Hej, chcę sobie kupić taki sprzęt Canon EOS 400D + Canon EF 70-200 mm f/4 L no i w niektórych testach obiektywu pisze że może on wyrwać mocowanie z puszki aparatów 350D lub 400D jeśli trzyma się za aparat. Czy to jest prawda?![]()
Hej, chcę sobie kupić taki sprzęt Canon EOS 400D + Canon EF 70-200 mm f/4 L no i w niektórych testach obiektywu pisze że może on wyrwać mocowanie z puszki aparatów 350D lub 400D jeśli trzyma się za aparat. Czy to jest prawda?![]()
No to chyba lekka przesada. L-ka do najlżejszych i najkrótszych nie należy ale z body się raczej nie wyrwie. Najlepiej idź do sklepu - obejrzyj, sam ocenisz.
A tak z ciekawości - możesz podrzucić link do takiego testu?
ponadto teleobiektywy sie potrzymuje jedna reka, druga aparat
zreszta ja kazdy obiektyw podtrzymuje lewa reka
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl
Cytat z testu serwisu optyczne.pl
http://optyczne.pl/index.php?test=ob...st_ob=34&roz=3Pracując np. z małym i pełnym plastiku 350D można mieć poważne obawy, że ramię działającej siły nie tyle spowoduje drgania i poruszenie zdjęcia, lecz może nawet grozić wyrwaniem obiektywu wraz z jego mocowaniem do korpusu.
Tym wpisem się zasugerowałem, ale jak widać chodzi tutaj o umieszczenie puszki z obiektywem na statywie.
Czy jest możliwość w Polsce zakupu uchwytu do tego obiektywu aby można było zamocować go do statywu?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Racja, ale czy np. chodząc z sprzętem można go trzymać za obiektyw? Bo nie wyobrażam sobie żeby za każdym razem chować do plecaka no i na szyi też będzie ciężko z utrzymaniem biorąc pod uwagę że nie jestem Pudzianem![]()
Ostatnio edytowane przez ilfords ; 31-01-2008 o 20:42 Powód: Automerged Doublepost
witaj!totalna bzdura jesli chodzi o wyrwanie z puszki.mam taki zestaw i szklo jest super jak przystalo na L-ke.jesli chodzi o uchwyt o ktorym piszesz to kosztuje okolo 500 zl w canonie.tez o tym myslalem ale...szkoda kasy.pozdrawiam.pawel.
No to przyznam że mnie uspokoiliścieW takim razie wkrótce kupuje ten obiektyw.
Pozdrawiam![]()
Kup a napewno nie pożałujesz.
CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl
Uzywam 400D i 70-200 F4 i nie sadze aby szklo cos moglo wyrwac z body - dodatkowo kwestia wygody/sposobu trzymania o ktorym bylo wyzej.
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R