    jestem estetą jeśli o to chodzi a napis bodajże "SET" do góry nogami dziwnie trochę wygląda. a skoro ten typ tak ma to lipa bo za taką kasę to spodziewałbym się lepszego wykończenia detali. fakt faktem w robieniu zdjęć to nie przeszkadza ale wygląda dziwnie.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bio3y Zobacz posta
    jestem estetą jeśli o to chodzi a napis bodajże "SET" do góry nogami dziwnie trochę wygląda. a skoro ten typ tak ma to lipa bo za taką kasę to spodziewałbym się lepszego wykończenia detali. fakt faktem w robieniu zdjęć to nie przeszkadza ale wygląda dziwnie.
    Proste rozwiazanie, nie kupuj 40D, to nie jest aparat dla Ciebie.
    Jedni wybieraja aparat jako narzedzie do robienia zdjec, inni jako eksponat za szybke w pokoju. Moze koledzy doradza co lepiej sie prezentuje.
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 14-05-2008 o 10:05

Uzależniony

Domyślnie

... skoro ten typ tak ma to lipa ..
    Faktycznie jest to duzy problem - szczegolnie dla uzyskania dobrej jakosci fot
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jestem estetą jeśli o to chodzi ... a skoro ten typ tak ma to lipa bo za taką kasę to spodziewałbym się lepszego wykończenia detali
    kup sobie d300, to jest aparat dla ciebie i żyj z jego innymi podstawowej klasy problemami

w dodatku nie masz pojęcia co ile kosztuje bo 40d ma znakomity stosunek cena/jakość
    Ostatnio edytowane przez thisgay ; 14-05-2008 o 10:46

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Faktycznie jest to duzy problem - szczegolnie dla uzyskania dobrej jakosci fot
    ech no jak tu sie skupić na kadrze jak ten diabelski przycisk w drugą stronę...
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Coś już napisał

Domyślnie

jestem estetą jeśli o to chodzi .
    I bardzo dobrze, że jesteś. Ja też jestem estetą i pedantem. Wszyskto musi być prościutkie, czyściutki i równiutkie - wprost idelane . Da się z tym żyć, mało tego da się zdjecia robić nawet przy użyciu D300 lub 40D
    Ostatnio edytowane przez STYX ; 14-05-2008 o 13:05
    pozdrawiam

Bywalec

Domyślnie

Makaron "świderek" omijasz?

Coś już napisał
    Miasto
    Chełm

Domyślnie

Może ktoś oświeci mnie w takim temacie. Chodzi o pomiar światła wielosegmentowy. Przy wyborze tego programu w trybie Av lub Tv zauważyłem, że pomiar powiązany jest z aktywnym punktem AF. Niby w instrukcji pisze, że w takiej konfiguracji po ustawieniu ostrości następuje blokada ekspozycji ale dlaczego przy pomiarze wielosegmentowym na pomiar ma wpływ aktywny ponkt AF. Można to łatwo zaobserwować przełączając trym AF z AF na MF lub zmieniając aktywne punkty AF. Nie dzieje się tak natomiast przy innych trybach pomiaru jak chociażby centralnie ważonym gdzie powiązanie pomiaru z aktywnym punktem AF byłoby uzasadnione. Chyba, że w instrukcji pomylone są symbole trybu pomiaru światła.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czarek Zobacz posta
    ..... że w takiej konfiguracji po ustawieniu ostrości następuje blokada ekspozycji
    wydaje mi się że ekspozycja nie jest blokowana wraz z ostrością (chyba że coś zmienisz w C.Fn)

Strona 23 z 30 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów