Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 101 z 393 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Styx to taki nawrocony przez nikonowcow byly fan systemu 4/3 : D

A co do 5d to nie trzeba miec zadnych wtykow by domyslec sie ze bedzie takie odrobine poprawione 40d z sensorem ff+2mpix, co premiere ten sam schemat wiec w czym problem?

W lipcu pewnie ten temat dobije do 300 stron

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    Jakiś sprzedawca sklepowy co to niby ma "wtyki" w Canonie szepatał, że matryca ma mieć 16MPx LV, czyszczałkę matrycy ect.
    Pobożne życzenia czy to kontrolowane przecieki ?
    To są pobożne życzenia ?

Mnie niepotrzebna ani matryca 16, ani czyszczarka która jest tylko sloganem, ani LV które do niczego się nie przyda.

Wolałbym nową matrycę 12 Mpx z wyższym używalnym ISO, szybszy i dokładniejszy AF, regulację AF z poziomu menu, uszczelnienia chociażby podstawowe no i troszkę lepszą serię (choć to ostatnie mi akurat też się nie przyda).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    To są pobożne życzenia ?

Mnie niepotrzebna ani matryca 16, ani czyszczarka która jest tylko sloganem, ani LV które do niczego się nie przyda.

Wolałbym nową matrycę 12 Mpx z wyższym używalnym ISO, szybszy i dokładniejszy AF, regulację AF z poziomu menu, uszczelnienia chociażby podstawowe no i troszkę lepszą serię (choć to ostatnie mi akurat też się nie przyda).
    Ja też bym tak wolał, ale marketing stwierdzi inaczej. Podstawa to wzrost liczby mpix. SONY z 24 mpix już czeka za rogiem. Nowa piątka dostanie więc pewnie właśnie 2-4 mpix, czyszczałkę, LV i może autoISO (to ostatnie jeśli rzeczywiście Canon doszedł do tego by je zaimplementować w 450D, chodzi o auto ISO w trybie M). Co więcej myślę, że Canon jeszcze długo będzie starą piątkę sprzedawał i jescze długo będą na nią chętni.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zgadzam się z KvM.
    IMHO na uszczelnienia raczej nie szans, za to digic III w środku, moim zdaniem pojedyńczy. Cenę prorokuję na ok 9k.
    C-F-K - forever

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

No... ponoć piątka mimo niższej ceny sprzedaje się gorzej niż w zeszłym roku.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

bo wszyscy, którzy jej nie kupili w zeszłym roku, w tym też czekają na następcę i tak do bożego narodzenia .... tylko nie wiadomo którego roku

Domyślnie

Nowa "piatka" pojawi sie jak dobijemy do 5-tysiecznego posta w tym topicu (tak mi powiedzial jeden sprzedawca ktory ma kontakt z kolesem ktorego siostra pila piwo z ciotka wspollokatora faceta ktory wynosi smieci w siedzibie canona na syberii). Ponoc jak dobijemy ten topic do 10k postow skonczy sie internet.
    pudelko z dziura

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Styx to taki nawrocony przez nikonowcow byly fan systemu 4/3

----------------------------------------------------------------------------------
    Całego wątku nie czytałem, nigdy też z uwagą nie śledziłem kolejnych liftingów korpusów Canona więc wybaczcie ewentualne moje lamerskie pytania. Widzę za to dużą presję i oczekiwania na to że na następny korpus Canona na dużej matrycy będzie "tani". Obyśmy się na tym nie przejechali.
    Swoją drogą (przynajmniej dla mnie) bardzo zastanawiające jest, że to, że 5D jest tak długo w sprzedaży, a może Canon nie zrobi już tego błędu i nie będzie dużej matrycy za nieduże pieniądze :-?
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    Swoją drogą (przynajmniej dla mnie) bardzo zastanawiające jest, że to, że 5D jest tak długo w sprzedaży, a może Canon nie zrobi już tego błędu i nie będzie dużej matrycy za nieduże pieniądze :-?
    Nie widać powodu, żeby tego błędu nie miał popełnić ponownie. A i konkurencja też nie może doczekać się, aż zbłądzi pod strzechy z FF...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    bo wszyscy, którzy jej nie kupili w zeszłym roku, w tym też czekają na następcę i tak do bożego narodzenia .... tylko nie wiadomo którego roku
    ...żeby kupić starego jeszcze taniej napewno wielu

Cytat Zamieszczone przez Nosferat Zobacz posta
    Nowa "piatka" pojawi sie jak dobijemy do 5-tysiecznego posta w tym topicu (tak mi powiedzial jeden sprzedawca ktory ma kontakt z kolesem ktorego siostra pila piwo z ciotka wspollokatora faceta ktory wynosi smieci w siedzibie canona na syberii). Ponoc jak dobijemy ten topic do 10k postow skonczy sie internet.
    nic dodać, nic ująć trafne.
    C-F-K - forever

Strona 101 z 393 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów