Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Uszczelnienie w 40D

Zablokowany

Domyślnie

Uszczelnienia 40d to marketingowy zabieg. Poza tym to świetna pucha za stosunkowo małe jak na swoje możliwości pieniądze - jak napisał przedmówca.

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Poza tym to świetna pucha za stosunkowo małe jak na swoje możliwości pieniądze - jak napisał przedmówca.
    jak najbardziej sam mam taką, zresztą nawet przy 5 następcy 40 ktoś coś znajdzie by mogło być lepsze, ale po co szukać lepiej zdjęcia robić i cieszyć się sprzętem.

Zablokowany

Domyślnie

Nikt nie uszczelni w pełni puszki za 3k i wsadzi do niej jeszcze lepszego AF, bo kto kupi produkt za 10-12k? Logiczna polityka firmy. Canon stosuje z powodzeniem handlowy magnes z półki nazwanej semi - pro. A to napomknie o uszczelnieniach dając namiastkę tego, co można znaleźć w drogich, zawodowych body, a to co parę lat wypuści szkła L w cenie niższej niż pozostały segment . Kusi tym nowych klientów skutecznie. A że przy tym powstają tak świetne instrumenty w cenach dość budżetowych jak np 70-200/4 to już tylko na plus.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
    No coż - trudno, ważne że pucha jest świetna i można robić super zdjęcia.
    Wybierając ten aparat wiedziałem co kupuje, a uszczelnienia i wyświetlacz nie były priorytetowe przy wyborze.
    Otóż to Ale wyświetlacza mi szkoda Uszczelnienia walić Grunt, że puszka robi dobre zdjęcia
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    (....)
    Uszczelniono:
    - slot kart pamięci
    - uszczelnienie posiada klapka od baterii (po podpięciu gripa uszczelnienie się zdejmuje)
    - stopka z 580 EX II.
    Czy można prosić o jakieś źródło tych informacji?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czy można prosić o jakieś źródło tych informacji?
    Przeczytaj recenzje/test na fotopolis ot co, piszą to co i ja tylko tekstem ciągłym nie wypunktowane jest. BTW, gąbka przy klapce od karty pamięci jest, a w 350D nie miałem, i przy baterii tak samo

Cytat Zamieszczone przez fotopolis.pl / Pryczkowski
    Pewnie to drobiazg, ale widać, że Canon zadbał o to, aby 40D był w pełni kompatybilny z lampą Canon Speedlite 580EX II.

Cytat Zamieszczone przez fotopolis.pl / Pryczkowski
    Po otwarciu pokrywy gniazd kart pamięci okazało się, że materiał uszczelniający nie znajduje się wokół całej komory, a tylko na dwóch krawędziach. Podobnie pokrywa komory baterii nie jest uszczelniona w pełni.
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 05-04-2008 o 13:44
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Przeczytaj recenzje/test na fotopolis ot co, piszą to co i ja tylko tekstem ciągłym nie wypunktowane jest. BTW, gąbka przy klapce od karty pamięci jest, a w 350D nie miałem, i przy baterii tak samo
    Ja bym prosił jednak o jakieś konkrety - nie /często bardzo niedokładne/ recenzje. Sądzę że jeśli tak kategroycznie stwierdzasz, że tylko tam są uszczelnienia w 40-tce to opierasz się na jakchś wiarygodnych źródłach np. materiałach firmowych.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-04-2008 o 14:02
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Ja wiem only o uszczelnionej klapie kart

Domyślnie

Kolekcjoner - czy wiesz coś,o czym my nie wiemy?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
    Kolekcjoner - czy wiesz coś,o czym my nie wiemy?
    Wiesz.... każdy coś wie czego nie wiedzą inni .
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów