Strona 11 z 41 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 402

Wątek: 5D i walka z FF

Domyślnie

Po ostatnich kilku sesjach w studio przy przyslonie 2.8 i mniejszej zaczalem sie zastanawiac dlaczego tak duzo zdjec nie trafia w punkt. Przeczytalem wszystkie uwagi, komentarze i odpowiedzi dot. tego watku. O 12 w nocy zabralem sie do testow. Wyniki rozczarowaly mnie bardzo. Przy przaslonie 1.4 (35L) mam duzy FF. Przede wszystkim fotografuje sport i w ciagu roku nie zauwazylem tej przapadlosci. Dzisiaj rano oddalem sprzet do justowania. Jednak nie wiem dokladnie gdzie go posla, poniewaz pan z CALUMET.de powiedzial mi tylko, ze wysylaja to do CANON.de. Jestem naprawde ciekaw jak bedzie po naprawie, poniewaz i w Niemczech niektore autoryzowane serwisy daja plame. Poki co, to w Walentynki mam calodniowa sesje i bedzie musial mi wystarczyc stary, poczciwy, ktory nigdy mnie nie zawiodl NIKON D70+50 f1.8. Aparat prawie doskonaly, gdyby nie ta cholerna moira.
    Wynikami justowania napewno sie pochwale. Szkoda, ze czlowiek jest tak naiwny i wydaje czasami kupe kasy za kupe g...
    Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Miejmy nadzieję, że Canon pójdzie w ślady Nikona i w następnej puszce będzie możliwość regulacji AF. Powinno to zaspokoić potrzeby największych onanistów tablicowo-bateryjkowych, no i serwisy będą miały spokój
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja kupiłem wczoraj piątke, i wieczorkiem problemu nie widziałem, i jak tylko dotre do domu to musze to sprawdzić i ew. reklamowac jeszcze w sklepie... Mam nadziej że będzie OK, bo za pare dni zlecenie i nie ma czasu na wysyłanie, odsyłanie itp...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Miejmy nadzieję, że Canon pójdzie w ślady Nikona i w następnej puszce będzie możliwość regulacji AF. Powinno to zaspokoić potrzeby największych onanistów tablicowo-bateryjkowych, no i serwisy będą miały spokój
    No i beda mogly te serwisy dodatkowo kase zarobic, jak zacznal do nich zlazic sie ceglasto-bateryjkowi onanisci, ktorzy chciali 0.7 mm front focus podregulowac, a tylko rozjechali wszystko na maksa ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    No i beda mogly te serwisy dodatkowo kase zarobic, jak zacznal do nich zlazic sie ceglasto-bateryjkowi onanisci, ktorzy chciali 0.7 mm front focus podregulowac, a tylko rozjechali wszystko na maksa ;-)

Marcin
    Nie jest tak źle - zawsze możesz ustawić aparat i obiektyw "na zero".
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Uff - sprawdziłem i moja piątka wydaje się być OK dołączam do grona tych '100'
    Ostatnio edytowane przez myst ; 08-02-2008 o 18:16
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja niestety z nowym 5D po 300 klatkach musiałem się udać na kalibrację. Wykryli faktycznie to co było czyli BF. Właśnie odebrałem aparat i sprawdziłem jak skalibrowali. Bardzo duży front focus na wszystkich zdjęciach ze wszystkimi jasnymi szkłami jakie mam czyli 50/1.4, 85/1.8, 135/2, 200/2.8. Sprawdzę jeszcze w świetle dziennym ale to niemożliwe żeby była aż taka różnica.
    Foty mogę robić tylko w weekend czyli ten właśnie został zmarnowany. Jak jutro rano zobaczę na zdjęciach to samo to w poniedziałek tam pójdę i pi******nę tego serwisanta w łeb tym aparatem

EDIT:
    Z 6 metrów jest ok 30cm front focusa. K***A CO ZA DEBILE TAM PRACUJĄ???!!!
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 08-02-2008 o 20:15

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Z 6 metrów jest ok 30cm front focusa. K***A CO ZA DEBILE TAM PRACUJĄ???!!!
    "Pierwszy raz się spotkałem z tym problemem, nikt nigdy wcześniej z czymś takim nie przychodził"..
    "Nie ostre? Bo od ostrzenia proszę pana to są programy graficzne"...

Już to słyszałeś, czy może teraz mają nowe teksty?
    Ja Wam mówię, ktoś kiedyś nie wytrzyma, sprzeda zabawki canona, kupi sobie piłę mechaniczną i wróci do nich na "kalibrację". Przy tylu zadowolonych inaczej klientach, to już tylko kwestia czasu.
    Jarek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Już to słyszałeś, czy może teraz mają nowe teksty?
    Kiedyś jeszcze Pani Dyrektor serwisu mi opowiadała jakieś bajki że nie moge oczekiwać wszystkich klatek ostrych przy zdjęciach w serii....
    Raz że fabrycznie nowy 5D od razu był do kalibracji to już mnie wkurzyło, a teraz coś takiego. Przecieram oczy ze zdumienia jak widzę że z kilku metrów aparat ostrzy TRZYDZIEŚCI CENTYMETRÓW PRZED CELEM! Oczywiście dostałem od nich papierek z wydrukiem że jest niby wszystko dobrze. Jeżeli takie wyniki pokazuje aparat z ich obiektywem testowym to ten obiektyw powinni wywalić do śmieci i nie psuć ludziom nerwów. Współczuje tym co wywalili kasę za taką "kalibrację", ja na szczęście mam aparat na gwarancji więc będę chodził do skutku, a zacznę w poniedziałek rano od rozmowy z dyrektorką. Mam nadzieję że uda mi się powstrzymać od używania brzydkich słów......

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nie zazdroszczę.
    Miałem kilka nieprzyjemnych sytuacji w życiu przy zakupie laptopów (wady konstrukcyjne i olewanie klienta), niedawno kupiłem wymarzoną klasyczną hiszpańską gitarę (wyższy model Alhambry) i tydzień po zaczęły pękać perłowe złocone uchyty kluczy. Wszyscy mnie olewali, zbywali przysyłali zamienniki typu "noname", myśleli że ze mnie jakiś chłoptaś, szarpidrut, któremu można to i owo wcisnąć. Do czasu. Wk...y usiadłem pięknej niedzieli przy biurku i nauczony wcześniejszym doświadczeniem "wysmarowałem" pismo, w którym pod koniec określiłem, że, jeśli sprawa nie zostanie załatwiona, to będę się domagał tego poprzez sąd. I co się stało? Szef firmy dystrybucyjnej na Polskę następnego dnia zadzwonił do mnie z przeprosinami. W ramach tychże przeprosin otrzymałem nowe części o wyższym standardzie, w oryginalnym pudełku z Hiszpanii. I można było? Podobny rezultat był z firmą, która, nie chciała mi zwrócić kasy za wadliwego laptopa. Najpierw PIH, pisma (wątek z sądem) i wtedy zaczęli ze mną inaczej gadać. Znalazły się pieniądze i inne rzeczy. Może w Twoim i naszym grupowym interesie też trzeba ich potraktować pismami? Słowo "sąd" czasem działa. Nie wiem, czy takie opcje były sprawdzane, bo nie znam wszystkich wątków dotyczących Żytniej. Nie ma co się "cykać". Trzymam kciuki.
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 08-02-2008 o 22:47
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Strona 11 z 41 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów