Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Canon 400D proszę o radę.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Kupiłem 400D dzięki Wam drodzy forumowicze i muszę powiedzieć iż nie żałuje wręcz przeciwnie jestem bardzo zadowolony. Zobaczyłem co ten aparat może zrobić po podpieciu 70-200L /f4 jest rewelka. NA kitowym szkiełku nie zobaczysz jego pełnych możliwości choć również i na nim zrobisz dobre fotki. Musisz zakupić lepsze szkła by byc w pełni szczęścia.

Bedziesz zadowolony z Tamronem nawet bardzo!!! Bierz i rób zdjęcia.

SYlwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszek32 Zobacz posta
    No i jak to zrobić aby się sprzedawca nie zbulwersował, bo fakt ja chcę sprawdzić, a on mi powie - używać sobie możesz jak kupisz...
    (jestem z Rybnika)
    Jeśli będzie się bulwersował na prośbę o możliwość podpięcia szkła do twojego body - możesz zabić śmiechem i iść gdzieś indziej. Jeszcze nie trafiłem na taki sklep foto, gdzie sprzedawca by się na to nie zgodził. I jeśli się nie zgodzi, to w żadnym wypadku nie kupuj w ciemno... może ma coś do ukrycia, a nawet jeśli nie, to lepiej sprawdzić.
    EN57D DIGITAL.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ok Dzięki - czyli po prostu porobić jakieś zdjęcia np na "auto" (na manuala może nie być czasu ) i podejrzeć na podglądzie czy ostre czy nie ? bo to chyba wszystko co na sklepie można zrobić ?
    Poz

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Możesz kupić u jednego ze sprawdzonych dostawców, specem od Tamrona jest Cichy z tego co wiem, jego klienci są zadowoleni. Być może Towersiwy też ma Tamrona ale nie jestem tego pewien. 430EX to dobry wybór, kup tylko z nią stofena bo to bardzo się przydaje. Poza t 17-50 pomyśl o drugim Tamronie 28-75/2.8 chociaż nachodzą na siebie zakresami częściowo jednak w wielu przypadkach to bardzo przydatne szkiełko.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leszek32 Zobacz posta
    Mam już coś wybrane :
    Canon Speedlite 430EX LAMPA 430 EX
    Jako pierwsza lampa spokojnie wystarczyła by 420 EX. Także posiada automatykę błysku E-TTL a jest zdecydowanie tańsza od 430 EX. Oczywiście jeżeli masz odpowiednie zaplecze finansowe 430 EX napewno będzie udanym zakupem.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a ja mam pytanko posiadam 400d i kit 18-55 w sobote wybieram sie na slub i chce troche popstrykac moze macie jakies propozycje wskazowki co do ustawien itp ... z gory dzieki za pomoc

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djmusik Zobacz posta
    a ja mam pytanko posiadam 400d i kit 18-55 w sobote wybieram sie na slub i chce troche popstrykac moze macie jakies propozycje wskazowki co do ustawien itp ...
    na początek wyłączyłbym 'BEEP' oraz AF-assist z wbudowanej lampy (przedbłyski), żeby nie narobić sobie obciachu :-)

Tym samym odpada fotografowanie na trybach obrazkowych i zielonym, bo tego co powyżej nie powyłączasz; więc musisz przejść conajmniej na "P".
    Poza tym nie bój się wysokiego ISO. Najlepiej robić RAW, aby mieć więcej możliwości w postprocesie (szczególnie balans bieli).

tu też masz też troche o istotnych 'ustawieniach' ale raczej siebie, a nie aparatu :-)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=7340
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Możesz kupić u jednego ze sprawdzonych dostawców, specem od Tamrona jest Cichy z tego co wiem, jego klienci są zadowoleni.
    Jakieś pół roku temu kupiłem właśnie u Cichego T 17-50 i jestem zadowolony. Wcześniej miałem C 24-85 3,4 - 4,5, ale nie ma porównania. Nie mam problemu z FF czy BF.

biedronka1
    Guest

Domyślnie

Mam pytanko. Chcę dokupić do mojego 400d obiektyw do robienia portretów. Myślałam o 85 mm/1.8, ale się zastanawiam czy jest do niego jakaś alternatywa tak, abym mogła również robić zdjęcia makro... z góry dziękuję za odpowiedź

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

No niby jest... canon 100mm f2.8 macro
    Tylko musisz się zastanowić czy do porteretu wystarczy Ci taka GO jaką daje f2.8
    No, ale makro będziesz miał porządne!
    Pozdrawiam,
    Michał

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów