Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: 5D-dziwne dzwieki po zamontowaniu gripa

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Zakładacie że to wina gripa, a ja sądze że piszczenie to wina akumulatorów. Tym bardziej, że autor tematu napisał, że używa zamienniki. Grip działa pewnie też z jedną baterią więc można podłączyć gripa najpierw z jedną, potem z drugą baterią. W ten sposób ustali się który akumulator piszczy, a jak piszczą oba to z jednym akumulatorem pisk też będzie cichszy.

Leki offtop. Do Canona 400D są dwa typy gripów. Jeden to powszechnie znany z koszykiem, drugi to właściwie wielgachny akumulator o pojemności 3600 mAh który bezpośrednio podłącza się do zasilacza (a więc ma elektronikę). Miałem oba gripy i ten zintegrowany też mi czasami piszczał.

Kszyhoo
    Guest

Domyślnie

Panowie,

Dzieki za zainteresowanie. Testowalem na wszelkie sposoby: jedna bateria w gripie zamiennik potem jedna oryginalna, potem 2 zamienniki po tem 2 oryginaly, i wszelkie tego typu kombinacje... Poslalem do "reklamacji" i jak przyjdzie nowy model zobaczymy... Poki co czekam

Dam znac co i jak - pozdrawiam!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Grip to na pewno nie tylko "dodatkowa pojemność akumulatora". Elektroniki w środku sporo. Może w tym gripie jest jakiś regulator napięcia? W 350-tkowym gripie nic na regulator nie wygląda (rozkręcałem), w gripie do 5D może jest.
    znowu swoje żadnych regulatorów. Zapewniam Ciebie że tylko dodatkowa pojemność . Inne bajery jak koła przyciski są pośrednio zasilane i wyprowadzane z aparatu. A jeśli jest już jakiś wyświetlacz lcd jak widziałem w tym gripie to do jego zasilania nie jest potrzebny żaden regulator Regulator to masz w wiertarce . Eos 5D jest tak samo zasilany napięciem jak inne 8.1v Zazwyczaj jest to graniczne napięcie którego nie powinno sie przekraczać. Wiec jak Ci z akumulatora wychodzi 7,6v to masz 6 ogniw grip da CI tyle samo nawet jak podłączysz sobie 20 gripów. proszę nie piszcie bajek bo to wygląda jakby ktoś tutaj napisał ze boje się odkręcić obiektyw bo mi wylecą krasnoludki które kręcą soczewką

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jakbyś jeszcze wyjaśnił co to jest dodatkowa pojemność byłbym wdzięczny.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Kszyhoo
    Guest

Domyślnie

Wiec tak:

Sklep przyslal drugi model i drugi takze mial to samo - piszczalo! ale co wiecej nastepny model przerywal i nie stykal wiec znowu musialem odeslac do wymiany... No coz, Delta chyba tak ma - faktycznie pskudztwo straszne, no ale w zasadzie nie wiem co myslec o tym piszczeniu skoro inny model tez piszczy?

Pozdrawiam,

NApisze co i jak kiedy otrzymam 3ci egzemplarz...

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A może to Twój aparat jest niekompatybilny z gripem?
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów