Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: 40D czy K20D... za i przeciw ?...co wybrac?

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maximus Zobacz posta
    ... proszę o pominiecie tematu szklarni, w obu systemach znajdę to co mi będzie potrzebne, więc wywody na ten temat pomińmy.
    Czy jestes tego pewien ze tak powiem na 100%?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Maximus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Czy jestes tego pewien ze tak powiem na 100%?
    w moim przypadku tak ,
    i nie uważam że jak na rynku jest -naście szkieł w podobnych ogniskowych to jest to na plus , i tak każdy kupuje w danym zakresie jedno a nie pięć szkiełek,
    bo po co mi np 50/1,8 i 50/1,4 ? - kupuje to które lepsze , albo to na które mnie stać, - jeśli się mylę popraw mnie

na marginesie prosiłem o nie wrzucanie tematu szkieł please

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    To juz "brzmi" dobrze i wydaje sie iz sa to niezaprzeczalne korzysci, biorac np. pod uwage dosc czeste (pytanie czy zawsze uzasadnione) narzekania na BF/FF w Canonie. Jesli to dziala to z pewnoscia jest to przydatna rzecz i wartosciowa.

jak piszesz...

jeśli się sprawdzi SUPER !!! - a nie latanie ciągłe do serwisu i
    ... Panie "podkręć" bo BF .....Panie "podkręć" bo FF ......

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale sama puszke kupisz, czy tez jakies obiektywy?
    bo moze zaczac od poczatku, nie od przyslowiowej d... strony i pomyslec o tym czym bedziesz focil, a dopiero potem jaki uchwyt z matryca dokrecisz

bez urazy ....przeczytaj uważniej moj pierwyj post
    Ostatnio edytowane przez Maximus ; 29-02-2008 o 17:00 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

[QUOTE=Maximus;435623] po co mi np 50/1,8 i 50/1,4 ? - kupuje to które lepsze , albo to na które mnie stać, - jeśli się mylę popraw mnie
    /QUOTE]

Masz racje - w danym momencie - tak - w zupelnosci.
    Lecz wez tylko pod uwage iz za jakis czas gdy przyjdzie ci "ochota" lub potrzeba i bedzie Cie stac to chyba lepiej miec wowczas mozliwosc wyboru jak jej nie miec?

OK, nie bede juz poruszal kwestii szkiel - jak rozumiem tutaj podjeles decyzje i koniec.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Maximus
    Guest

Domyślnie

[QUOTE=marekk_ok;435629]
    Cytat Zamieszczone przez Maximus Zobacz posta
    po co mi np 50/1,8 i 50/1,4 ? - kupuje to które lepsze , albo to na które mnie stać, - jeśli się mylę popraw mnie
    /QUOTE]

Masz racje - w danym momencie - tak - w zupelnosci.
    Lecz wez tylko pod uwage iz za jakis czas gdy przyjdzie ci "ochota" lub potrzeba i bedzie Cie stac to chyba lepiej miec wowczas mozliwosc wyboru jak jej nie miec?

OK, nie bede juz poruszal kwestii szkiel - jak rozumiem tutaj podjeles decyzje i koniec.

nie mowie że mam rację na 100%, ale spytam tylko raz:
    dlaczego ktoś (nie mówię tu o tobie) wychwala szkła Canona bo ile ich jest i jaki wybór i jakie super - a jedzie sam na Tamronach i Sigmach?

a propos tych dwóch ostatnich - jeśli chodzi o Pentaxa też coś mają fajnego - a zanim poznam porządnie moje lustro (bez względu które) będzie jeszcze więcej szkieł i na C i na P

.....i wcale nie podjąłem jeszcze decyzji .....szukam ZA i PRZECIW zarówno k20-stce jak i 40D-stce, a w temacie "stać cię" odpowiadam - tak stać mnie i na "L-ki" i na "ZEISS-y"
    Ostatnio edytowane przez Maximus ; 29-02-2008 o 17:17

Uprawnienia umieszczania postów