Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Prosze o pomoc: Olympusa E410 czy Sony A100

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    witam wszystkich jestem tutaj nowy, mam ten sam problem co do wyboru aparaciku, dzis bylem patrzylem 400d i sie zasmucilem strasznie zle lezy w rece ;/;/

ps. arturs skad wiesz, ze od 1 marca jest cash back na ten model? gdzie pisza o tym wiecej?
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=30672
    Lada moment będzie oficjalne info.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

KarolinaCagowska
    Guest

Domyślnie

swego czasu również byłam w dylemacie pomiędzy olympusem E-410/E-510 a Canonem 400D. wybrałam Canona i nie żałuję. przede wszystkim znacznie lepiej leży mi w dłoni, jest dla mnie wygodniejszy, ale oczywiście nie tylko to zadecydowało o moim wyborze. dużo czytałam na temat tych dwóch modeli, pytałam też wśród znajomych posiadających zarówno Canona jak i Olympusa. Zdecydowałam że lepszą inwestycją bedzie Canon radziłabym dobrze obmacać każdy z aparatów, wczytać się i samemu podjąć decyzję, im więcej opinii inych tym większy masz mętlik w głowie, bo każdy lubi bo co innego życze powodzenia

Bywalec

Domyślnie

hmm szkoda, ze cb jest na samo body wiec przy zakupie body+kit to lipa;/;/ ale dzieki za info

a co do wyboru aparatu idz do sklepu i dokladnie pomacaj go, zobacz jak lezy w dloni itp, na forum moga doradzic pod wzgledem obiektwywow, specyfikacji aparatu ktory lepszy itp ale kazdemu one inaczej beda lezec w lapce, ja tez bylem zdecydowany na 400d ale przy pojsciu do sklepu czar troche prysl z racji hmmm wielkosci;/;/;/ mam dosc mala dlon a pomimo tego dziwnie mi sie trzymalo canona( maly palec calkowicie pod aparatem wisial ) ale nic jeszcze straconego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    praktycznie byłem już pewny, że kupie Olympusa 410, jednak po tym co zobaczyłem jak obchodzą się na forum z użytkownikami stwierdziłem, że nie che należeć do tamtej społeczności.
    Możesz rozwinąć Nie kupiłeś przedmiotu bo na jakimś forum ktoś jakoś się obchodzi z użytkownikami?

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Jedno jeszcze jest pewne w Olympusie dostaniesz lepsze czyszczenie matrycy. Ja jednak wole oddać raz w roku aparat na czyszczenie zapłacić te 60 zł i mam to gdzieś.
    Wolisz zapłacić i wysyłać do serwisu niż mieć to na stałe w aparacie? A jak będziesz musiał wysyłać 3 razy w rok a nie raz? To już miesiąc bez aparatu i portfel dużo lżejszy.

Cytat Zamieszczone przez pawel-foto Zobacz posta
    Z Olympusem możesz mieć problem z optyką do Sony jest bardziej dostępna-a wiem coś na ten temat-mam jeszcze ich 11 z mocowaniem Sony/Minolta.
    Jaki problem? Wszystko jest dostępne od ręki wyraźnie widać że nie znasz systemu i powtarzasz zasłyszane dyrdymały. Sony ma najdroższe obiektywy ze wszystkich systemów. A to że masz 11 obiektywów nic nie oznacza Widzisz ja ma 3 obiektywy i robię nimi wszystko co chcę. Przeglądając Twoją galerię zrobiłbym takie same ujęcia moimi 3 obiektywami.

Cytat Zamieszczone przez KarolinaCagowska Zobacz posta
    Zdecydowałam że lepszą inwestycją bedzie Canon
    Może się czepiam, ale najtańszy entrylevel z kitem nie jest żadną inwestycją ;-) Zresztą jeżeli to jest Twoje hobby to nie można mówić że jest to inwestycja.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Inwestycja

KarolinaCagowska
    Guest

Domyślnie

inwestycją w cudzysłowie proszę Pana inwestycją w mój rozwój a nie w zarabianie. hobby chyba też prowadzi do rozwoju czyż nie?

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

mowisz ze 400d strasznei lezy w rece a bawiles olympusem? przeciez on jest jeszcze mniejszy.kiedys mialem podobny dylemat tylko zamiast sony byl nikon, chodzilem, czytalem, macalem i wybralem 400d.tak czy siak jak chcesz sie glebiej pobawic to czeka cie wymiana kita czy to bedzie olympus czy canon, ale na poczatek troszke pobawisz i zobaczysz czego potrzebujesz.ja pobawilem i doroslem do nastepnej zmiany tzn. pozbawilem moj aparat jednego zera

Coś już napisał
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Weź 20D i po problemie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów