Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 116

Wątek: Dragan Effect

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ceran Zobacz posta
    Tak przeglądam i przyznam szczerze, że niektóre z przedstawionych fot są po prostu plastikowe. Jakoś do mnie nie dociera taka obróbka.
    bo ten watek jest o plastiku właśnie!!! a jak go nie lubisz to polecam:

ALTphotos.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    w każdym razie film to nie obrazek - tam jest 12,5 obrazków na sekundę.
    A nie 24... ?

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    dawno nie było żadnego zdjęcia w tym wątku
    pozwoliłem sobie wrzucić swoją wersję Dragan Effect:
    miało być coś pomiędzy 300 a okładką Departed, efekt oceńcie sami...
    Lewa strona (od góry) granica oddzielająca tło i włosy - brzydko to wygląda niestety. Oczy też nie do końca, sztucznie "podrasowne" a ostrość widać wypadła nieco niżej.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofi66 Zobacz posta
    Lewa strona (od góry) granica oddzielająca tło i włosy - brzydko to wygląda niestety. Oczy też nie do końca, sztucznie "podrasowne" a ostrość widać wypadła nieco niżej.
    zjecie robione było na f5 przy 1/800sec więc o braku ostrości nie ma mowy...
    tło oryginalne (nie wklejane) złapane na ISO 1000 przy -2EV

a efekt który powstał w LG to przypadłość 85L tak jak na tej fotce:

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Znalazłem:
    http://www.pbase.com/anerino/image/82095057.jpg - to zdjęcie też było przedmiotem burzliwej dyskusji, podobnie jak Twoje z dziewczynkami.
    to już drugi raz, kiedy ktoś zarzuca mi że wklejam postacie w tło do kiedy przykręciłem ten obiektyw - chyba go jednak nie kupię ;(

pozdrawiam i dzięki za krytykę

a tak BTW to kalendarz masz zarąbisty na stronie oczywiście ten Jazzowy bo ten z widoczkami to mi się kojarzy z czasami PRL
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 06-02-2008 o 19:51

Bywalec Awatar corass
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    A nie 24... ?
    jak już to 25 12,5 parzystej i 12,5 parzystych - tzw. przeplot.
    jest jeszcze 25 klatek i to jest progresive scan.
    10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    to już drugi raz, kiedy ktoś zarzuca mi że wklejam postacie w tło do kiedy przykręciłem ten obiektyw - chyba go jednak nie kupię ;(
    Przemyśl to
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Przemyśl to
    wiem ale cholera jest za wąska... 50/1.2 chyba by mi bardziej leżała i ma podobny BOKEH!

anyway

tu jest psd (w zasadzie jego miniaturka w 8bit) do zdjęcia które ostatnio wystawiłem:

jak ktoś ma ochotę pogrzebać, podsmażyć, poprawić, doprawić jestem otwarty na wszelkie sugestie
    i z chęcią zobaczę zdjęcie po poprawkach, celem ewentualnego do edukowania się lub wymiany doświadczeń...

wystawiłem ten PSD na prośbę jednego z Userów któremu ten plastikowy efekt podobał się i chciał wiedzieć jak go uzyskałem, może jeszcze ktoś będzie zainteresowany...
    pozdrawiam
    Van.

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez corass Zobacz posta
    jak już to 25 12,5 parzystej i 12,5 parzystych - tzw. przeplot.
    jest jeszcze 25 klatek i to jest progresive scan.
    haa. troche techniki i juz sie czlowiek gubi

system pal (obowiazujacy w polsce) to telewizja nadawana w rozdzielczosci 768x576x50i gdzie ostatni parametr to ilosc skanowan obrazu a "i" mowi o przeplocie czyli jest 25 par półklatek. czemu 50?? poniewaz latwiej jest zsynchronizowac elementy elektroniczne i dzialo elektronowe w tv z siecia ktora dziala na prad przemienny 50Hz (a w kazdym razie takie bylo historyczne zalozenie, aktualnie nie ma to wiekszej roznicy). w ten spsosb jest wyswietlany obraz w kazdym telewizorze (no moze oprocz tych 100Hz ale nawet one nie robia progresive scan czyli wyswietlenie calej klatki, poniewaz musialyby uwzglednic przesuniecia i zmiany pomiedzy polklatkami)

Z ciekawostek to w 2014 maja wylaczyc analogowe nadajniki telewizji i przejsc na cyfrowe, cyrk jest o to ze polski rzad jeszcze nie wie na jaki system cyfrowy i dlatego siedza cicho bo jak sie ich ktos zapyta, to nie beda wiedziec co odpowiedziec .

nic tylko "welcome to poland"

End Of OT
    Ostatnio edytowane przez werek ; 08-02-2008 o 09:05 Powód: literowki
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Domyślnie

VanMurder - dzieki za to psd - pomoglo mi to w wielu sprawach zwiazanych z podstawowymi kwestiami PS
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zobaczcie http://www.rp.pl/galeria/5,90864.html i porównajcie z jednym ze zdjęć parę postów wyżej
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów