z racji tego że też robiłam zdjęcia na Galia żużel to mój konik.. ja staram się żużel kadrować tak, żeby wolna była lewa, żeby było widać "szpryce" spod kół - wynika to z chęci oddania dyscypliny, ale tak naprawde każdy ma swoją wizje tymbardziej, jeśli kogoś sport ten nie pasjonuje. mocno mroziłeś zdjęcia - fajnie by było spróbować jakieś fajnej panoramy. miałeś dobre jasne szkło na warunki, i wykorzystywałeś, ale czasami dłuższe czasy lepiej oddają dynamikę. kolory w 1 np. dość słabe, kadr też mi nie podchodzi, ogólnie myśle że ludzi nie interesujących się żużlem nie porwałeś, o czym świadczy ilość wpisów w wątku
więcej kombinacji, żeby to nie było takie "zwykłe"
pozdrawiam![]()
C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42
Cześć - moher
Dziękuje za wpis oraz za konstruktywną krytykę - jednakże pyrgane zaznaczyć, iż:
Kadrowanie wynikało z używania stałki - 85mm, po zatym pierwszą cześć gali fotografowałem zza szyby ochronnej (plexi) z tad te kolory, druga część była robiona z loży dla reporterów, więc było już lepiej - kilka zdjęć robiłem też 17-40L.
Dziękuje Ci za wyrażenie swojej opinii.
Pozdrawiam