Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 186

Wątek: 'jak powiedziec zonie o nowym tele'.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    A właśnie - jak jesteśmy przy siedzeniu nad zdjęciami...
    Masz jakieś argumenty na obronę przed czyms takim:
    - Ja też tu mieszkam!
    Znaleźć mu jakieś hobby, które zacznie mu pochłaniać dużo czasu, może być np modelarstwo albo pies który wymaga minimum 2 godzin spaceru dziennie albo
    - Normalne kobiety to... (tu wstawić dowolną czynność domową szowinistycznie pojmowaną jako "babska")
    Powiedzieć że normalni mężczyźni to nie siedzą w domu tylko chodzą z kumplami na piwo albo jeżdżą na ryby - trochę ryzykowne, jeśli by się za bardzo przyzwyczaił
    - Jak można tyle kasy wydawać na zabawki, a nie mieć porządnych butów (czytaj - szpilek)
    Zwalić na przebytą w dzieciństwie chorobę kolan, która uniemożliwia Ci chodzenie w szpilkach (dokumentacji medycznej raczej nie zażąda :-))
    - W twoim wieku to już wypada spoważnieć!
    Powiedzieć że w jego wieku mężczyzna nie powinien być taki marudny, bo ani nie jest już dzieckiem, a nie też nie jest jeszcze staruszkiem ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie

Domyślnie

On nie zna się na samochodach w ogóle, zna się na poważnej matematyce, a tam wszystko jest absolutnie doskonałe. Jeździ wyłącznie rowerem, ewentualnie pociągiem, jeśli powyżej 200 km.
    No właśnie nie jest absolutnie doskonałe! I po tej bandzie pojedziemy...

Spróbuj tak: "Pamiętasz Kochanie, jak przed 1930, kiedy (ten hipochondryk i inne, właściwe, epitety) Kurt Godel udowodnił, że wszystkie teorie aksjomatyczne są niezupełne, matematycy - z wielkim Dawidem Hilbertem na czele - myśleli, że matematyka jest doskonała?

No to ja właśnie zrozumiałam, że mój obecny obiektyw też nie jest doskonały... i w odróżnieniu od matematyków, tę sytuację mogę łatwo zmienić"

Pozdrawiam matematyków i ich cierpliwe żony!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Powiedzieć że normalni mężczyźni to nie siedzą w domu tylko chodzą z kumplami na piwo albo jeżdżą na ryby - trochę ryzykowne, jeśli by się za bardzo przyzwyczaił
    To wydaje mi się najlepsze! Zwłaszcza w wariancie ryzykownym
    Co prawda do łapania ryb to go nie namówię, ale kumple - dobra myśl!
    W przeciwnym razie będę musiała mu kupic aparat...

Domyślnie

hobby dla niego to albo jakis nowy zestaw całeczek albo ja mogę podesłac kilka Tw które musze udowodnić:d i juz na kilka dni bedzie zajęcie (albo godzin)
    a ty w tymczasie zdążysz się wymknąc z domu i zakupić odpowiedni skrzet.. a jak zacznie pytacv co to itp zaczniesz matematyczną opowiastkę ile to grup soczewek i elementów ogniskowe i wszystko co tylko ma cyferki.. chyba to lubi prada...
    tyko nie wspominaj ile i jakie miała cena cyferki
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

On nie zna się na samochodach w ogóle, zna się na poważnej matematyce, a tam wszystko jest absolutnie doskonałe. Jeździ wyłącznie rowerem, ewentualnie pociągiem, jeśli powyżej 200 km.
    Może chciałby coś nowego do roweru, jeśli to jego pasja. Podpytaj sprytnie np. o nowy amortyzator (na Walentynki - amor to chyba najlepszy prezent ). Później "dajesz się naciągnąć" lub kupujesz w prezencie wymarzony sprzęt i ... masz chłopaka w garści.

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Spróbuj tak: "Pamiętasz Kochanie, jak przed 1930, kiedy (ten hipochondryk i inne, właściwe, epitety) Kurt Gödel udowodnił, że wszystkie teorie aksjomatyczne są niezupełne, matematycy - z wielkim Dawidem Hilbertem na czele - myśleli, że matematyka jest doskonała?
    Ach! Dzięki
    Już sobie ten tekst wrzuciłam na pendraka i zaczynam uczyc na pamięć
    Gödel!! Bomba!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    hobby dla niego to albo jakis nowy zestaw całeczek albo ja mogę podesłac kilka Tw które musze udowodnić:d i juz na kilka dni bedzie zajęcie (albo godzin)
    a ty w tymczasie zdążysz się wymknąc z domu i zakupić odpowiedni skrzet.. a jak zacznie pytac co to itp zaczniesz matematyczną opowiastkę ile to grup soczewek i elementów ogniskowe i wszystko co tylko ma cyferki.. chyba to lubi prada...
    tyko nie wspominaj ile i jakie miała cena cyferki
    Hihihi... Ostatnio mu usiłowałam wytłumaczyc wyższość liczby 2,8 nad 4,0. Co usłyszałam to usłyszałam, ale kupiłam 2,8 :-P
    Obejrzał, zważył w rękach, co usłyszałam to usłyszałam - wstydzę się powtarzać, ale zrozumiał przynajmniej, że w reklamówce tego się nosić nie da, więc przynajmniej lowepro kupiłam bez kombinowania. Tyle, że się zastanawiał na co mi tam jeszcze AZ TYLE przegródek ;-)
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 14-02-2008 o 11:57 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Ewa, nadmiernie kombinujesz. Zabierz go na najblizszy plener

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG Zobacz posta
    Ewa, nadmiernie kombinujesz. Zabierz go na najblizszy plener
    Kochany Cynigu! A jak on to łyknie (ostatnio przyłapałam go w łazience naczytaniu instrukcji do mojego Kanonika) - to on se kupi Nikona na złość, a jak go znam to gotów tak zrobić - i nawet nie będę mu mogła obiektywów podkradać...?

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

to i dobrze, nie bedzie Ci ich podbieral
    A jak kupi nikona to ... jego pech

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

a ja uwazam ze kobiety kupuja tyle niepotrzebnych rzeczy ze nasze "przemyslane", "niezbedne" zakupy nie powinny je dziwic..... a najlepsza metoda to miec wlasna kase a nie przelewac wszystkiego na "wspolne" konto wtedy nikt nie bedzie mial prtensji.....
    pozatym jak oswoisz kobitke z zamiarem kupienia czegos to tez latwiej, One nie lubia niepewnosci, i generalnie zaskoczenia w stylu "z czego splacimy rate"
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów