Strona 140 z 203 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Właśnie nabyłem 1D mark III i ciarki mi po plecach chodzą jak czytam, z czym walczy conan. Trzy razy sprawdzałem numery czy to aparat już z poprawnej serii i póki o jest o.k., ale jeszcze nie przeszedł ostrego strzelania.
    Wyluzuj, to naprawdę zacny sprzęt. Conan chyba nie miał szczęścia, to znaczy na pewno nie miał, skoro był zmuszony iść na Żytnią. Każdemu aparatowi zdarza się nie trafić, testowałem na raz D3 z MKIII, w naprawdę podłych warunkach oba się myliły dokładnie tak samo. Na to nie ma silnych.
    Oczywiście opis Conana to jakieś ekstremum.
    Jarek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Wyluzuj, to naprawdę zacny sprzęt. Conan chyba nie miał szczęścia, to znaczy na pewno nie miał, skoro był zmuszony iść na Żytnią. Każdemu aparatowi zdarza się nie trafić, testowałem na raz D3 z MKIII, w naprawdę podłych warunkach oba się myliły dokładnie tak samo. Na to nie ma silnych.
    Oczywiście opis Conana to jakieś ekstremum.
    Bez wątpienia - Conan nie pisałeś, czy masz z trefnej serii, czy nie, ale skoro posłałeś do serwisu, to można się domyślać, że jednak miałeś model z fabryczną wadą. Z moich obserwacji i doniesień innych wynika, że modele z listopada i późniejsze przeszły solidną QC (być może - ze względu na "światła reflektorów skierowane na MkIII ze wszystkich forów świata" - nawet bardziej rygorystyczną niż zwykle).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Bez wątpienia - Conan nie pisałeś, czy masz z trefnej serii, czy nie, ale skoro posłałeś do serwisu, to można się domyślać, że jednak miałeś model z fabryczną wadą. Z moich obserwacji i doniesień innych wynika, że modele z listopada i późniejsze przeszły solidną QC (być może - ze względu na "światła reflektorów skierowane na MkIII ze wszystkich forów świata" - nawet bardziej rygorystyczną niż zwykle).
    Poza tym olimiada tuż tuż i wypadało by żeby ludzie mieli na nią sprawne puszki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

To ja mam do Was pytanie: mojego mk III kupiłem jakoś na przełomie czerwiec/lipiec. moim zdaniem nic mu nie brakuje, ale jak czytam tutaj, to po tej "naprawie" dają nową gwarancję. myslę, że poczekam do końca maja i wyślę go z nadzieją, że nic nie spieprzą a gwarancję przedłużą. Dobrze kombinuję?

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    myslę, że poczekam do końca maja i wyślę go z nadzieją, że nic nie spieprzą
    Niepoprawny optymista z ciebie.

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Teoretycznie powinno się udać :-)
    O ile Żytnia nie czyta tego forum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dobrze kombinuję?
    Jeśli masz w planach go z czasem sprzedać, to chyba dobrze... nie tyle ze względu na gwarancję, co kwit Canona, że jest OK.
    Pytanie, czy wymieniają te cholerne gumki "z marszu", czy najpierw sprawdzają, czy trzeba?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja mam do Was pytanie: mojego mk III kupiłem jakoś na przełomie czerwiec/lipiec. moim zdaniem nic mu nie brakuje, ale jak czytam tutaj, to po tej "naprawie" dają nową gwarancję. myslę, że poczekam do końca maja i wyślę go z nadzieją, że nic nie spieprzą a gwarancję przedłużą. Dobrze kombinuję?
    Sven, tylko oddaj im ten aparat z adnotacją: nic nie dotykać, tylko przedłużyć gwarancję. Bo może się okazać, że owszem, gwarancję Ci przedłużą, ale przy okazji pozbawią Cię sprzętu do pracy...
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jeśli masz w planach go z czasem sprzedać, to chyba dobrze... nie tyle ze względu na gwarancję, co kwit Canona, że jest OK.
    Pytanie, czy wymieniają te cholerne gumki "z marszu", czy najpierw sprawdzają, czy trzeba?

W sumie, to wolałbym, żeby nic nie naprawiali :-)
    ważne, żeby dali "kwit", że wszystko jest O.K. Z drugiej strony jestem z mareczka na tyle zadowolony, że postanowiłem trzymać go tak długo aż umrze ze starości, albo się rozleci :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Sven, tylko oddaj im ten aparat z adnotacją: nic nie dotykać, tylko przedłużyć gwarancję. Bo może się okazać, że owszem, gwarancję Ci przedłużą, ale przy okazji pozbawią Cię sprzętu do pracy...
    no właśnie, dlatego przed sezonem kupię pewnie jeszcze jakąś piąteczkę na wszelki wypadek, gdyby się okazało, że mareczek po serwisie do niczego się nie nadaje.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 19-02-2008 o 11:09 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z drugiej strony jestem z mareczka na tyle zadowolony, że postanowiłem trzymać go tak długo aż umrze ze starości, albo się rozleci :-)
    Przypomnę Ci życzliwie ten post, kiedy pojawi się Mk IV z FF

Strona 140 z 203 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów