Uwazam ze zdjec nie powinno sie bronic. Natomiast gdy komentujacy/oceniajacy zle odczytuje moja intencje wole to wyjasnic poprostu.
Uwazam ze zdjec nie powinno sie bronic. Natomiast gdy komentujacy/oceniajacy zle odczytuje moja intencje wole to wyjasnic poprostu.
O mnie chodzi? Jestem przemądrzały bo ośmieliłem się napisać, że widziałbym kolor? dzięki
Nie wyjaśniaj, a tym bardziej "jest czarno białe bo robi tak Griffiths, Streit, Raot"![]()
Jeszcze raz przyjrzałem się zdjęciom. Ja widzę na nich radość i szczęśliwych ludzi. O tym, że jest to dom dziecka wiem tylko z tytułu. Chciałoby się tylko takie domy dziecka widywać. I patrząc na te zdjęcia ponownie pytam czemu nie kolor?
Co wcale nie oznacza, że oczekuję odpowiedzi.
I teraz najważniejsze: Nie jestem jakimkolwiek autorytetem w fotografii. Podkreślam jakimkolwiek. Więc jeśli moja opinia ci nie leży po prostu ją zignoruj. Ja tak robię, polecam.
pozdr
[QUOTE=LemonR;460817]O mnie chodzi? Jestem przemądrzały bo ośmieliłem się napisać, że widziałbym kolor? dzięki
No coś Ty Lemon - ujmowałam ogólnie, a jeżeli kogoś miałam na myśli, to siebie. Dużo sie mądrzę o cudzych zdjęciach, a z krytykami wiesz jak jest - dobrze wiedzą JAK, ale sami nie potrafią. Jestem tego doskonałym, przykładem![]()
Przejrzałem całe fotoreportaże. Jestem pod wrażeniem. Mnie - ruszają, mają klimat i wcale dzieciaki nie muszą być nieuśmiechnięte!
Dodatkowe nieostrości, poruszenia i rozmycia nadają smaku.
Wydaje mi się że ocena pojedynczych kadrów mija się z celem, warto obejrzeć pełny reportaż żeby się wypowiedzieć. Jestem zdecydowanie na tak.
Wyobrażam sobie ile Cię to kosztowało pracy. Szacunek...