Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: [kamilos] Fashion + Photoshop

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dickory dare Zobacz posta
    IMO brakuje szczerości w tych zdjęciach. dziewczyny pozują sztucznie, nienaturalnie i drętwo. panuje bałagan w kadrze. nie skupiasz się na rzeczach istotnych, na szczegółach, momentach. ogólnie zdjęcia zbyt aranżowane a za mało obserwowane.

z wcześniejszych, 16 mi się podoba, ale chyba ciekawiej byłoby bez Eryka.
    ta krytyka to taki standarcik przewalony z innych postów Jak już krytykujesz a masz do tego prawo i umiesz robić zdjęcia to rozwiń swoją krytyką pisząc coś bardziej konstruktywnego, coś co pozwoli autorowi robić zdjęcia lepsze i które będą ci się podobały. Napisz na czym polega bałagan w kadrze co byś wywalił, jakie to są te istotnerzeczy, szczegóły itp. Rozwiń ostatnią myśl odnośnie aranżacji i obserwacji.

Moim zdaniem fota 21 spieprzona w sensie obróbki na pewno, za mocno wybieliłeś oczy no i coś ze skórą wypadało zrobić, jesli nie potrafisz to wyślij typa przed sesją zdjęciową do kosmetyczki na czyszczenie twarzy
    Ostatnio edytowane przez 1507 ; 17-04-2008 o 16:29

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    ta krytyka to taki standarcik przewalony z innych postów Jak już krytykujesz a masz do tego prawo i umiesz robić zdjęcia to rozwiń swoją krytyką pisząc coś bardziej konstruktywnego, coś co pozwoli autorowi robić zdjęcia lepsze i które będą ci się podobały. Napisz na czym polega bałagan w kadrze co byś wywalił, jakie to są te istotnerzeczy, szczegóły itp. Rozwiń ostatnią myśl odnośnie aranżacji i obserwacji.
    to nie krytyka przewalona z innych postów, tylko moje zdanie nt zdjęć kamilosa, które skonstruowałam wg mnie dostatecznie czytelnie.

kamilos, obserwuj każdą modelkę z osobna, poznaj jej mimikę, grymasy, ruchy, jakieś charakterystyczne gesty, pozy które przybiera. bo kazać komuś coś zrobić to zawsze można, ale nie każdy sobie z tym poradzi.

17 - po co ma okulary pp? przecież jest mokro i pochmurno. sama poza dziewczyny też wg mnie mało atrakcyjna konkretnie dla niej - nito uśmiech na twarzy, wypięty brzuch, no i te ręce we włosach... długo tak musiała stać? ma barierkę za sobą, można było to wykorzystać. a tak - trochę jakbyś zapędził dziewczynę w kozi róg i kazał jej stanąć wyzywająco

18 - wiata w tle mi przeszkadza, chyba można było odejść na tyle, by jej uniknąć. grymas może i charakterystyczny dla tej dziewczyny, ale czy korzystny - wątpię. bokeh z samochodem - na nie.

19 - może i ok. ale czuje się napięcie pozy. myślę, że lepiej by było z wyciagniętymi a nie zgiętymi w kolanach nogami. skoro tło jest jakie jest, to większa GO.

20 - ściąga czy zakłada kaptur? ale w sumie ok.
    Ostatnio edytowane przez dickory dare ; 17-04-2008 o 19:28

Uprawnienia umieszczania postów