Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Canon EOS 400D + Canon EF 70-200 mm f/4 L

ilfords
    Guest

Domyślnie Canon EOS 400D + Canon EF 70-200 mm f/4 L

Hej, chcę sobie kupić taki sprzęt Canon EOS 400D + Canon EF 70-200 mm f/4 L no i w niektórych testach obiektywu pisze że może on wyrwać mocowanie z puszki aparatów 350D lub 400D jeśli trzyma się za aparat. Czy to jest prawda?

Awatar mkw
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to chyba lekka przesada. L-ka do najlżejszych i najkrótszych nie należy ale z body się raczej nie wyrwie. Najlepiej idź do sklepu - obejrzyj, sam ocenisz.
    A tak z ciekawości - możesz podrzucić link do takiego testu?

Domyślnie

ponadto teleobiektywy sie potrzymuje jedna reka, druga aparat
    zreszta ja kazdy obiektyw podtrzymuje lewa reka

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    Dokładnie tak jak napisał VUKI, jedną reką podtrzymujesz teleobiektyw, a druga trzymasz aparat. Sytuację o której pisze może sie zdarzyć w przypadku szaleństwa z takim zestawem np 400D + 70-200 2.8 IS albo czymś jeszcze większym.:-D
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

ilfords
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkw Zobacz posta
    A tak z ciekawości - możesz podrzucić link do takiego testu?
    Cytat z testu serwisu optyczne.pl

Pracując np. z małym i pełnym plastiku 350D można mieć poważne obawy, że ramię działającej siły nie tyle spowoduje drgania i poruszenie zdjęcia, lecz może nawet grozić wyrwaniem obiektywu wraz z jego mocowaniem do korpusu.
    http://optyczne.pl/index.php?test=ob...st_ob=34&roz=3

Tym wpisem się zasugerowałem, ale jak widać chodzi tutaj o umieszczenie puszki z obiektywem na statywie.

Czy jest możliwość w Polsce zakupu uchwytu do tego obiektywu aby można było zamocować go do statywu?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    Racja, ale czy np. chodząc z sprzętem można go trzymać za obiektyw? Bo nie wyobrażam sobie żeby za każdym razem chować do plecaka no i na szyi też będzie ciężko z utrzymaniem biorąc pod uwagę że nie jestem Pudzianem
    Ostatnio edytowane przez ilfords ; 31-01-2008 o 20:42 Powód: Automerged Doublepost

pawel100lica
    Guest

Domyślnie

witaj!totalna bzdura jesli chodzi o wyrwanie z puszki.mam taki zestaw i szklo jest super jak przystalo na L-ke.jesli chodzi o uchwyt o ktorym piszesz to kosztuje okolo 500 zl w canonie.tez o tym myslalem ale...szkoda kasy.pozdrawiam.pawel.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ilfords Zobacz posta
    Hej, chcę sobie kupić taki sprzęt Canon EOS 400D + Canon EF 70-200 mm f/4 L no i w niektórych testach obiektywu pisze że może on wyrwać mocowanie z puszki aparatów 350D lub 400D jeśli trzyma się za aparat. Czy to jest prawda?
    Nie ma sie czego bać od 3 lat stosuję z 300D i nie ma śladów wyrywania. Kiedyś czytałem, że plastik który używany jest do tych aparatów to taki jaki stosuje sie w niektórych elementach myśliwców, a tam przeciążenia są większe .

Pozdrowienia, swnw.

ilfords
    Guest

Domyślnie

No to przyznam że mnie uspokoiliście W takim razie wkrótce kupuje ten obiektyw.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Kup a napewno nie pożałujesz.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Uzależniony

Domyślnie

Uzywam 400D i 70-200 F4 i nie sadze aby szklo cos moglo wyrwac z body - dodatkowo kwestia wygody/sposobu trzymania o ktorym bylo wyzej.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów