Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Photoshop na panoramie 22"

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Moim zdaniem lepiej mieć 1200px wysokości niż 1050px, ale taki Eizo to już trochę kosztuje. Oczywiście jeżeli zdjęcia chcemy traktować poważnie

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Lewy pasek narzedziowy photoshopa ma 63px szerokosci, czyli zajmuje roznice miedzy zwyklym monitore a panorama w tym przypadku 1600 a 1680. Jakos nie moge sie przekonac do tego zeby stracic 150px z wysokosci a zyskac tylko miejsce na ten pasek :-P jakis chyba niereformowalny jestem. Nie widze sensu zyskiwania 5% szerokosci dla 12% wysokosci, tym samym jesli dobrze to policzymy to 5 - 12 = -7% obszaru roboczego na panoramie w stosunku do zwyklego :-P a 7% to nie jest przeciez malo :-P Szkoda tylko ze tego paska nie da sie ustawic poziomo zamiast pionowo, chyba ze ja oczym nie wiem Jak ja lubie takie watki gdzie mozna konstruktywnie porozmawiac na dany temat

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    ja pracuje na 2x19"
    dales mi Jac troche do pomyslunku! chcialem moja 19 eizo sprzedac i kupic jakies 20-21 panorame ale z rysunku ktory umiescil Muflon jakos mi to przeszlo... ten pomysl na 2 mionitory jest kapitalny! czy mozna jakos tak poustawiac system zeby chodzil na 1 monitorze a tylko photoshop byl dzielony na dwa? no i co trzeba jeszcze miec zeby jechac na dwa baty? ;-)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Wszystko mozna poustawiac tak jak chcesz - w pracy tez mam 2x19" (wlasciwie trzy, ale jeden z Suna ;-)), ale jest też obok stacja z 4xLCD i działa. Jedynym problemem w takiej konfiguracji może być porządna kalibracja - było coś o tym swego czasu na forum. Trzeba mieć kartę dual-head albo dwie pojedyncze.

W domu mam 20"CRT+19"LCD i też nie narzekam - choć w dalszej przyszłości chyba jednak się bańki pozbędę, na rzecz jakiegoś większego LCD.

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

w pracy mam 19" +15"(laptop) i przestrzen robocza niby wieksza a jednak nie da sie tego porzadnie rozplanowac. w domu 20" NEC'a i smigam az milo (panorama). jak muflon stwierdzil w poprzednim poscie, panoramka jak znalazl nadaje sie do foto, na zwyklym 4/3 zawsze mi sie troche dolu marnowalo
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Lewy pasek narzedziowy photoshopa ma 63px szerokosci..... ciach......... jesli dobrze to policzymy to 5 - 12 = -7% obszaru roboczego na panoramie ..... ciach.... paska nie da sie ustawic poziomo ..... ciach....
    mozesz liczyc te procenty do konca roku ;-) kombinowac i gdybac a i tak nic to nie da - jak masz mozliwosc to sobie popracuj gdzies na panoramie przetestujesz i mysle ze sie przekonasz dosc szybko,

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    dales mi Jac troche do pomyslunku! chcialem moja 19 eizo sprzedac i kupic jakies 20-21 panorame ale z rysunku ktory umiescil Muflon jakos mi to przeszlo... ten pomysl na 2 mionitory jest kapitalny! czy mozna jakos tak poustawiac system zeby chodzil na 1 monitorze a tylko photoshop byl dzielony na dwa? no i co trzeba jeszcze miec zeby jechac na dwa baty? ;-)
    karte ktora obsluguje dwa monitory, jesli na M$ Windows to dodatkowo plugin do zarzadzania profilami dla wielu urzadzen - Microsoft Color Control Panel Applet i juz pozamiatane

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

ten pomysl na 2 mionitory jest kapitalny!
    No pewnie - http://piorun.ds.pg.gda.pl/~bakulik/xxx/big.jpg - nie ma to jak 2560x1024px.

czy mozna jakos tak poustawiac system zeby chodzil na 1 monitorze a tylko photoshop byl dzielony na dwa? no i co trzeba jeszcze miec zeby jechac na dwa baty? ;-)
    Trzeba mieć kartę graficzną z dwoma wyjściami (Dual Head). Potem musisz ustawić w opcjach ekranu na DualView (dwa niezależne pulpity)i możesz rozmieszczać aplikacje na obydwóch pulpitach jak Ci się podoba.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kurcze, okna narzędziowe PS'a wam przeszkadzają? Przecież jednym kliknięciem "tab'a" się je 'znika' ;-)
    Co do proporcji ekranów monitorów, to trzeba pamiętać że kiedyś monitory były głównie do pracy z komputerem, a teraz coraz częściej używa się ich do oglądania filmów panoramicznych - zapotrzebowanie rynku wymusza działania producentów. ...i ma to niewiele wspólnego z dążeniem do ułatwienia PRACY.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów