bo ten watek jest o plastiku właśnie!!! a jak go nie lubisz to polecam:
ALTphotos.com
bo ten watek jest o plastiku właśnie!!! a jak go nie lubisz to polecam:
ALTphotos.com
zjecie robione było na f5 przy 1/800sec więc o braku ostrości nie ma mowy...
tło oryginalne (nie wklejane) złapane na ISO 1000 przy -2EV
a efekt który powstał w LG to przypadłość 85L tak jak na tej fotce:
to już drugi raz, kiedy ktoś zarzuca mi że wklejam postacie w tło do kiedy przykręciłem ten obiektyw - chyba go jednak nie kupię ;(
pozdrawiam i dzięki za krytykę
a tak BTW to kalendarz masz zarąbisty na stronieoczywiście ten Jazzowy
bo ten z widoczkami to mi się kojarzy z czasami PRL
![]()
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 06-02-2008 o 19:51
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
Przemyśl to![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
wiem ale cholera jest za wąska... 50/1.2 chyba by mi bardziej leżała i ma podobny BOKEH!
anyway
tu jest psd (w zasadzie jego miniaturka w 8bit) do zdjęcia które ostatnio wystawiłem:
jak ktoś ma ochotę pogrzebać, podsmażyć, poprawić, doprawić jestem otwarty na wszelkie sugestie
i z chęcią zobaczę zdjęcie po poprawkach, celem ewentualnego do edukowania się lub wymiany doświadczeń...
wystawiłem ten PSD na prośbę jednego z Userów któremu ten plastikowy efekt podobał się i chciał wiedzieć jak go uzyskałem, może jeszcze ktoś będzie zainteresowany...
pozdrawiam
Van.
haa. troche techniki i juz sie czlowiek gubi![]()
system pal (obowiazujacy w polsce) to telewizja nadawana w rozdzielczosci 768x576x50i gdzie ostatni parametr to ilosc skanowan obrazu a "i" mowi o przeplocie czyli jest 25 par półklatek. czemu 50?? poniewaz latwiej jest zsynchronizowac elementy elektroniczne i dzialo elektronowe w tv z siecia ktora dziala na prad przemienny 50Hz (a w kazdym razie takie bylo historyczne zalozenie, aktualnie nie ma to wiekszej roznicy). w ten spsosb jest wyswietlany obraz w kazdym telewizorze (no moze oprocz tych 100Hz ale nawet one nie robia progresive scan czyli wyswietlenie calej klatki, poniewaz musialyby uwzglednic przesuniecia i zmiany pomiedzy polklatkami)
Z ciekawostek to w 2014 maja wylaczyc analogowe nadajniki telewizji i przejsc na cyfrowe, cyrk jest o to ze polski rzad jeszcze nie wie na jaki system cyfrowy i dlatego siedza cicho bo jak sie ich ktos zapyta, to nie beda wiedziec co odpowiedziec.
nic tylko "welcome to poland"
End Of OT
Ostatnio edytowane przez werek ; 08-02-2008 o 09:05 Powód: literowki
Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L
VanMurder - dzieki za to psd - pomoglo mi to w wielu sprawach zwiazanych z podstawowymi kwestiami PS
EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
www.djmal.pl
Zobaczcie http://www.rp.pl/galeria/5,90864.html i porównajcie z jednym ze zdjęć parę postów wyżej![]()
EOS - conditio sine Kwanon...