Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Tanie tele, co polecacie?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Podepnę się pod temat. Ostatnio zacząłem się rozglądać za czymś dłuższym i przy tym stosunkowo tanim. Szukam tele od ~70mm do 200, powyżej 200 nie chcę ze wzgl. na opisywaną jakość optyki "tanich tele" w tych zakresach ogniskowych oraz dlatego, że tak mocny zoom nie jest mi po prostu potrzebny.
    Pierwszym typem był Canon 70-210 i opcja szukania używanego egzemplarza w dobrym stanie. Drugim szkłem jest TAMRON 70-300 Di LD, którego cena jest dość podobna tyle, że jest to cena nowego szkła. Zależy mi na dość szybkim AF (USM) i jednocześnie przystępnej cenie ("tanie tele" do 1000zł). Co radzicie? kupić "pewnego" Tamrona w sklepie czy szukać używanego C?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    Zależy mi na dość szybkim AF (USM) i jednocześnie przystępnej cenie ("tanie tele" do 1000zł). Co radzicie? kupić "pewnego" Tamrona w sklepie czy szukać używanego C?
    Jeżeli ma być to dobre "tele-szkło" do 1000 zł. to polecam Canona EF 70-210/3.5-4.5 USM. Zbiera bardzo dobre opinie i mieści się w podanym przedziale cenowym (koszt używanego to wydatek 600-800 zł.). Jeżeli chodzi o pytanie "sprawdzony Tamron czy używany Canon" to moim zdaniem warto zainteresować się używanym Canon-em, co oryginał to oryginał.
    EOS + Speedlite

Uprawnienia umieszczania postów