Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 148

Wątek: Tamron 70-200 2.8 vs Canon 70-200 2.8 Quiz + porównanie

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

te fotki swiadcza o stosunku jakosc/cena.
    dzieki za quiz cichy - teraz nie mam juz absolutnie zadnych watpliwosci, jaki obiektyw kupic.
    http://www.ceneo.pl/4760
    roznica w cenie to okolo 1500 pln (na razie - pewnie tamron jeszcze stanieje)
    1500 pln za uszczelnienia, szybszy AF to dla mnie zdecydowanie za duzo.
    moim zdaniem, po tym quiz'e tylko pozer kupi EF 70-200/2.8 L zeby nie wiem... szpanowac w tlumie biala lufa.
    (no chyba, ze lata po tropikalnych lasach amazoni i fotografuje pajaki, albo siedzi w okopach w palestynie fotografujac czolgi)
    za roznice w cenie mozna kupic jakas stalke np.
    na odbitce, ktora najczesciej drukuje - 13x18 cm - roznicy miedzy elka a tamronem nie bedzie absolutnie zadnej.

ps. ciekawostka, przekroj tamrona 70-200/2.8:

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    po tym quiz'e tylko pozer kupi EF 70-200/2.8 L zeby nie wiem... szpanowac w tlumie biala lufa.
    (no chyba, ze lata po tropikalnych lasach amazoni i fotografuje pajaki, albo siedzi w okopach w palestynie fotografujac czolgi)
    do wszystkich poznanskich canonierów:
    mojego 70-200L kupiłem przed prezentacja tamrona, wiec nie oskarzajcie o pozerstwo widzac gdzies w miescie
    6DII + 17-200/2,8L

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

moim zdaniem, po tym quiz'e tylko pozer kupi EF 70-200/2.8 L zeby nie wiem... szpanowac w tlumie biala lufa.
    Uwierz mi że nie tylko pozer, Ci którzy stoją pod płotem lotniska zdecydowanie bardziej liczą na szybki AF i nie skupiają się na robieniu zdjęć gałązkom w krzaczorach bo nie do tego służy 70-200 choć test Cichego zdecydowanie może być przydatny ale dla tych którzy wiedza do czego im będzie potrzebny taki obiektyw. A mierzenie wszystkich swoja miarką nie przystoi
    Kupuje sie to co komu potrzebne a nie jak z tym wygląda.

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

po tym quiz'e tylko pozer kupi EF 70-200/2.8 L zeby nie wiem... szpanowac w tlumie biala lufa.
    do wszystkich poznanskich canonierów:
    mojego 70-200L kupiłem przed prezentacja tamrona, wiec nie oskarzajcie o pozerstwo widzac gdzies w miescie
    6DII + 17-200/2,8L

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Wojkij przyznaj się, spisałeś?

Żartuję oczywiście.
    Byles bardzo blisko, wyslales szybciej a od wygranej dzielila Cie tylko pamiec o tym ze powloki antyodblaskowe w canonie sa nienajwyzszej jakosci :wink:

Coś już napisał
    Miasto
    Szczeck

Domyślnie

Skoro rozgorzala tak emocjonalna dyskusja - znaczy sie Tammi wypuscil dobre szklo! W innym przypadku L-karze nie zawracaliby sobie glowy tym watkiem Moim zdaniem 70-200L 2.8 z rozsadku kupic powinien z pewnoscia zawodowiec - amatorom i hobbystom Tamron zaoferowal AZ ZA DUZO!

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lete Zobacz posta
    Skoro rozgorzala tak emocjonalna dyskusja - znaczy sie Tammi wypuscil dobre szklo! W innym przypadku L-karze nie zawracaliby sobie glowy tym watkiem Moim zdaniem 70-200L 2.8 z rozsadku kupic powinien z pewnoscia zawodowiec - amatorom i hobbystom Tamron zaoferowal AZ ZA DUZO!
    Gorzej beda mieli (z wyborem) amatorzy i hobbysci z aspiracjami na zawodowcow :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

1 C,t
    2 T,c
    3 C,t
    4 T,c
    5 C,t
    6 T,c
    7 T,c
    8 T,c

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Czyli quiz spełnił swoje zadanie... Cichy wie jak sprzedawać obiektywy...

Tak sie składa, że dla mnie i zapewne nie tylko, jednym z najważniejszych aspektów w obiektywie oprócz jakości obrazu jest właśnie AF. Więc stwierdzenie, że tylko pozer kupi L jest strasznie nie trafione.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GORZÓW WLKP.

Domyślnie

1 Ct
    2 Tc
    3 Tc
    4 Tc
    5 Ct
    6 Tc
    7 Ct
    8 Tc