Na boga Panowie! nie stac mnie ani na 5d ani na oryginal gripa! Po prostu! i tyle....![]()
Na boga Panowie! nie stac mnie ani na 5d ani na oryginal gripa! Po prostu! i tyle....![]()
A ja rozumiem jak może kogoś nie być stać na grip do 5d zakupioneg prawdopodobnie na raty ( jeżeli źle zrozumiałem to mnie popraw ) Sam czasem kupuje zabawkę do foto a potem mnie nie stać przez jakiś czas na nic
Niestety tutaj chyba jednak ma zastosowanie zasada ze zapłacić trzeba dużo za oryginał choć to piszczenie akurat najmniej ma wspólnego z tym ze to delta, może poza zwiększoną awaryjnością.
A i najważniejsze ja raczej sugeruję awarię urządzenia gdyż sygnały o piszczących gripach ( wiem wiem aparatach ) należą do żadkości.
Ostatnio edytowane przez Neros ; 02-03-2008 o 16:42
C 30d : C 24-70 f2,8 : C 50 f1,8 : C 70-200 f4 : S ST-DG 500 SUPER
Sygnały o tym piszczeniu mogą należeć do rzadkości bo ludzie różnią się w znacznym stopniu słyszeniem dźwieków o wysokich częstotliwościach. Mało kto zwraca uwagę np. na pisk odchylania poziomego w tradycyjnym TV kineskopowym.
Ale racja, jeżeli masz możliwość wymiany na inny egzemplarz to warto spróbować.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
no dobrze ale jezeli nie stać Cię na grip oryginalny tylko na deltę to odłóż sobie te 300zł i dozbieraj resztę mimo rat za 5d... bo zamiennik to jest szajs i wsio.
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Zazwyczaj ludzie do dwudziestego-któregoś tam roku słyszą piski telewizora, zasilaczy itp. Oczywiście zdarzają się i starsi słyszący te dźwięki (powyżej 15 kHz). Czasem to denerwuje jak słyszę coś (co przeszkadza na dłuższą metę - jak np. telewizor nie-stu-hercowy) czego nie słyszą inni.
system EOS
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
hmm... jak by Wam to puscic...moze to ten halny i orkan i w ogole
zobacze co porzdzi sprzedawca i jak rozwinie sie sprawa-dzieki za zainteresowanie!
Po co tu dorabiać jakieś dziwne ideologie. Ma nie piszczeć i tyle. Jeśli z zamiennikiem coś piszczy to znacz, że zamiennik do d... Oddaj sprzedawcy i na razie rób zdjęcia samym body. Da się! Gorzej będzie, jak zepsujesz 5D. Ale to już musisz sobie sam przekalkulować. Czy się opłaci.
Ludzie nie popadajcie w herezję
Jaki zasilacz impulsowy w gripe. Grip to nic innego jak dodatkowa pojemność akumulatora. Żadna tam przetwornica czy zasilacz impulsowy nie jest potrzebny.
CO do napięcia nie popadajcie w przesadną panikę ! Więcej niż z akumulatora się nie wyciśnie. Można by się zastanawiać gdyby taki grip był zasilany z 230V ale w przypadku tylko akumulatorów zero ryzyka !
I jeszcze jedno uzywanie nie orginalnego akumulatora nie ma żadnego wpływu na szumy matrycy itp.
pozdrwaiam
![]()
Grip to na pewno nie tylko "dodatkowa pojemność akumulatora". Elektroniki w środku sporo. Może w tym gripie jest jakiś regulator napięcia? W 350-tkowym gripie nic na regulator nie wygląda (rozkręcałem), w gripie do 5D może jest.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0