Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Sport - tryb dedykowany czy M ? Maly dylemat

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Ze swoje strony mogę Ci polecić 580exII, lub jeśli nie masz tyle siana to 580exI. W każdym razie szukaj lamp które działają w trybie master. Bo jestem pewien, że prędzej czy później zainwestujesz w druga lampę
    pucha i grucha

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Ja pracuję dużo w manualu a lampy używam sporadycznie - zwalnia wyraźnie pracę AF
    Pozdr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelloon Zobacz posta
    ... lampy używam sporadycznie - zwalnia wyraźnie pracę AF
    Pozdr
    Czy ta dolegliwosc jest zawsze/czasem, bo przyznam ze sie z tym nie spotkalem? Masz jakies zrodlo tej info np. od producenta, czy to Twoje doswiadczenia? Jakie body/jaka lampa?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Czy ta dolegliwosc jest zawsze/czasem, bo przyznam ze sie z tym nie spotkalem? Masz jakies zrodlo tej info np. od producenta, czy to Twoje doswiadczenia? Jakie body/jaka lampa?
    Sprzet jak w stopce a doswiadczenie mam juz spore:wink:
    Nie jest to tylko moje jedyne odczucie natomiast sam probowalem juz różnych ustawień i jeśli chodzi o piłkę nożna czy też żużel, który nagminnie strzelam to różnicę zauważam....

Uzależniony

Domyślnie

Sprzet jak w stopce a doswiadczenie mam juz spore:wink:
    Nie jest to tylko moje jedyne odczucie natomiast sam probowalem juz różnych ustawień i jeśli chodzi o piłkę nożna czy też żużel, który nagminnie strzelam to różnicę zauważam....
    Nie negowalem Twojego doswiadczenia, jesli tak zabrzmialo to nie bylo moim zamiarem :-)
    Czy masz jakies "techniczne" tego wytlumaczenie, dlaczego tak sie dzieje?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Nie negowalem Twojego doswiadczenia, jesli tak zabrzmialo to nie bylo moim zamiarem :-)
    Czy masz jakies "techniczne" tego wytlumaczenie, dlaczego tak sie dzieje?
    Wg mnie bardzej obciążony i "myślący" procesor. Jest to szczególnie zauważalne podczas gorszych warunków oświetleniowych kiedy lampa stara sie wspomóc prace AF. Jest to moje subiektywne odczucie, nieraz światło lampy bardzo by mi pomogło uzykac ładnie oświetlone obiekty ale ostrość obrazów jest dla mnie priorytetem.
    Zachęcam jednak do testów i zdobywania własnych doświadczeń na tym polu

kieplinek
    Guest

Domyślnie

Ja pracuję dużo w manualu a lampy używam sporadycznie - zwalnia wyraźnie pracę AF
    Pozdr
    zwalania? ja czasem gubię ostrość ale nie spotkałem się ze zwalniającym AF.
    takie pytanie... a może zwalnia dlatego że lampa jest dedykowana przez co aparat wolniej ją obsługuje...?

roback
    Guest

Domyślnie

Jest to szczególnie zauważalne podczas gorszych warunków oświetleniowych kiedy lampa stara sie wspomóc prace AF.
    A nie można wyłączyć wspomagania lampą w puszce? U mnie można, a mam raptem 400D więc pewnie w innych też się da. Gorzej, że nie da się odwrotnie - "Tylko wsparcie - bez błysku"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scream Zobacz posta
    Ze swoje strony mogę Ci polecić 580exII, lub jeśli nie masz tyle siana to 580exI. W każdym razie szukaj lamp które działają w trybie master. Bo jestem pewien, że prędzej czy później zainwestujesz w druga lampę

Po czym dojdziesz do wniosku że ów system jest delikatnie mówiąc do niczego i zainwestujesz w wyzwalanie radiowe. :-D

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów