Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: [mtata] Trochę ślubnych

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Rustykalny klimat w pierwszym z ostatniej serii zdjęć, to oczywiście świadomie?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-02-2008 o 17:32
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Zdjecia powiem szczerze nie powalaja na kolana, ladne, milo sie je oglada, technicznie bez zarzutu... kadry troche inaczej bym dobral na niektorych... ale to juz wedle uznania autora jak on to widzi... ale zdjecie w parku para na lawce (nr3) w aleji zoltych lisci... Mega klasa naprawde fotografia z gornej polki bardzo mi sie podoba, kotrast miedzy para mlodych a jesienia ujety w sposob naprawde idalny... uklony w strone autora i gratulacje naprawde siwetnego ujecia...

Zdjeice opatrzone numerem 1 para siedzaca na drewnianej lawce pod sadem, ogrodem.... bardzo ciekawe zdjecie, takie niestandardowe bym powiedzial tylko szkoda ze garnitur za malo wylania sie z tla no ale to wina chyba naturalnego zastalego oswietlenia ktore tam panowalo... mozna by to chyba w psie podciagnac lekko bo zdjecie bardzo interesujace...

Ogoolnie jakbym mial wynajac fotografa na slub to bym wynajal ciebie i polecil innym... najwazniejsze ze nie popsules tych zdjec co maja w rytuale pstrykacze slubow... mimo ze ich nie popsules to jeszcze wkradl sie element kreatywnosci co daje fajny klimat na zdjeciach....

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    Bardzo fajne zdjęcia, gratulacie.
    Na fotkach z sali bardzo fajne tło, nie tonie ono w cieniu, jest jasne, brak też jest ostrych cieni postaci, ciekawi mnie czy równomierne doświetlenie tła i pierwszego planu to zasługa odbijania lampy od sufitu, a może stosujesz jakiś rozpraszacz, czy to efekt uzyskany na poziomie obróbki ?
    W tym przypadku to akurat zasługa jasnej sali, dobrego oświetlenie i lampy odbitej od sufitu. Niestety, nie zawsze sie sprawdza i czasami posiłkuję sie mini softboxem Lumiquest, ale ciągle nie znalazłem iedealnego rozwiazania.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Rustykalny klimat w pierwszym z ostatniej serii zdjęć, to oczywiście świadomie?
    Oczywiście tak! Na płocie miały jeszcze zawisnąć stare garnki, ale nie udało się zorganizować niczego, co by się wpasowało w klimat

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Ogoolnie jakbym mial wynajac fotografa na slub to bym wynajal ciebie i polecil innym...
    Bardzo dziękuję za wnikliwy komentarz i słowa uznania. To bardzo budujące dla mnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Zdjecia powiem szczerze nie powalaja na kolana,
    nie przesadzaj, sa dobre, u ciebie na www kompresja zżera zdjecia(np. kids)

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtata Zobacz posta
    No i to jest mój odwieczny dylemat: zostawić niedoświetlone cienie, czy podciągnąć trochę kosztem przepaleń sukni?? :sad:
    Podciąganie robię przy wołaniu rawów a kontrast mam ustawiony najbardziej miękko jak się da. Staram się mimo wszystko znaleźć złoty środek - wolę spalić nieco suknię żeby pokazać też i to, co się ukryło w cieniu (chyba, że nie jest tego warte). Czy przy ograniczonej rozpiętości tonalnej matrycy możliwe jest pogodzenie ognia z wodą?
    Nie czuję się na siłach, żeby Cię pouczać, bo zdjęcia naprawdę są fajne, ale skoro dyskutujemy o Twoich zdjęciach :wink: ...
    Dla mnie te przepalenia to właśnie ten element, który powoduje, że nie są "super fajne".
    Jeśli przy "wywoływaniu" z RAWa ustawisz ekspozycję, światła i cienie tak, że nie przepalisz najjaśniejszych elementów to zdjęcie wygląda trochę na wyblakłe, ale później masz więcej informacji i krzywymi można podciągnąć środek nie psując na końcach.
    Może któryś z kolegów (a wielu ma takie sztuczki w PS w jednym palcu) podpowie dokładniej.

Poza tym gratuluję wyczucia sytuacji i naprawdę ciekawych ujęć !

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

dla mnie są świetne

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów