Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: canon 400D - problem

Mieszany widok

dmuchany_rekin
    Guest

Domyślnie canon 400D - problem

witam wszystkich! mam maly problem z moim canonem gdy robie zdjecia na trybie "Tv" to wychodza zawsze czarne zdjecia... nawet z wlaczona lampa prosze o pomoc

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Sorry za banalne spostrzeżenie, ale najciemniej bywa pod latarnią - może za krótki czas dobierasz? Wybierz scenę, przestaw na AV i zobacz, jaki czas wybrałby aparat dla danej przysłony, a potem porównaj z tym, jaki sam wybrałeś.

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kurde strasznie wadliwe canon te puszki ostatnio wypuscil na rynek
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dmuchany_rekin Zobacz posta
    witam wszystkich! mam maly problem z moim canonem gdy robie zdjecia na trybie "Tv" to wychodza zawsze czarne zdjecia... nawet z wlaczona lampa prosze o pomoc
    A dekielek zdjales?
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Myślałem że mnie nic nie zaskoczy, ale takie pytanie związane z absolutnymi podstawami zrzuciło mnie z krzesła.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Zapomniały woły...?
    Ja jeszcze dwa lata temu nie wiedziałam co to jest przysłona, a co GO, a że pamięć mam dobrą, to się nie nabijam. Nie przejmuj się rekin tymi Wesołkami, oni też kiedyś zaczynali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Zapomniały woły...?
    Ja jeszcze dwa lata temu nie wiedziałam co to jest przysłona, a co GO, a że pamięć mam dobrą, to się nie nabijam. Nie przejmuj się rekin tymi Wesołkami, oni też kiedyś zaczynali
    Dokładnie

Jak ja sobie przypomnę ile to nawalczyłem się z przysłoną i ISO

Jeżeli dobierasz parametry w trybie Tv i któryś z nich miga - oznacza to że zdjęcie będzie najprościej mówiąc złe

Musisz ustawić tak aby cyferki od przysłony nie migały

Początki nałogu Awatar 2marekm
    Miasto
    Słupsk

Domyślnie

A ja jeszcze zacytuję " zapomniał wół jak cielęciem...cielakiem był ".Te wszystkie rady "kanapowych profi" zaczynają być już denerwujące i żenujące.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    A ja jeszcze zacytuję " zapomniał wół jak cielęciem...cielakiem był ".Te wszystkie rady "kanapowych profi" zaczynają być już denerwujące i żenujące.
    Moja uwaga z dekielkiem byla z przymruzeniem oka, ale z 2 strony juz nie raz mi sie zdarzylo, ze robilem zdjecia 'na zombie', a potem sie dopiero orientowalem ze tegoz dekielka nie sciagnalem No i C80 tez ma racje, odpowiedzi na takie pytania sa w instrukcji
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zapomniały woły...?
    Nie jestem profi, nigdy nie bede, jestem amatorem cykam fotki, umiem czytac. Jakos po przeczytaniu instrukcji takich problemow nie mialem
    Moze kolega jak kupuje telewizor nowy to pierwsze co robi to zaglada na forum i pisze temat "jak wlaczyc to ustrojstwo, chyba nie dziala"?? Prosze Cie, WSZYSTKO na ten temat jest w instrukcji obslugi!! Moze nie ma o kompozycji i innych technikaliach, ale jest na tyle wyczerpujaca ze srednio inteligetny czlowiek po przeczytaniu Jej potrafi zrobic zdjecie. Z mojej strony zero tolerancji dla leni.

BTW ja rozumiem, ze mozna nie wyczaic jak dizala lampa w trybach manualnych, ale to naprawde sa podstawy
    juz nie raz mi sie zdarzylo, ze robilem zdjecia 'na zombie'
    I nie widziales przez wizjer ,ze cos ciemno??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów