Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: 580ex - fotojoker - dziwne

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie 580ex - fotojoker - dziwne

Witam,
    kupiłem dziś w fotojokerze lampę 580ex II (w sumie ładną promocję zrobili, bo mają po 1299 zł czyli tak jak na allegro).
    Obejrzałem ją z każej strony, ale nie przylukałem do pudełka.
    Dopiero w domu zobaczyłem, że gwarancja jest realizowana nie przez Żytnią a przez firmę M&J Foto z Warszawy oraz, że zamiast instrukcji napisanej przez Canona mam jakąś wydrukowaną chyba przez nich...
    Mi to nie przeszkadza, byleby lampa śmigała Ale zdziwiłem się bardzo. Czyżby Fotojoker stał się TIP-em? I czy ktoś już miał styczność z tą firmą serwisową?
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djcargo Zobacz posta
    Witam,
    kupiłem dziś w fotojokerze lampę 580ex II (w sumie ładną promocję zrobili, bo mają po 1299 zł czyli tak jak na allegro).
    Obejrzałem ją z każej strony, ale nie przylukałem do pudełka.
    Dopiero w domu zobaczyłem, że gwarancja jest realizowana nie przez Żytnią a przez firmę M&J Foto z Warszawy oraz, że zamiast instrukcji napisanej przez Canona mam jakąś wydrukowaną chyba przez nich...
    Mi to nie przeszkadza, byleby lampa śmigała Ale zdziwiłem się bardzo. Czyżby Fotojoker stał się TIP-em? I czy ktoś już miał styczność z tą firmą serwisową?
    To nie firma serwisowa tylko importer. Wiem że sieć sklepów AB foto się u nich zaopatruje.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

AB Foto i M&J Foto to jedno i to samo. Do nie dawna byli bodaj największym dystrybutorem detalicznym Canona w Polsce. Być może po perturbacjach z Canon Polska zaczęli sami importować.
    A dostawcą FJ są już od dłuższego czasu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Już doczytałem, że czegoś takiego jak "normalna" instrukcja do 580EX II nie ma... Heh, nie ma to jak Canon i jego z gardła wypluta kserówka (bez obrazków :P i jakaś taka nieprzejrzysta)
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Już doczytałem, że czegoś takiego jak "normalna" instrukcja do 580EX II nie ma... Heh, nie ma to jak Canon i jego z gardła wypluta kserówka (bez obrazków :P i jakaś taka nieprzejrzysta)

Chyba jednak jest, przynajmniej ja mam Normalnie wydana instrukcja, w dodatku po polsku, w pudelku zastawu 40D + 580EXII.

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No Panowie zaczyna sie robic ciekawa promocja na ta lampe;
    1299 w fotojoker minus cash back 180 = 1119 ;-)

Chyba sie skusze
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna Awatar Hatik
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mam nadzieję, że na 580 EX II z Fotojokera przysługuje Cashback. Nie wspominają o tym w gazetce, chociaż przy innych produktach informują o możliwym zwrocie.
    Przy okazji - djcargo - byłeś zdecydowany na 580 EX II czy rozważałeś ewentualnie zakup Metza 58 AF-1?
    350D | 17-40 L | 18-55 | 50 1.8 II | Tamron 55-200 | Helios M42 | BG-E3 | 580 EX II | A80 | hama Defender 200

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hatik Zobacz posta
    Mam nadzieję, że na 580 EX II z Fotojokera przysługuje Cashback. Przy okazji - djcargo - byłeś zdecydowany na 580 EX II czy rozważałeś ewentualnie zakup Metza 58 AF-1?
    Heh, też mam taką nadzieję Trochę czytałem o Metzu, ale ostatecznie uznałem, że biorę Canona, żeby się potem nie zastanawiać "a co by było...".

Jutro dzwonię do tego importera i będę prosił o wysłanie mi prawdziwej polskiej instrukcji, bo oni robią sobie z nas jaja. Do produktu za 1300 zł dają jakąś kserówkę instrukcji, ale mniejsza z tym. Brakuje w niej zdjęć i symboli...
    I jak zrozumieć "naciśnij a na wyświetlaczu pokaże się ". Po prostu kpina.

Tak, mam angielską instrukcję i dam sobie radę, ale dla samej zasady coś z tym zrobię.
    Regulamin pkt 8.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Heh, też mam taką nadzieję Trochę czytałem o Metzu, ale ostatecznie uznałem, że biorę Canona, żeby się potem nie zastanawiać "a co by było...".

Jutro dzwonię do tego importera i będę prosił o wysłanie mi prawdziwej polskiej instrukcji, bo oni robią sobie z nas jaja. Do produktu za 1300 zł dają jakąś kserówkę instrukcji, ale mniejsza z tym. Brakuje w niej zdjęć i symboli...
    I jak zrozumieć "naciśnij a na wyświetlaczu pokaże się ". Po prostu kpina.

Tak, mam angielską instrukcję i dam sobie radę, ale dla samej zasady coś z tym zrobię.

Myślę ze niewiele wskórasz, nie sotkałem na PL rynku innej instukcji od tej która sam posiadasz, czyli tekst bez obrazków.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Myślę ze niewiele wskórasz...
    Dzwoniłem do nich i miły pan obiecał, że wyśle mi pocztą oryginalną polską instrukcję. Zobaczymy... Jeśli faktycznie dostanę, chyba namówię wszystkich z forum żeby do nich zadzwonili.

A jeśli chodzi o Twoje podejście... Cóż, nie kupiłem chińskiego yo-ya za 5 złotych na ryneczku, tylko (wydaje mi się) profesjonalny produkt od (wydaje mi się) profesjonalnej firmy. Zobaczymy - jeśli instrukcji mi nie przyślą, znajdę na nich inny sposób
    Regulamin pkt 8.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów