Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Prosze o pomoc: Olympusa E410 czy Sony A100

Mieszany widok

piotr_nik
    Guest

Domyślnie Prosze o pomoc: Olympusa E410 czy Sony A100

Witam Was wszystkich
    mam nadzieje ze nie pogniewacie sie ze na forum Canona poruszam temat Olympusa i Sony
    ale mam dylemat nad wyborem Olympusa E410 / E510 i Sony A100/A200
    prosze Was o szczera pomoc.
    a moze zainteresujecie mnie jakas swoja lustrzanka w granicach 2000
    interesuja mnie glownie portrety i krajobrazy
    dziekuje z gory

Dopiero zaczyna Awatar Plaut
    Ostatnio edytowane przez Plaut ; 27-02-2008 o 22:03
    400D + Sigma 17-70 + 1001 innych gratów
    Sa takie fotografie – te nikomu nie pokazane, te nigdy nie zrobione – tak bardzo twoje, a jednak dla swiata nie istniejace. najcenniejsze? M.Mrozek

piotr_nik
    Guest

Domyślnie

pisalem do innych for Olympusa i Sonego, chce miec opinie nawet osob postronnych. obie strony podtrzymuja swoje obiekty zainteresowac...

Dopiero zaczyna Awatar Plaut

Domyślnie

A jaka Ty masz obinie. Ktora puszka jest lepsza ?
    400D + Sigma 17-70 + 1001 innych gratów
    Sa takie fotografie – te nikomu nie pokazane, te nigdy nie zrobione – tak bardzo twoje, a jednak dla swiata nie istniejace. najcenniejsze? M.Mrozek

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

jako osoba postronna mysle ze najlepszym wyborem bedzie C400D

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Polecałbym Ci również Canona 400D.
    Jeśli nie chcesz Canona, to weź Sony A200.

P.,
    40D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 70-200/4 L

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Z tych dwóch wziąłbym olympusa..
    ale zastanowiłbym się nad canonem 400D z kitem na początek - na dzień dzisiejszy kosztuje około 1900 złotych z kitem - od pierwszego marca jest na niego caschback canona w wysokości 215 złotych - co przy 2000 pozwoli ci na zakup dodatkowego szkiełka 50/1.8 które na początek do portretów jest bardzo fajne.. kosztuje około 300 zł.. razem wyjdzie 2000. Na portrety będszie w sam raz - a 18-55 canona (kitowy) w zakresie 18-35 jest całkiem przyzwoity.. nie mówiąc już że w porówaniu z sonym to canon nie szumi prawie w wysokich czułościach a olympus ma wg mnie 2 wady - 4/3 i crop 2x
    Więc z tych dwóch - tylko Canon

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Na Twoim miejscu wziąłbym Canona 400D sam miałem taki dylemat i praktycznie byłem już pewny, że kupie Olympusa 410, jednak po tym co zobaczyłem jak obchodzą się na forum z użytkownikami stwierdziłem, że nie che należeć do tamtej społeczności. Zgadzam się z kolegą, że w canonie kitowy obiektyw nie należy do najlepszych ale w zakresie 18-30 mm jest całkiem całkiem, oczywiście w Olympusie dostaniesz lepszą jakość zdjęć z kitowych obiektywów. jednak gdy kupisz nowe szkła twój d400 zamieni sięw maszynę tak jak mój. Jedno jeszcze jest pewne w Olympusie dostaniesz lepsze czyszczenie matrycy. Ja jednak wole oddać raz w roku aparat na czyszczenie zapłacić te 60 zł i mam to gdzieś. Na stronie Olympusa polecą C igłównie E510. Co nie kupisz będzie dobre jednak pamiętaj, że to Ty robisz zdjęcią nie aparat on zaś ma ci pomóc uwiecznić najpiękniesze chwile. Pójdź weź do ręki aparaty zrób zdjęcia wywołaj porównaj i kup to co jest Twoim zdaniem dobre.

pozdrawiam
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Bywalec

Domyślnie

witam wszystkich jestem tutaj nowy, mam ten sam problem co do wyboru aparaciku, dzis bylem patrzylem 400d i sie zasmucilem strasznie zle lezy w rece ;/;/

ps. arturs skad wiesz, ze od 1 marca jest cash back na ten model? gdzie pisza o tym wiecej?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coca Zobacz posta
    witam wszystkich jestem tutaj nowy, mam ten sam problem co do wyboru aparaciku, dzis bylem patrzylem 400d i sie zasmucilem strasznie zle lezy w rece ;/;/

ps. arturs skad wiesz, ze od 1 marca jest cash back na ten model? gdzie pisza o tym wiecej?
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=30672
    Lada moment będzie oficjalne info.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów