Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: canon 400D - problem

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zapomniały woły...?
    A ja jeszcze zacytuję " zapomniał wół jak cielęciem...cielakiem był ".Te wszystkie rady "kanapowych profi" zaczynają być już denerwujące i żenujące.
    Nie jestem profi, nigdy nie bede, jestem amatorem cykam fotki, umiem czytac. Jakos po przeczytaniu instrukcji takich problemow nie mialem
    Moze kolega jak kupuje telewizor nowy to pierwsze co robi to zaglada na forum i pisze temat "jak wlaczyc to ustrojstwo, chyba nie dziala"?? Prosze Cie, WSZYSTKO na ten temat jest w instrukcji obslugi!! Moze nie ma o kompozycji i innych technikaliach, ale jest na tyle wyczerpujaca ze srednio inteligetny czlowiek po przeczytaniu Jej potrafi zrobic zdjecie. Z mojej strony zero tolerancji dla leni.

BTW ja rozumiem, ze mozna nie wyczaic jak dizala lampa w trybach manualnych, ale to naprawde sa podstawy
    juz nie raz mi sie zdarzylo, ze robilem zdjecia 'na zombie'
    I nie widziales przez wizjer ,ze cos ciemno??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    'Na zombie' tzn tak jak kompaktem, wiec wtedy nie patrzysz w ogole przez wizjer
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Moja uwaga z dekielkiem byla z przymruzeniem oka, ale z 2 strony juz nie raz mi sie zdarzylo, ze robilem zdjecia 'na zombie', a potem sie dopiero orientowalem ze tegoz dekielka nie sciagnalem No i C80 tez ma racje, odpowiedzi na takie pytania sa w instrukcji
    Wiem Sniper, że żartowałeś. Ale z instrukcjami róznie bywa, ja sama nie dalej jak wczoraj zapytałam na PM Mądrego Kogoś, jak wyłączyć mirror lockup, bo kupiłam sobie wężyk, a że 2 lata używałam tego "udawanego" wyzwalacza na 2s - to zapomniałam. A instrukcji nie miałam w ogóle...
    Początkujący jest wystarczająco przestraszony, że albo coś ma zepsute, albo że sam zepsuje jak zacznie grzebać, nie trzeba mu dokładać. Lepiej spokojnie powiedzieć co i jak.

PS: Z tym dekielkiem to diabelska sprawa, wciąż mi się zdarza, że najpierw wyłączam i włączam, potem pukam w wyświetlacz, a dopiero potem... zdejmuję dekiel

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A instrukcji nie miałam w ogóle...
    A wystarczy poszukac na necie (forum).
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    PS: Z tym dekielkiem to diabelska sprawa, wciąż mi się zdarza, że najpierw wyłączam i włączam, potem pukam w wyświetlacz, a dopiero potem... zdejmuję dekiel
    Hm, mnie dość często zdarza się wykadrować zdjęcie i dopiero po naciśnięciu spustu migawki zauważyć, że aparat jest wyłączony.

Jeżeli chodzi o czytanie instrukcji, to dość długo zastanawiałem się po co jest trzystanowy włącznik w 40D. W końcu do instrukcji nie zajrzałem, tylko zapytałem innego użytkownika xxD
    EN57D DIGITAL.

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jceel Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o czytanie instrukcji, to dość długo zastanawiałem się po co jest trzystanowy włącznik w 40D. W końcu do instrukcji nie zajrzałem, tylko zapytałem innego użytkownika xxD
    Oj i ja miałem z tym przłącznikiem, że jestem roztargniony kiedyś zamiast do końca przełączyłem na pierwsza pozycję nio i co, aparat popsuty że robię wszystko na manualu pokretło mi nie działa, pomyslaem pisze posta co jest. Drugie wyjście żytnia, a to mnie mniej bawi przelciałem wszystkie ustawienia i ni w ząb nie działa i tyle i gdy chciałem wyłączyc oko wskoczyło na wyłacznik. myślę że podobne wpadki każdy z nas zanotwał na swoim koncie.

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Z mojej strony zero tolerancji dla leni.
    Omatko! To ja już na żadną Twoją tolerancję liczyć nie mogę? Jestem Wielkim Leniem! Z tego powodu wymyśliłam bardzo dużo pożytecznych rzeczy. Żeby się nie narobić...

Przecież on nie ma problemów z tym, że ma ciemno w wizjerze, ale z tym, że ma za ciemne zdjęcia. Gadanie o dekielku było żartem... Oj! Nie chciało Ci się poczytać.. Ale my tu w większości tolerancyjni :-D :-D :-D

dmuchany_rekin
    Guest

Domyślnie

zrobilem tak jak radziliscie...ale zdjecie dalej wychodzi czarne...

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

a wartosc przyslony zmienia sie albo jest ciagle na jednym poziomie ... moze jakims mega wysokim (32 czy cos tego pokroju)?
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Rekin - wybierz TV, czas 1/30, skieruj obiektyw przez okno na jakiś obiekt i zapisz jaką przysłonę wybrał aparat. Zrób zdjęcie. Potem przełącz na AV, ustaw tę wybraną poprzednio przysłonę i zapisz czas, jaki wybrał aparat. Zrób zdjęcie. Pokaz nam obydwa, czegoś konkretnego się dowiemy i wtedy będzie wiadomo, co Ci doradzić, OK?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów