Zobacz wyniki ankiety: Czy następca 5D ma szansę pokazać się w Sierpniu/tym roku ?

Głosujących
730. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 65 z 393 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 3929

Wątek: 5D i co dalej... ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    moze zamiast d3 trzeba kupic nowe sony FF
    chyba tak. 24 MP FF jeszcze w tym roku. Nikon musi sie spieszyć. Canon z nastepca 5D też, bo za chwile na rynku ciężko będzie zrobić wrażenie nawet sporymi modyfikacjami.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Generalnie to proste. Zobacz ilu nas jest, głodnych coraz lepszego sprzętu.. Dla wielu z nas nawet wtedy gdy wyjdzie 5D mkII, czy inaczej zwany następca, to 5D będzie dalej marzeniem i celem... Dlatego piszę, że to proste.
    Jeśli wiesz że dzisiaj dla Ciebie to jest to...to bierz, ciesz się każdą fotką a potem sprzedasz i przesiądziesz się na coś innego..Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    a myślisz, że gdybym uważał, że d3 jest lepszy, to bym nie zamienił mareczka? :-) 1d mk III to najlepsza lustrzanka jaką miałem, a miałem już różne wynalazki (i żaden d3 tego nie zmieni).
    Ja myślę, że to jednak bardzo porównywalne aparaty i o wyborze decydują obiektywy i inne względy.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z dnia na dzień ten 5D coraz gorszy się robi, niedługo to będzie obciach. Chyba sobie kupię nową wersję LOMO dla szpanu a 5D do żyda ;-)
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6883

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A "nasz KR" napisał w relacji z PMA:
    "The 5D is long overdue for replacement, but since my 5D gives sharper results than my Nikon D3; I love it. "

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja też uważam, że trzeba znaleźć to najlepsze narzędzie. Znaleźć i dać spokój tym którzy zostają w swoim ciemnogrodzie i są zadowoleni z tego co mają .
    Przy czym dobrze sobie zdawać sprawę, że już pod koniec tego roku (tak gdzieś na jesieni) obecne rozwiązania, które niektórzy uważają tu za cud świata będą z lekka przestarzałe.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja też uważam, że trzeba znaleźć to najlepsze narzędzie. Znaleźć i dać spokój tym którzy zostają w swoim ciemnogrodzie i są zadowoleni z tego co mają .
    Przy czym dobrze sobie zdawać sprawę, że już pod koniec tego roku (tak gdzieś na jesieni) obecne rozwiązania, które niektórzy uważają tu za cud świata będą z lekka przestarzałe.
    A co byście powiedzieli na "one-pixel-camera"?
    To jest dopiero kosmos!
    Wojsko i inne instytucje pokojowe już zacierają ręce...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak BTW: teraz to ja wcale nie byłbym taki pewien tego FX-a 24 Mpx u Nikona. To technologia Sony, a nie wspólna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tak BTW: teraz to ja wcale nie byłbym taki pewien tego FX-a 24 Mpx u Nikona. To technologia Sony, a nie wspólna.
    dokładnie:-) i zamiast d3x mamy Alfe 900

Dopiero zaczyna

Domyślnie

moze to dobrze ze canon tak zwleka z nastepca a sony naciera...bo nagle wszyscy uzytkownicy przypomnieli sobie o wadach 5d choć wczesniej byli jakby mniej obiektywni shame on u

Strona 65 z 393 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów