Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: 400d -> 40d

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też przeżyłem podobną porażkę. Z tym, że dla odmiany potrzebuję drugiej puszki i z nadzieją czekałem na 450D. A tu takie coś. Z tym, że się nie załamuję, tylko poczekam aż to wrzucą do sklepów i kupię drugie solidne 400D (albo Pentaxa, hehe )
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Ja powiem Ci jak to jest u mnie. Też swojego czasu planowałem taką zamianę 400d->40d, ale doszedłem do wniosku że lepiej dla mnie będzie poczekać aż zajadę 400d na śmierć. Ewentualny nadmiar kasy jaki będę mógł wydać teraz na hobby pójdzie w szkła, które i tak potem będę mógł przyłączyć do nowego body.

Pozdrawiam.
    Robert
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gacek Zobacz posta
    Też przeżyłem podobną porażkę. Z tym, że dla odmiany potrzebuję drugiej puszki i z nadzieją czekałem na 450D. A tu takie coś. Z tym, że się nie załamuję, tylko poczekam aż to wrzucą do sklepów i kupię drugie solidne 400D (albo Pentaxa, hehe )
    Tak BTW: pytam z czystej ciekawości - co myślałeś, że dadzą do tej 450-tki??
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może nie tyle myślałem, że dadzą, co kupiłbym w ciemno, gdyby dali. Ruchomy lcd i iso 3200. Jakoś tak te dwie rzeczy najbardziej by mi się przydały po prostu. Owszem, kilka drobiazgów z 450D jest sensowne, niemniej imho to tylko takie szlifowanie. Za to 400D ładnie tanieje
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Coś już napisał Awatar Skorpion
    Miasto
    SC

Domyślnie

No i stanelo na tym, ze zakupilem wczoraj gripa do 400D (szklo bedzie pozniej). Po podpieciu do body jest jakos dziwnie... Nie moge sie do konca przekonac. Body stalo sie ciezsze przez co trudniej je utrzymac i sa wieksze drgania. Zaleta jest to ze maly palec w koncu ma podparcie, ale caly aparat jest "niewywazony" i sciaga go na lewa strone. Co do trzymania aparatu w orientacji pionowej to okleina gripa super ale grip jest za gruby i ciezko go wygodnie objac a rak nie mam malutkich. Popracuje troszke z tym battery pack'iem i moze sie przekonam. Jakie sa Wasze wrazenia w tej kwestii ? Jedno wiem na pewno, jak pojde w gory to grip bedzie lezal w szufladzie
    EOS semi-pro + L + other lenses + tripod + speedlite flash + SanDisk CF Reader

efilates
    Guest

Domyślnie

czy jestes zadowolony z efektów jakie uzyskujesz 400D ?? jesli tak ,to czy warto zmieniac na droższe ?? a co do szkiełka ,to na wedrówki górskie 85mm ??? hmm

Coś już napisał Awatar Skorpion
    Miasto
    SC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efilates Zobacz posta
    czy jestes zadowolony z efektów jakie uzyskujesz 400D ?? jesli tak ,to czy warto zmieniac na droższe ?? a co do szkiełka ,to na wedrówki górskie 85mm ??? hmm
    Efekty w sensie wykonanych fotek mnie zadowalaja. Ergonomia puszki juz zdecydowanie mniej.
    No i kto powiedzial ze w gory chce targac 85mm ? Do krajobrazow to wykorzystam szeroki kat i drugie szklo "spacerzoom".
    EOS semi-pro + L + other lenses + tripod + speedlite flash + SanDisk CF Reader

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skorpion Zobacz posta
    Po podpieciu do body jest jakos dziwnie... Nie moge sie do konca przekonac. Body stalo sie ciezsze przez co trudniej je utrzymac i sa wieksze drgania. Co do trzymania aparatu w orientacji pionowej to okleina gripa super ale grip jest za gruby i ciezko go wygodnie objac a rak nie mam malutkich. Popracuje troszke z tym battery pack'iem i moze sie przekonam.
    Do grypa sie przyzwyczaisz - w pionie rzeczywiście użyteczny - zwłaszcza spust i przyciski.
    Jak chcesz żeby był lżejszy to pakuj jeden aku
    Gruby to on jest, ale pomyśl ż 10-40D mają jeszcze grubsze - dlatego się waham przed zakupem po zmianie na 40d.

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skorpion Zobacz posta
    No i stanelo na tym, ze zakupilem wczoraj gripa do 400D (szklo bedzie pozniej). Po podpieciu do body jest jakos dziwnie... Nie moge sie do konca przekonac. Body stalo sie ciezsze przez co trudniej je utrzymac i sa wieksze drgania. Zaleta jest to ze maly palec w koncu ma podparcie, ale caly aparat jest "niewywazony" i sciaga go na lewa strone. Co do trzymania aparatu w orientacji pionowej to okleina gripa super ale grip jest za gruby i ciezko go wygodnie objac a rak nie mam malutkich. Popracuje troszke z tym battery pack'iem i moze sie przekonam. Jakie sa Wasze wrazenia w tej kwestii ? Jedno wiem na pewno, jak pojde w gory to grip bedzie lezal w szufladzie
    No cóż, ja miałem wręcz przeciwne wrażenie. W moim przypadku dopiero po podpięciu gripa dało się jakoś znośnie trzymać aparat (zwłaszcza z czymś dłuższym i zapiętym fleszem). To pewnie raczej kwestia przyzwyczajenia, myślę, że jakiś czas docenisz. Trzymałeś w rękach 40D ? Tam też uchwyt jest dość szeroki i sama puszka jest dość ciężka, może by się pkazało, że nowa puszka też źle leży w rękach
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    No cóż, ja miałem wręcz przeciwne wrażenie. W moim przypadku dopiero po podpięciu gripa dało się jakoś znośnie trzymać aparat (zwłaszcza z czymś dłuższym i zapiętym fleszem). To pewnie raczej kwestia przyzwyczajenia, myślę, że jakiś czas docenisz.
    Zgadzam się z kolegą Biperkiem jeśli chodzi o chwytność xxxD, jeśli używa się flash'a to po paru minutach ręka pada jeśli mamy body bez gripa (mały palec nie ma czego trzymać). Dla mnie to stało się jednym z powodów przesiadki na 40D, w końcu można wygodnie trzymać aparat bez gripa, wszystkie palce mam na uchwycie i trzyma się pewnie nie męcząc ręki.

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Trzymałeś w rękach 40D ? Tam też uchwyt jest dość szeroki i sama puszka jest dość ciężka, może by się pkazało, że nowa puszka też źle leży w rękach
    Dokładnie tak, bym to sprawdzić "własnoręcznie" jeśli są takie uwagi
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów