Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: POLECAM do czyszcenia matrycy i matówki !!

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w kraju wiatrakow po prostu chodzi sie z zielonymi wisiorkami do pasa, a rekawy sweterkow swieca sie od wtartych glutow
    To ja nie chcę tego zobaczyć...
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu Awatar moregun

Domyślnie

tak sobie myślę zę ta plastikowa końcówka może rysować powierzchnie - żeby cos gumowego miałą ana wierzchy to tak.

powiedzcie lepiej jak wyczyćić tylna soczewke w C 400 5,6 L????

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    O ile do czyszcenia nosa u dziecka zasysamy powietrze to przy czyszceniu matrycy lepiej nim dmuchac
    Ja bym polemizował czy lepiej dmuchać....
    Cały syf leci do środka body, jest tylko zrzucany z matrycy. Wcześniej czy później wróci na swoje miejsce.
    Pyłki korzystniej jest wyciągnąć na zewnątrz.
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    tak sobie myślę zę ta plastikowa końcówka może rysować powierzchnie - żeby cos gumowego miałą ana wierzchy to tak.

powiedzcie lepiej jak wyczyćić tylna soczewke w C 400 5,6 L????
    To ma taki POWER że nie musisz wsadzać tego wogóle do środka puszki więc ryzyka nie ma ( chyba że ci z łap wypadnie ). 400 5,6 soczewke ma dość głęboko z tego co pametam i wąśnie tym bym ja przedmuchał

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Ja bym polemizował czy lepiej dmuchać....
    Cały syf leci do środka body, jest tylko zrzucany z matrycy. Wcześniej czy później wróci na swoje miejsce.
    Pyłki korzystniej jest wyciągnąć na zewnątrz.
    Jak pompujesz gruszką jest dokładnie tak samo tez leci do środka. Mozna faktycznie zasysać ale wtedy musisz zbliżyc końcówke do matrycy i ryzyko porysowania się zwiększa.

Domyślnie

do 400 5,6 L zamówiełem lens pen i zobacze jak to sie sprawdzi. bo potrzebuje mokrej roboty na dmuchanie nie schodzi i mam juz mazy na szkle wiec puszke powietrza i lens pen i zdam relacje jak dojdzie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
    do 400 5,6 L zamówiełem lens pen i zobacze jak to sie sprawdzi. bo potrzebuje mokrej roboty na dmuchanie nie schodzi i mam juz mazy na szkle wiec puszke powietrza i lens pen i zdam relacje jak dojdzie
    a moglbys wstawic jakies znaki interpunkcyjne, bo za czorta nie wiem, ktore zdania sa glowne, ktore podrzedne, a ktore w ogole samodzielne

dzieki!
    www albo tez flickr

Domyślnie

poconamznakiinterpunkcyjneiinnewymysłynpoddzielan iewyrazówtopowodujetylkoniepotrzebnenikomu istraszniemęcząceuderzaniewklawiaturę ;-) bezzłośliwościtakmiprzyszłonamyśl :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Też to mam w domu, matówki i matrycy czyścić nie mam potrzeby (syfy na matówce mi nie przeszkadzają, a na matrycy nie mam), próbowałem tym za to czyścić filmy przed skanowaniem. I stwierdziłem, że gruszka jednak lepsza, z jednego powodu - powietrze przez nią wydmuchiwane jest dużo bardziej suche.

Domyślnie

przyszedł już sensor kleaner SK-1 (kropka). jest świetny. troszeczkę za krótki do tylnej soczewki 400 5,6 L ale jakoś sobie poradziłem po kilkukrotnym slalomie po szkle nareszcie pozbyłem sie mazów, zacieków i plam po płynie do czyszczenia soczewek - i nie ma tłustych kropek po kurzu. sprawdziłem - polecam.

i matryce nawet ładnie wyczyściło też drobne plamki zniknęły. teraz tylko utrzymywać czystość powietrzem i bedzie dobrze.
    Ostatnio edytowane przez moregun ; 29-02-2008 o 21:14

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    To ja nie chcę tego zobaczyć...
    Te Centusie to takie delikatne i obrzydliwe są, czy mają taką kiepską pamięć, że własnego dzieciństwa nie mogą sobie przypomnieć?
    Przecież wyżej opisany okres, to chyba najszczęśliwsze chwile w życiu każdego faceta (no, może porównywalne z zakupem pierwszego canona). Czego tu się wstydzić? Obsmarkanych rękawów?
    Jarek

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów