w moim przypadku tak ,
i nie uważam że jak na rynku jest -naście szkieł w podobnych ogniskowych to jest to na plus , i tak każdy kupuje w danym zakresie jedno a nie pięć szkiełek,
bo po co mi np 50/1,8 i 50/1,4 ? - kupuje to które lepsze , albo to na które mnie stać, - jeśli się mylę popraw mnie![]()
na marginesie prosiłem o nie wrzucanie tematu szkieł please
jak piszesz...![]()
jeśli się sprawdzi SUPER !!! - a nie latanie ciągłe do serwisu i
... Panie "podkręć" bo BF .....Panie "podkręć" bo FF ......
bez urazy ....przeczytaj uważniej moj pierwyj post![]()
Ostatnio edytowane przez Maximus ; 29-02-2008 o 17:00 Powód: Automerged Doublepost
[QUOTE=Maximus;435623] po co mi np 50/1,8 i 50/1,4 ? - kupuje to które lepsze , albo to na które mnie stać, - jeśli się mylę popraw mnie![]()
/QUOTE]
Masz racje - w danym momencie - tak - w zupelnosci.
Lecz wez tylko pod uwage iz za jakis czas gdy przyjdzie ci "ochota" lub potrzeba i bedzie Cie stac to chyba lepiej miec wowczas mozliwosc wyboru jak jej nie miec?
OK, nie bede juz poruszal kwestii szkiel - jak rozumiem tutaj podjeles decyzje i koniec.
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
[QUOTE=marekk_ok;435629]
nie mowie że mam rację na 100%, ale spytam tylko raz:
dlaczego ktoś (nie mówię tu o tobie) wychwala szkła Canona bo ile ich jest i jaki wybór i jakie super - a jedzie sam na Tamronach i Sigmach?
a propos tych dwóch ostatnich - jeśli chodzi o Pentaxa też coś mają fajnego - a zanim poznam porządnie moje lustro (bez względu które) będzie jeszcze więcej szkieł i na C i na P
.....i wcale nie podjąłem jeszcze decyzji .....szukam ZA i PRZECIW zarówno k20-stce jak i 40D-stce, a w temacie "stać cię" odpowiadam - tak stać mnie i na "L-ki" i na "ZEISS-y"
Ostatnio edytowane przez Maximus ; 29-02-2008 o 17:17