Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Canon 400D proszę o radę.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    tamron ma problemy zazwyczaj z af
    Taaak... a kazdy Polak to pijak. I zlodziej! Bo kazdy pijak to zlodziej!

M&Wojciech
    Guest

Domyślnie

VITEZ co racja to racja zgadzam się. FRANCO kup kit powinien wystarczyć. Za jakiś czas popstrykasz i będziesz wiedział czego potrzebujesz

Miasto
    DolnyŚląsk

Domyślnie

Dzięki za rady będę pamiętał o przymykaniu, a może jeszcze coś na temat ustawień (auto czy ręczne) ostatnio gość mi doradził : przysłona 5,6 i nic więcej nie ruszać.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

przy lampie mozesz smialo domknac KIta i bedzie ok. Z ustawieniami to wiesz.. Jesli masz swiadomosc pracy w Manualu to oczywiscie ze Manual. Jesli nie jestes pewny czy dasz rade to lepiej wlacz AUTO bo mozesz potem zalowac ze fotki sie nie udaly a okazji do powtorzenia nie bedzie. CHyba ze ustaw sobie na priorytet przyslony (Av) bo czasem na pelnym auto to aparat ustawia CI mozliwie najwieksza dziure co zaowocuje mala GO, a mozesz tego nie chciec.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał Awatar Jarooo
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie

Przy okazji lampki popróbuj z dyfuzorem, lepiej się światło rozchodzi i nie przepala białych sukienek i koszul :wink:
    EOS 50D|EF24-105/4LIS|Velbon

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jaka reszta do 400D ?

Witam Serdecznie,
    ponieważ to mój pierwszy post jeszcze raz Witam (chodź śledzę forum już dość długo).
    Dałem się skusić na Canona 400D i sumie jestem zadowolony (choć nie zawsze), miałem wcześniej zwykłą cyfrówkę i fakt jest duuużo lepiej.
    Z tego co tak czytam różne posty to widzę, że do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze dobrego obiektywu i lampy. Mam już coś wybrane :
    Canon Speedlite 430EX LAMPA 430 EX
    Tamron 17-50 /2,8 (Canon)
    Zdjęcia różne - czasem jakaś imprezka (raczej ciemno), czasem jadę z Żonką gdzieś w góry czy jakiś inny wypad w sumie potrzeby ogólne.
    Prośba i pytanie czy mój wybór jest dobry (może inna konfiguracja) i gdzie ten sprzęt kupić (lub u kogo), ponieważ jak czytam niektóre obiektywy są nie do końca ok i najlepiej jak są przez fachowca sprawdzone. Dzięki i Poz
    Ostatnio edytowane przez leszek32 ; 03-05-2008 o 17:16

Coś już napisał
    Miasto
    Namysłów

Domyślnie

moim zdaniem to dobry wybór. sam posaiadam takiegoż Canona i lampę CS 430 EX. o Tamronie nic nie powiem, ale to niezła maszyna. jedyne co, to musisz sprawdzić czy dobrze będzie ostrzył. w okolicy znajdzisz pewnie sklep ze sprzętem. wypatrz Tamrona ale weź body by sprawdzić czy dobrze ostrzy. jeśli mieszkasz w większym mieście wrto sprawdzic ceny w kilku róznych sklepach. wędrówka się opłaci, zawsze w sakwie zostanie jakiś grosz.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak jesteś z Warszawy to polecam FOTOIT lub MIKAFOTO.Co do obiektywu jak nie będziesz fotografował linijek,ani podobnych glupot to idż po obiektyw podepnij go i jak ostrzy i robi fotki to bierz.Co do lampy to szczerze mówiąc mam ją ale używam bardzo rzadko jak ty ją potrzebujesz to kup.Kup ze dwa akumulatory i ze dwie karty.17-50 to dobry obiektyw więc go kup.
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź, ale mam pytanie jako amator w kwestii sprawdzenia obiektywu - po prostu porobić jakieś zdjęcia ? i przy manualnych czy automat.
    No i jak to zrobić aby się sprzedawca nie zbulwersował, bo fakt ja chcę sprawdzić, a on mi powie - używać sobie możesz jak kupisz...
    (jestem z Rybnika)
    Ostatnio edytowane przez leszek32 ; 03-05-2008 o 17:40

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszek32 Zobacz posta
    ....No i jak to zrobić aby się sprzedawca nie zbulwersował, bo fakt ja chcę sprawdzić, a on mi powie - używać sobie możesz jak kupisz...
    (jestem z Rybnika)
    jezeli nie pozwoli sprawdzic to raczej bym u takiej osoby nie kupywal, zwyczajnie zapytaj sie czy mozna sprawdzic wspolprace szkielka z twoim body
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów