Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: [Anashar] Przyroda, Psy, Ptaki i reszta

Anashar
    Guest

Domyślnie [Anashar] Przyroda, Psy, Ptaki i reszta

Witajcie Czytałem forum jakiś czas, coś czasem skrobnąłem a teraz dojrzałem do założenia swojej galerii

Fotografią interesowałem się od dawna, ale odkąd bawię się cyfrówkami nie mineło jeszcze 1,5 roku. Najpierw był S2 IS, po roku czasu kupiłem EOSa 400D + C. 18-55mm/3.5-5.6 + S. 70-300mm/4.0-5.6 i na nim się uczę.

Najbardziej interesują mnie zdjęcia przyrodnicze (ptaki i psy) ale lubię też pofotografować krajobrazy, makro i coraz bardziej przekonuję się do portretów

Zacznę może od kilku fotek. W niektórych mogą być kadry centralne, bo ciężko było mi ładnie skadrować przy pędących psach.

1.

2.

3.

4.

5.

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

1 w kwadracie wyglada ciekawiej ,
    2za nisko , ciemno kolo oczu ,
    3 jeszcze nizej , tak do poziomu psa i bardziej do lewej , 1 cm prawej obciac ,
    4 same oko byloby ciekawsze , lub wogle wywalic do smieci ,
    5 nizej , do jego poziomu i wtedy kadr sam bie prosi by psa umiescic po lewej stronie
    podpis w zdjeciu , jak kto woli , ale lepiej jak bylby nie widoczny

to jest tylko takie moje odczucie ogladajac Twoje prace tak ze zbytnio nie przyjmuj tego do serca

Anashar
    Guest

Domyślnie

Dzięki za rady, ale co do 1 - nie lubię zdjęć w kwadracie

Co do 4. wtedy jeszcze dysponowałem 18-55 a myślę, że bur by się wnerwił gdybym mu do oka z obiektywem wszedł

5. Zdadzam sie z Tobą, tylko kurka jeszcze był dla mnie za szybki ??:

Co do podpisu - jestem na wielu forach, przeważnie psiarzy i wolę uniknąć oglądania swoich zdjęć na "słodkich różowych blogach" z dziwnymi podpisami (oj hodowcy mają z nimi nieźle przerąbane). A zanim skopiują podpisane, zastanowią się 2x. I jakoś tak zacząłem podpisywać, to żeby trzymać się schematu podpisuje wszystkie. A znowuż jestem zapracowanym człowiekiem i normalnie nie mam czasu na jedno forum wrzucać fotki podpisane, na drugie nie podpisane. Staram się robić je jak najmniej rzucające się w oczy.

Dla odmiany zaprezentuje ptasie próby (jestem ciekaw Twojej oceny, bo wiem, że też w ptaszkach siedzisz )

1.

2.

Było szaro, buro, mglisto, kropiło i to był mój pierwszy wypad z nową Sigmą
    3.

4.

5.

Jedynie ta pustułka mnie boli, bo ostrość strasznie kuleje... Ale choć udało mi się ją uchwycić
    6.

7.

8.
    Ostatnio edytowane przez Anashar ; 28-03-2008 o 03:13

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

a chcesz tak surowo ?czy bardziej ulgowo ?

Anashar
    Guest

Domyślnie

A mogę wybrać 3 opcję? Konstruktywnie chcę

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Czesc zdjec calkiem ciekawych tyle ze nad wywolaniem i obrobka trzeba by troche popracowac. No i chyba histogram jest nie w tym miejscu co powinien w ostatnich zdjeciach

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

temat ptakow sa wszystkjie bardzo slabe , juz pies jest lepszy

Anashar
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Czesc zdjec calkiem ciekawych tyle ze nad wywolaniem i obrobka trzeba by troche popracowac. No i chyba histogram jest nie w tym miejscu co powinien w ostatnich zdjeciach
    Dzięki Ja robię w JPG, nie RAWie jeżeli to miałeś na myśli

Cytat Zamieszczone przez fotosc Zobacz posta
    temat ptakow sa wszystkjie bardzo slabe , juz pies jest lepszy
    Konstruktywnie prosiłem Co w nich jest słabe?

Swoją drogą, coś z historii (S2 IS)

Luty 08
    1.

Maj '08
    Użyta lampa błyskowa, bo inaczej nie było możliwości uchwycenia Puszczyków
    2.

3.

4.

5.

I psiur:
    6.

7.

8.

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

no juz lepiej
    3, 4 i 8 sa ladne

z poprzednie serii wszystkie fotki sa przypadkowe , zero dopracowania , organizacji , sikorka na sloninie ? please- wstyd
    2 wielki balagan , nie wiadomo gdzie patrzec , patrzac na drzewo znajdujesz ptaszka
    3 w miare ciekawa
    4 staraj sie lapac ptactwo z przodu ,
    5 zla perspektywa , brzydkie swiatlo ( snieg deszcz, wschod zachod , mgla to jest najciekawsze swiatlo , efekty
    6 , 7 , 8 to samo co w czworce , no i odpowiednia perspektywa by sie przydala , widac ze to bylo z przypadku
    nie foci sie na tle nieba , no chyba ze cos nadzwyczajnego
    pilnujac odpowiedniej perrspektywy uzuskujesz od razu fajne GO gdzie zdjecie od razu zyskuje na wartosci

Anashar
    Guest

Domyślnie

No i właśnie na takie komentarze liczyłem
    Ostatnia seria to staaaara jak świat Taka kupka historii

Co do sikorki na słoninie - wiesz, od czegoś się zaczyna Przy moim obiektywie i tak muszę dość blisko podchodzić do ptactwa niestety

w 2 właśnie to mi się podoba, że ptaszek jest schowany. Ale to akurat kwestia gustu

4 - tu bez obrazy, ale co kto lubi. Ja preferuję zdjęcia z boku :-)

6,7,8 - to był super przypadek. 4 dni łaziłem za tą pustułką, a wtedy akurat byłem z burkiem na spacerze, rozładowałem plecak żeby mu wody dać, dzwoni mi telefon, ja się obracam i widzę pustułka! Niestety nie byłem na nią przygotowany i wyszło jak wyszło Ale jakiś tam zaczątek już jest i to ważne

Tyle, że ciężko focić ptaki w ruchu na tle czegoś inego niż niebo

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów