Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: [mtata] Trochę ślubnych

Początki nałogu

Domyślnie

Robson01 i co wyszło z twoich doświadczeń, rzeczywiście 24-70/2.8L nie daje rady ?

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Robiłem porządki ostatnio...
    Ciekaw jestem Waszej opinii na temat kilku fotek ślubnych:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    No to mnie zasmuciłeś :-)
    Pocieszam się tylko, że może to tylko Twój zestaw tak ma :-), przy najbliższej okazji postaram się to zweryfikować.
    no to ja cię pocieszę bo robiłem tym zestawem 2 rajdy samochodowe i 2 4x4 i nie zauważyłem jakichkolwiek problemów prócz braku długości.

mtata, ostatnie fotki ślubne mz ogólnie b. fajne...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no to ja cię pocieszę bo robiłem tym zestawem 2 rajdy samochodowe i 2 4x4 i nie zauważyłem jakichkolwiek problemów prócz braku długości.

mtata, ostatnie fotki ślubne mz ogólnie b. fajne...
    Potwierdzam Twoje zdanie Marku. 5D + 24-70 F2.8 IMO również bardzo dobrze się sprawuje w reporterce. Oczywiście na tyle, na ile 5D do reporterki służyć może

Domyślnie

Slubniaki mi sie bardzo podobaja

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

...i jeszcze kilka fotek. Co o nich sądzicie?

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Zdjęcia ślubne fajne, ciekawe ujęcia i dobrze "złapane". W poprzedniej serii bardzo podobały mi się cz-b, natomiast przy kolorowych i z ostatniej serii niestety też w cz-b, bardzo źle wyglądają przepalenia, szczególnie sukienki pani młodej !
    Jak mogłeś wybierała piękną suknię, a teraz jej nie widać, została biała plama!
    Czasem warto zmniejszyć kontrast, zrobić zdjęcie stonowane, a nie bijące po oczach jak japońska kreskówka, a przez to nie stracić informacji z obrazu,
    chyba, że przepaliłeś już na matrycy

sv
    Guest

Domyślnie

Bardzo fajne zdjęcia ślubne! przepaleniami się nie przejmuj; powyżej pewnego poziomu zasady sa tylko po to, żeby je łamać

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    bardzo źle wyglądają przepalenia, szczególnie sukienki pani młodej !
    Czasem warto zmniejszyć kontrast, zrobić zdjęcie stonowane, a nie bijące po oczach jak japońska kreskówka, a przez to nie stracić informacji z obrazu,
    chyba, że przepaliłeś już na matrycy
    No i to jest mój odwieczny dylemat: zostawić niedoświetlone cienie, czy podciągnąć trochę kosztem przepaleń sukni?? :sad:
    Podciąganie robię przy wołaniu rawów a kontrast mam ustawiony najbardziej miękko jak się da. Staram się mimo wszystko znaleźć złoty środek - wolę spalić nieco suknię żeby pokazać też i to, co się ukryło w cieniu (chyba, że nie jest tego warte). Czy przy ograniczonej rozpiętości tonalnej matrycy możliwe jest pogodzenie ognia z wodą?

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Bardzo fajne zdjęcia ślubne! przepaleniami się nie przejmuj; powyżej pewnego poziomu zasady sa tylko po to, żeby je łamać
    Dzięki sven! Aż spłoniłem me lico... Nie sądziłem, że ktokolwiek mógłby zaliczyć moje zdjęcia do tak wysokiego poziomu :smile:

Początki nałogu

Domyślnie

Bardzo fajne zdjęcia, gratulacie.
    Na fotkach z sali bardzo fajne tło, nie tonie ono w cieniu, jest jasne, brak też jest ostrych cieni postaci, ciekawi mnie czy równomierne doświetlenie tła i pierwszego planu to zasługa odbijania lampy od sufitu, a może stosujesz jakiś rozpraszacz, czy to efekt uzyskany na poziomie obróbki ?

Pzdr
    C - lustra, szkła i błysk

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów