a może ktoś jest z krakowa i będzie chciał coś kupić ze mną zęby była tańsza przesyłka?
a może ktoś jest z krakowa i będzie chciał coś kupić ze mną zęby była tańsza przesyłka?
Nie będzie tańsza nawet o funta bo każda przesyłka jest liczona oddzielnie.
Nie tak do końca - kupując minimum 2 takie same przdmioty, koszt wysyłki drugiego i każdego następnego jest nieco niższy. Ale wydaje mi się, że im większa paczka, tym większa szansa na zainteresowanie celników (niezależnie od deklaracji na paczce), więc nawet przy mniejszym koszcie przesyłki, pewnie ryzyko trochę wzrośnie.
Siem de i kilka obiektyvoof
ale powiem wam czy sie tak naprawdę opłaca np 430 ex 119 +28= daje 632 zl a na allegro z polska gwarancja 680zl.
Jeśli kupujesz u kea-photo to jest bez różnicy ile kupujesz sztuk - cena za przesyłke jest taka sama dla każdej sztuki.
A jesli chodzi o oszczędności to tak naprawde opłaca się kupować rzeczy droższe - tj takie powyżej 2.000 PLN.
Ja np tak jak pisałem wcześniej kupiłem 100-400. Najniższa cena w Polsce nowego egz. jaką znalazłem w sklepie lub allegro to 4500. Ja zapłaciłem 3400 więc jest oszczędność.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie zabardzo wiem co pododawałeś??
Ostatnio edytowane przez klamot14 ; 28-04-2008 o 13:44 Powód: Automerged Doublepost
Mozna napisac do kea meila o zakup poza ebay wówczas można wynegocjować lepsza ceny, tzn przy wiekszym zakupie płacimy za wysyłke raz.
Pzdr.
lewa cześć równania to funty a wynik w zl
Pod warunkiem, ze już kiedys u niego kupowales albo masz jakąs tak dobrą reputacje na ebayu.
Wiele osób nawet na maila w stylu: "chce to i to, jaki bedzie całkowity koszt wysyłki" nie dostalo zadnej odpowiedzi, a co dopiero mówic o transakcji poza ebay
A tak z innej beczki:
prosilem kiedyś koleżankę która byla w USA u siostry zeby przywiozla mi obiektyw (umawiamy sie, ze ja kupuje na amazon.com, ja oplacam wysylke do siostry - ona tylko wywala z pudelka i przywozi do Polski). Najpierw, ze nie ma sprawy, siostra się zgadza a potem zaczęła się wykręcac. Więc ostatnio napomknąlem jej ze poradziłem sobie i ściągnąlem sprzęt z HK. Dzis zaczepila mnie jej koleżanka zza biurka, która słyszała wówczas co trzecie słowo , ze ona tez chce taniej... Mam jej powiedzieć gdzie i jak to kupic zeby bylo taniej niż w fotojokerze
tylko jak ja mam to wyjasnić osobie, która nigdy w zyciu nawet na allegro nic nie kupiła??
Jak ładna to przyślij ją do mnie![]()
Wczoraj kumpel przywiózł z HK dla mnie 70-200/4 LIS w pudełku, nikt sie go nie zapytał o obiektyw, nikogo to nie interesowało a oprócz tego wiózł jeszcze 2 obiektywy dla innych znajomych. Leciał z Hong Kongu przez Amsterdam do Warszawy i Krakowa. Czyli zero cła i vat. Jestem do przodu około 1500zł.
Pozdrawiam