Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Szeroki kat do cropa

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie ma lepszego szerokiego kata na cropa ... i nie ma tez drozszego zaraz dodam. Mam i polecam - ale polecam tylko z tego wzgledu ze innego nie znam.
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalTK Zobacz posta
    Nie ma lepszego szerokiego kata na cropa ... i nie ma tez drozszego zaraz dodam. Mam i polecam - ale polecam tylko z tego względu ze innego nie znam.
    Czyli zoom 10-22 to wszystko co z porządniejszych szkieł pod kropka 1,6 można kupić ? a te szkło pod FF też pójdzie w przyszłości
    no, a szersze stałki ?
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Nie, pójdzie na sprzedaż. Na FF najszerzej (oprócz fisheye) jest Sigma 12-24mm.
    .

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Nie, pójdzie na sprzedaż. Na FF najszerzej (oprócz fisheye) jest Sigma 12-24mm.
    O kurna olek, no coś żeby potem na FF pasowało bo już mnie zmęczyło te sprzedawanie i kupowanie. Normalnie nie ma kiedy zdjęć robić :-D
    pozdrawiam

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    O kurna olek, no coś żeby potem na FF pasowało bo już mnie zmęczyło te sprzedawanie i kupowanie. Normalnie nie ma kiedy zdjęć robić :-D

To ja mogę Ci sprzedać w bardzo atrakcyjnej cenie 14 2.8L szeroko, stało, jasno, i pasuje pod FF
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Coś już napisał

Domyślnie

A wszelakie zamienniki typu tamron 17-35 czy tokina 12-24 używacie tego na cropie z Canonami ?
    Sam używam sigmy 20mm f1,8 z moim kropkiem 1,5 robi się 30mm szkło bardzo udane według mnie no i juz prawie szerokie. Z Canonem takiej sigmy ktoś z forumowiczów używa ?
    pozdrawiam

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pytanie kiedy ty chcesz kupić 5D? Jeżeli za niedługo to po co chcesz taki szeroki zoom który potem i tak będziesz musiał sprzedać? Odpowiedz se lepiej na pytanie czy w ogóle planujesz w najbliższym czasie przesiadać sie na FF.

A wszelakie zamienniki typu tamron 17-35 czy tokina 12-24 używacie tego na cropie z Canonami
    Wydaje mi się, że nie będziesz mógł używać Tokiny od 12 mm na FF, prędzej coś od 19 mm pewnie...
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Zablokowany

Domyślnie

28mm na 1,6 to nawet nie jest namiastka szerokości. Porządne szkła pod cropa z dużym dołem to tokina 12-24 i canon 10-22 - canon lepszy. Oba dają dobrą jakość, choć tokina trochę aberruje - da się znieść. Sam miałem dwie takie tokiny pod 30d kiedyś i chwaliłem bardzo. Od 28mm lepsze jest już 24, choć na cropie to i tak niespecjalnie szeroko.

Jak chcesz szeroko na FF z perspektywie to 17-40 canona lub 16-35 2,8 albo wspomniany tamron 17-35.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

aaaa i nie bijcie , ze już było 1000 razy :cool:
    znaczy sie co: wiesz, że temat się powtarza i chciałeś nam zrobić na złość?

http://canon-board.info/search.php?q...ki&titleonly=1
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

A nie lepiej poczekać na Tokina 11-16 F 2.8

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów