Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Uszczelnienie w 40D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    - uszczelnienie posiada klapka od baterii (po podpięciu gripa uszczelnienie się zdejmuje)
    Grip BG-E2N ma uszczelnienia przy klapce więc nie ma co biadolić, że po podpięciu gripa tracimy w tym miejscu uszczelnienie.

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Grip BG-E2N ma uszczelnienia przy klapce więc nie ma co biadolić, że po podpięciu gripa tracimy w tym miejscu uszczelnienie.
    Acha - owszem mamy "uszczelnioną" komorę baterii w gripie ale dostęp do komory baterii w aparacie po odjęciu "uszczelnionej" klapki w zasadzie stoi otworem, bo między gripem a body żadnych uszczelnień nie ma...

Swoją drogą czy ktoś z Was miał jakieś problemy związane z brakiem tych sławetnych "uszczelnień"?

pzdr

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Moje stare poczciwe 20D z gripem nie uszczelnionym jak również 70-200 nie uszczelnione, a nie jedną ulewę przeżyły -szczególnie na pokazach lotniczych, prawda Vitez? Dlatego jak wspomniano wyżej nie ma co biadolić o te uszczelnienia bo nawet z nimi zdjęć podwodnych nie da się zrobić
    Ostatnio edytowane przez stratus ; 05-04-2008 o 22:30

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz.... każdy coś wie czego nie wiedzą inni .
    Światła myśl.

Ale może coś dokładniej?
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stratus Zobacz posta
    Moje stare poczciwe 20D z gripem nie uszczelnionym jak również 70-200 nie uszczelnione, a nie jedną ulewę przeżyły -szczególnie na pokazach lotniczych, prawda Vitez? Dlatego jak wspomniano wyżej nie ma co biadolić o te uszczelnienia bo nawet z nimi zdjęć podwodnych nie da się zrobić
    No właśnie. Moje nie "uszczelnione" 300D i 20D też sporo przeszły i najmnijeszych problemów nie było (o "uszczelnionej" 40-stce jeszcze się nie wypowiadam - bo za mało jeszcze przeszła).

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Moja 40D przetrwałą 'mokre wichry namiętności' 10'go stycznia jak byłem w Londynie. Wiało i lało na Lowepro jakieś 2h bite, wszyyystko mokre przez kilka godzin potem. Wróciłem do domu, rozładowałem wszystko poczekał ze 24h odpaliłem działa do dzisiaj. Jednakże śmiem wątpić, że te uszczelki coś pomogły. Potwierdzam, że te gąbki uszczelki istnieją i w aparacie i w gripie dedykowanym.
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Coś już napisał

Domyślnie

Miałem przyjemność fotografować w lekkim deszczu (kapuśniaczek).
    Niestety z przykrością muszę potwierdzić że przez guziczki nastawów przy górnym wyświeylaczu woda dostaje się do wewnątrz sprzętu (((
    Jedna mała kropelka utkwiła między szybką a wyświetlaczem.
    Pozostawiłem aparat aż wyschnie i jazda dalej....
    Co ciekawe:akurat uszczelnili komorę akku gdzie woda może spokojnie ociekać z body a góra narażona na spadające krople została odkryta (pomijając ustawienie aparatu do zdjęć pionowych)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów