Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: 580ex - fotojoker - dziwne

Mieszany widok

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hatik Zobacz posta
    Polska instrukcja jest oczywiście tylko tekstowa, a karta gwarancyjna z firmy M&J. Gwarancja jest roczna, a ponoć jeśli w ciągu pół roku od zakupu pojawi się usterka, to Fotojoker zapewnia dodatkowy rok gwarancji (czyli wychodzi 1+1).
    Ciekawe dlaczego wszyscy dostaliśmy tylko 1 rok gwarancji skoro prawo unijne mówi, że na każdy zakupiony sprzęt w krajach UE okres gwarancji nie może być krótszy niż 2 lata.
    Link do informacji

Zastanawia mnie też dlaczego gwarancja realizowana jest przez firmę M&J a nie Canon Polska czy coś w tym rodzaju. Czy to znaczy, że jak coś się popsuje to będę musiał wysłać lampę do firmy której nie znam?

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Słuchajcie, wreszcie dotarła dziś do mnie POLSKA i NORMALNA instrukcja do 580EX II Proponuję każdemu zadzwonić do AB Foto i poprosić o taką instrukcję. Wysyłają za darmo i bezproblemowo

Cytat Zamieszczone przez misiak42 Zobacz posta
    Ciekawe dlaczego wszyscy dostaliśmy tylko 1 rok gwarancji skoro prawo unijne mówi, że na każdy zakupiony sprzęt w krajach UE okres gwarancji nie może być krótszy niż 2 lata.
    Coś Ci się pomyliło. Gwarancji na towar producent udziela dobrowolnie. Dwa lata trwa rękojmia.
    Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Słuchajcie, wreszcie dotarła dziś do mnie POLSKA i NORMALNA instrukcja do 580EX II Proponuję każdemu zadzwonić do AB Foto i poprosić o taką instrukcję. Wysyłają za darmo i bezproblemowo
    każdemu .....czy tylko temu który u nich dokonał zakupu lampy
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    każdemu .....czy tylko temu który u nich dokonał zakupu lampy
    Ja kupiłem lampę w Foto Jokerze, a AB Foto jest dystrybutorem.
    Gdy do nich zadzwoniłem z pretensjami, że instrukcja, którą dostałem to śmieć, bez problemu pan przyjął moje dane do wysyłki i instrukcja przyszła.

Nie pytał gdzie kupiłem itd., z tego wnioskuję, że wyślą każdemu.
    Regulamin pkt 8.

Uprawnienia umieszczania postów