Rustykalny klimat w pierwszym z ostatniej serii zdjęć, to oczywiście świadomie?![]()
Rustykalny klimat w pierwszym z ostatniej serii zdjęć, to oczywiście świadomie?![]()
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-02-2008 o 17:32
EOS - conditio sine Kwanon...
Zdjecia powiem szczerze nie powalaja na kolana, ladne, milo sie je oglada, technicznie bez zarzutu... kadry troche inaczej bym dobral na niektorych... ale to juz wedle uznania autora jak on to widzi... ale zdjecie w parku para na lawce (nr3) w aleji zoltych lisci... Mega klasa naprawde fotografia z gornej polki bardzo mi sie podoba, kotrast miedzy para mlodych a jesienia ujety w sposob naprawde idalny... uklony w strone autora i gratulacje naprawde siwetnego ujecia...
Zdjeice opatrzone numerem 1 para siedzaca na drewnianej lawce pod sadem, ogrodem.... bardzo ciekawe zdjecie, takie niestandardowe bym powiedzial tylko szkoda ze garnitur za malo wylania sie z tla no ale to wina chyba naturalnego zastalego oswietlenia ktore tam panowalo... mozna by to chyba w psie podciagnac lekko bo zdjecie bardzo interesujace...
Ogoolnie jakbym mial wynajac fotografa na slub to bym wynajal ciebie i polecil innym... najwazniejsze ze nie popsules tych zdjec co maja w rytuale pstrykacze slubow... mimo ze ich nie popsules to jeszcze wkradl sie element kreatywnosci co daje fajny klimat na zdjeciach....
W tym przypadku to akurat zasługa jasnej sali, dobrego oświetlenie i lampy odbitej od sufitu. Niestety, nie zawsze sie sprawdza i czasami posiłkuję sie mini softboxem Lumiquest, ale ciągle nie znalazłem iedealnego rozwiazania.
Oczywiście tak!Na płocie miały jeszcze zawisnąć stare garnki, ale nie udało się zorganizować niczego, co by się wpasowało w klimat
Bardzo dziękuję za wnikliwy komentarz i słowa uznania. To bardzo budujące dla mnie![]()
![]()
Nie czuję się na siłach, żeby Cię pouczać, bo zdjęcia naprawdę są fajne, ale skoro dyskutujemy o Twoich zdjęciach :wink: ...
Dla mnie te przepalenia to właśnie ten element, który powoduje, że nie są "super fajne".
Jeśli przy "wywoływaniu" z RAWa ustawisz ekspozycję, światła i cienie tak, że nie przepalisz najjaśniejszych elementów to zdjęcie wygląda trochę na wyblakłe, ale później masz więcej informacji i krzywymi można podciągnąć środek nie psując na końcach.
Może któryś z kolegów (a wielu ma takie sztuczki w PS w jednym palcu) podpowie dokładniej.
Poza tym gratuluję wyczucia sytuacji i naprawdę ciekawych ujęć !
dla mnie są świetne