Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 166

Wątek: obciach

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla mnie największy obciach to tzw. "Poczta Polska".

Kupiłem sprzęt u dobrego tip'a, wszystko w porządku, kurier z paczką następnego dnia. W pudełku brakowało rachunku, telefon do tip'a - już wysłał pocztą - priorytetem. 2 tyg. później dzwonię do niego i mówię, że nic nie doszło, on wk...y bardziej ode mnie, wysyła jeszcze raz poleconym priorytetem. To było tydzień temu, jak dzisiaj nie dojdzie idę na swój oddział poczty - może tam leży. Jak nie to znowu telefon do tipa. Nie mówię nic o przyszłym strajku PP, bo nawet jak teraz otrzymam rachunek, to zostało jeszcze wysłać list z papierami do Irlandii po cashback

Prawdę mówiąc po 3 tyg. czekania na listonosza #$%#$% mnie strzela.

To samo z urzędem skarbowym, Pit wysłany 1,5 miesiąca temu, a urząd w rozmowie telefonicznej nie potwierdza otrzymania listu poleconego, yeah, na zwrot to sobie jeszcze poczekam

Kiedyś skorzystałem z usług Pocztexu - na 3 przesyłki jedna zaginęła bez wieści - w środku cenna książka, fajnie, już więcej nie skorzystam.

Kurka to jest jakaś paranoja, czy ja mam od teraz wysyłać każdy świstek papieru kurierem ?

Wysyłałem różne rzeczy pocztą, ale prawdę mówiąc pierwszy raz coś takiego mnie spotkało. Dodam, że generalnie inne listy polecone i nie- dostaję na bierząco, oczywiście te które maja małe znaczenie FUCK
    Ostatnio edytowane przez Allensteiner ; 24-04-2008 o 11:44
    lepsze jutro było wczoraj

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Mocować wysięgnik z aparatem do motoru, przez 40 minut, twierdząc że jest to stabilna konstrukcja i nie zrobić ani jednego ostrego zdjęcia, gdyż konstrukcja jednak nie była stabilna
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Allensteiner Zobacz posta
    Dla mnie największy obciach to tzw. "Poczta Polska".
    ... FUCK
    No ja już czekam na lampkę... dziś będzie 43 dzień.
    Straciłem nadzieję, że dotrze.
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    No ja już czekam na lampkę... dziś będzie 43 dzień.
    Straciłem nadzieję, że dotrze.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niech ci będzie, Terminator, że niepotrzebna,
    C-F-K - forever

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam już lampkę, ale drugą. Towers wysłał mi DHL'em i nie zawiedli. Mam nadzieję, że dostanie odszkodowanie od poczty.
    I nowy obciach: dlaczego z powodu niewydolności poczty polskiej mam pewne poczucie winy, że wplątałem sprzedającego w niezręczną sytuację?
    shit...happens
    C-F-K - forever

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Przebijam: kiedyś (widząc mnie z 70-200IS) jeden starszy pan wcisnął mi dalmierzowca, z klinem itp., i poprosił o zrobienie zdjęcia Nie miałem odwagi przyznać się, że w życiu czegoś takiego nie trzymałem w ręku i zrobiłem na czuja Mam nadzieję, że coś wyszło ;-)
    Dalmierzowce nie maja klinow (pewnie to byla manualna lustrzanka) tylko takie plamki, jak sie kreci one nachodza na siebie. Obraz rozdwojony staje sie jakby jednolity.
    Trzeba bylo ustawic odleglosc na pale, czyli z pierscienia, tam jest wyskalowana w metrach.
    Czesc.ch.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    Ja niedawno jeszcez widzialem goscia z Fuji S5500, robile slub ze hej. Gdybym swojego 400D z L-ka niemial to by mlodzi niebyli tacy zadowoleni.A z racji tego ze to moji doobrzy znajomi sie chajtali wiec wzialem ze soba i postrzelalem zdeka(1000)hehe.
    Oczy mialem wieksze niz wilk jak mnie gosc probowal przekonac ze jego 10x
    zomm jesz lepszy itd niz moj 24-70L.
    On mialby jeszcze wieksze przy rozliczaniu gdyby nie moje strzaly
    Twoj tekst jest najwiekszym obciachem w tym temacie. Choc wiekszosc pisze podobne madrosci, ty masz palme pierwszenstwa.
    Ch.
    p.s. mozna zrobic kompaktem fajne fotki wszedzie, takze na weselu. Trzeba umiec. Ja potrafie, wszystkim. No, prawie wszystkim.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    Obciach robic slub kompaktem.....
    No co Ty powiesz?
    Ch.
    Ostatnio edytowane przez chomsky ; 30-04-2008 o 14:54 Powód: Automerged Doublepost
    Analog ma "dusze".

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Twoj tekst jest najwiekszym obciachem w tym temacie. Choc wiekszosc pisze podobne madrosci, ty masz palme pierwszenstwa.
    p.s. mozna zrobic kompaktem fajne fotki wszedzie, takze na weselu. Trzeba umiec. Ja potrafie, wszystkim. No, prawie wszystkim.
    No co Ty powiesz?
    Ch.
    To jakiś koszmar, kpina czy prowokacja? . Fajne, nie znaczy dobre optycznie.
    Sorki, chomsky. Prawdopodobnie jesteś doświadczonym fotografem, który potrafi każdym sprzętem zrobić dobrej klasy fotografie w każdych warunkach. Ale wybacz, jesli na ślub w kościele czy wesele mojej córki zjawiłby sie fotograf z jakąś mydelnicą z supermarketu to bym go najzwyczajniej w świecie pogonił.
    I to nie dlatego, że powatpiewałbym w jego umiejętności, tylko dlatego że w moim mniemaniu oznaczałoby to okazanie braku szacunku dla klienta i niepoważne potraktowanie sprawy. IMHO przy wyborze: fotograf z kompaktem, a kompakt, wybrałbym kompakt; może fotki byłyby gorsze, ale za tą samą kasę byłbym o "sprzęt" do przodu.
    Jakość optyczna zdjęć jakie może zaoferować tej klasy sprzęt jest głęboko niewystarczająca dla mnie, nie wspominając o ew. zaszumieniu, wbudowanej kukułce czy problemach z balansem.
    Takie zdjęcia oczywiście może i zawsze robi wujek, ciocia czy kuzynka na tzw. pamiątkę, ale jeśli robi je fotograf, to ja jako klient oczekuje czegoś innego.
    C-F-K - forever

Domyślnie

Czuję fizyczny wstręt do czytania instrukcji obsługi np. cepa, jakim wydawał mi się statyw.

Ot kupiłem postawiłem w kącie i po wszystkim.
    Rozsunąć łapy Manfrotto (coś tam dalej w typie) w sklepie mi zainstalowali głowicę.

Na głowicę aparat i pstryk kadr co mi tam.

W plenerze zaszła potrzeba obniżyć aparat bardzo nisko i w pewnym momencie chcę jeszcze niżej a ten cholerny dyszel prowadzący do głowicy mi przeszkadza.

Myślę sobie po co dali możliwość tak szerokiego rozstawu nóg statywu jak dyszel przeszkodzi w stabilnym ustawieniu.

Łapy statywu szerzej a dyszel wyżej, myślę sobie coś nie tak, czyżbym musiał w plenerze jeszcze mieć łopatę do dołków pod dyszlem.

Godzina przed 4.00 jeszcze dość ciemno a ja kombinuję.

Nareszcie po raz pierwszy przyjrzałem się na ile światło pozwalało przegubowi i metodą prób po około 15 minutach doszedłem, że można ten dyszel ustawić w bok.

Przysięgam fakt autentyczny, sam się śmieję jeszcze jak sobie o tym przypomnę.
    Pozdrawiam.

Coś już napisał Awatar kompi

Domyślnie

Nie wnikam w szczegóły w jakość zdjęć zrobionych drogim i dobrym sprzętem.
    Wkońcu nie bez przyczyny ceny obiektywów są takie duże.

Ale gotowy produkt można porównać do takiej anegdotki:
    Ktoś powie ze w życiu nie zjadłby szczura.
    Ale nieświadomy tego co je - odpowiednio przyprawiony itd. zje go i powie ze było wyśmienite. Dopiero po fakcie dowie sie ze zjadł sczura - powie ze nie możliwe.

Tak samo (moim zdaniem) jest ze sprzętem.
    Sprzęt to nie wszystko. Najwięcej zależy od fotografa.
    Ktoś kto jest dobry zrobi dobre zdjęcia kompaktem, a ktoś kto jest beznadziejnym to nawet mu L'ki nie pomogą.
    http://pano360.pl |
    Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów