Pokaż wyniki od 111 do 120 z 148

Wątek: Tamron 70-200 2.8 vs Canon 70-200 2.8 Quiz + porównanie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Tamron 70-200 2.8 vs Canon 70-200 2.8 Quiz + porównanie

W nawiązaniu do dyskusji w dziale z testami dotyczącej nowego Tamrona postanowiłem zrobić mały QUIZ. Jako, że quiz nie nadaje się do doklejenia w wątku z testem umieszczam go tutaj.

O co chodzi ?

Porównałem 2 obiektywy, których jeszcze nie porównywałem do tej pory : Tamron 70-200 2.8 macro oraz Canon 70-200 2.8 L USM (bez IS, czyli ten teoretycznie ostrzejszy z eLek).

Zabawa polegać będzie odgadnięciu, które ze zdjęć zrobione jest jakim szkłem (wtajemniczeni będą wiedzieć, gdzie szukać różnic).

Zeby było fajniej, za największą liczbę trafień przewidziana jest NAGRODA - niespodzianka. (nie wysyłam za granicę)

Jeśli zdarzy się, że kilka osób zgadnie maksymalną ilość, nagrodę otrzymuje osoba, która udzieliła kompletu poprawnych trafień jako pierwsza Zresztą dla kolegów, którzy rozpoznają bokeh z Tamrona w trymiga nie powinno być żadnej trudności..

Daję Wam 24 godziny na udzielanie odpowiedzi. W międzyczasie można w wątku komentować, podpowiadać, dyskutować itp. Odpowiedzi udzielamy w postach w wątku nie przysyłajcie mi na PW czy maila).

Jutro wrzucę zdjęcia z podpisami co jakim szkłem i będzie można komentować dalej

Wszystkie zdjęcia zrobione są na przesłonie 2.8, większość z nich jest na 200mm. Zdjęcia wywoływane z RAWÓW tymi samymi ustawieniami (ostrość, balans, kontrast itd). Zdjęcie na porównanie ostrości robiłem kilkakrotnie i wybrałem najlepsze kadry.

To chyba tyle, no to do zabawy Odpowiedzi udzielamy w kolejności nr zdjęcia i skrót od obiektywów w kolejności zdjęć od góry (np. 9. T,C 10. C,T)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 15-04-2008 o 17:23
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów